5 Mayıs 2008 Pazartesi

pet şişe deyip geçmemeli

İşlerimizi kolaylaştırdığı oranda çevremizi kirleten ve geleceğimizi tehdit eden inorganik ürünlerin başında gelen pet şişelerden neler yapılabileceğini hep düşünmüşümdür.



Yurdum insanı şişeler hayatımıza yeni girdiği zamanlarda bu konuda bayağı fikir üretip dantel ipi kutusu,düğme kutusu,ıvır-zıvır toplama kabı yapmıştı.


Öğrencilerle gittiğimiz bir kır gezisinde çaydanlığı unuttuğumuz için üzülürken aklıevvel bir arkadaşımız su doldurduğu petşişeyi piknik tüpe oturtup altını yakmıştı.Biz delinen şişenin ateşi söndürmesinin ardından ona söyleyeceğimiz cümleleri hazırlarken petşişe bizi hayrette bırakarak direndi.Bir süre sonra da içindeki su fokurdamaya başladı.Onu indirip içine çay atıp sarmaladık.İkinci şişeyi koyup kaynattık ve demi ayrı suyu ayrı marka kola şişelerinden içerek çay keyfi yaptık .Arkadaş ta özür mırıltılarımızla çoşkun teşekkürlerimizi keyifle kabul etmişti.

Uzun zamandır bu konuda yeni birşey görmemiştim.
Taa kiBu arkadaşın sitesini görene kadar...hangi ülkeden bilmiyorum ama onu çok takdir ettim.Yaptıklarını da beğendim.En kısa zamanda deneyeceğim.

3 yorum:

zerrin dedi ki...

yine de mumkunse hic almamak daha iyi nalan abla
yada oldu su almak zorunda kaldin,siseyi saklayip hep o siseyi kullanmak
maalesef yuzyillarca yok olmuyorlar

3prenses dedi ki...

nalan ablam çok güzel şeyler .bende su kaynatıldığını duyunca çok şaşırmıştım

Annekaz dedi ki...

ay hatırlıyorum o pet dantellikleri :))çok küçüktüm ilginç gelirdi bana şimdi düşünüyorumda aslında çok hoş bir fikirmiş ama dipli petlerden yok artık:))