17 Aralık 2008 Çarşamba

Bir Önlük Masalı

Blogculukta da internet ve pc kullanmada da benden çok ilerde olduğunuzu biliyorum.
Hatta paylaşmak istediğim yazının sahibini de çoğunuzun tanıdığını sanıyorum...ama bu son yazısını bana gelen maillden okudum.Eski bir siyah önlüklü ve siyah/mavi önlüklülerle 25 yıl kucaklaşmış biri olarak ağlayarak okudum.
düş hekimi Yalçın Ergir'in başlangıcı aşağıya alınmış yazısını adresindenlütfen okuyun.Bana kullanması zor gelse de sizler o sitede dolaşmayı kolayca başaracak ve (ben de sizleri tanıyorsam )SEVECEKSİNİZ
bu yazının yorumlarını daha da merakla bekliyorum
"bir ülke masalı






ÖNLÜĞÜN

VEDASI


(ses düğmesini açabilirsiniz)






Sevgili çocuklar;


ben Beyaz Yakalı Okul Önlüğü’yüm.


Bu sene sizinle birlikte, sizin üzerinizde son senem. 2009-2010 eğitim yılından itibaren artık giyilmeyecek, bir süre sonra da unutulup gideceğim.


Bu yüzden bu veda mektubumda sizlerle, bu ülkeyle, nesiller boyu uzun, anlamlı birlikteliğimizi anlatabilmek dileğindeyim.






Kurtuluş Savaşı’mızdan yeni çıkmıştık. Yepyeni bir dönemin, yepyeni bir heyecanın başındaydık; ama yoksulduk.


Ülkemizde canla başla eğitim seferberliği de başlamıştı. Yolu, elektriği olmayan yurt köşelerine öğretmen yetiştirmek, çocuklarımızı eğitmek, hep birlikte üretip kendimize yetebilirken, ilimde, kültürde de ilerleyebilmek için yanıp tutuşuyorduk.






Uzun savaşlardan yeni çıkmış bir ülkenin, doğru dürüst ayakkabısı olmayan çocuklarının imdadına ben yetişmiştim. 1925’lerden itibaren yavaş yavaş, 3 Aralık 1934’den sonra da kanunen ülke çocuklarının son derece sade okul kıyafetleri bendim."devamı http://www.ergir.com da

5 yorum:

Huzur Moda dedi ki...

nalan ablam bu salyt gösterisi ne kadar hoşmuş öle bayıldım... evet geçtim ki keşke bu yaka önlükleri mavi önlüklerdekiler gbi olsa kalabilseydi nerdeeee. benim kıızm özel olmadığı halde devlet okulund a olduğu halde geçtim yakalıkan önlük bile giiymiyor. forma giyiyior..

Yelda dedi ki...

Nalan ablacım uzun zamandan beri okuduğum en güzel yazı ve bunu bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim. Gözlerim doldu.
Ne kadar güzel anlatmış ne güzel ifade etmiş buna yorum yazmak bile zor çok güzel çok...

ufuk dedi ki...

çok çok çok güzel. teşekkürler

Moonish (moonsun) dedi ki...

Cok guzel bir yaziydi Nalancim, insan diyecek bir sey bulamiyor bile, bu guzel yaziyi bizimle paylastigin icin cok tesekkurler :))

Kucak dolusu sevgilerimi gonderiyorum :))

Bitki Cadısı dedi ki...

bende çok duygulandım gerçekten güzel bir yazı,paylaştığın için sağol