25 Ekim 2009 Pazar

Ayakkabı kutusunu ne yaptım

Herhangi birşey satın alırken şeytan dürter, kendisinden bıkınca neler yapabileceğimi düşünürüm.Veya ambalajını hemen bir şeye dönüştürüp ne yapacağımı tasarlarım.Dilim durmaz bu fikri hemen kocama yumurtlarım o başlar söylenmeye eve dönmeden güzel bir tarışma yaratır işin tadını kaçırırım.Huyum böyle ne yapayım.
Eskiden bu durumun sadece bende olduğunu sanıp kendime kızarken bloglar ve 10 marifet sayesinde bana benzeyenlerle tanıştım da içim rahatladı.Eeee anormal olmadığını öğrenmek rahatlatıyor insanı.
İtiraf edeyim ben eşyalarımı hor kullanan dikkatsiz bir insanım.Hele ayakkabılarıma hiç özen göstermem.Zaten çok fazla ayakkabı meraklısı da değilim.Dizlerde kireçlenme başlayınca da ortopedik ayakkabılara mahkum oldum.
Peki bu kadar boş laftan sonra ayakkabı kutularına ilgime geleyim.Geçen ay Türkiyeye dönmeden az önce Ross mağazasında şeffaf plastik ayakkbı kutularını görünce almaya niyetlendim.Zirâ Amerikadan 8 çift ayakkabı aldım ve hepsinden çok memnun kaldığım için onlara iyi bakayım diye düşündüm.


Şimdi ordan ayakkabı kutusu gibi havaleli bir paketle gelinir mi diyeceksiniz,demonte halde ve 4tanesi 3 ortalı bir harita metod defteri kalınlığında idi.Fiyatı da ucuzdu üstelik.
O sırada blogger arkadaşlarımdan Edanın ve Gülenin zaman zaman bizde de üretilen güzel ayakkabı kutularını yazdıklarını hatırlayınca vazgeçtim ve almadım.
Eve dönünce de ayakkabılarımı evdeki raflara tıkıştırıp edinmeye niyetlendiğim kutularla ilgili cin fikirler geliştirmeye başladım.Onlara evdeki binbir çeşit malzemelerimi yerleştirip önceki kiracılardan kalan iki eski model portmantodan dönüştürdüğüm hobi köşemin raflarına dizeceğim.Artanları da -artacağından adım gibi eminim- dikeceğim bez raflara(ikea organizerleri modelinde) sokuşturup asmaya
karar verdim.
Hemen okuyamazsına gidip A -boxGüngör Plastik 'e mail atarak kutu ebatlarını istedim.
Akşam üstü kapıda Gülen göründü ve yarınki kurs için hocama alet kutusu getirdim diyerek elindeki paketi uzattı .
Aaaa baktım bir adet şeffaf ayakkabı kutusu Mahmut hoca hemen malzemeleri yerleştirip kursa götürdü.


Ben de akşam onun malzemelerini çıkarıp kendiminkileri koyup fotoğrafladım.Yeni öğrendiğim fotoskaypla biraz oynadım bunlar ortaya çıktı.

Bir ara bizim bıcır da arabalarını toplayıp gelince sipariş edilecek kutu sayısı bir hayli kabaracak gibi görünüyor.Meşhur 3 aylığı alınca toptan fiyatından isteyelim bari

7 yorum:

Gülen Tezer dedi ki...

:) Mahmut abim kutusunu güle güle kullansın :) Bu kutular her iş için uygun, bir de sağlam. Öptüüüümm.

Stil Direktoru dedi ki...

HEheeh Murat abiye yolladım yazını ablam, bende de sağolsunlar o kadar çok hediye yolladılar ki malzeme odasında aynı bu haldeler

nalan dedi ki...

Gülenciğim;torunla bölüşemiyorlar,kaşla göz arasında dedenin aletleri boşaltıp arabaları koyuyor sonra da üstüne oturuyor:)))
Edacığım;ölçülerini istedim yazmışlarama sence hobilerim için hangileri daha uygun ,benim ayakkabılar gariban,rafta durmaya razılar

Nedret dedi ki...

Ben de Ankara'dayken oğlumun ıvır zıvırları için aldım 4-5 tane.Hatta kadın için olanlarının içinde kadın ayakkabısı resmi vardı o resimlerden birini de, kızıma daha önce yaptığım kolaj kaplamalı kutuya yapıştırdım.Bizde henüz ayakkabı kutusu olarak kullanılamadılar yâni:)))Çoğu kişinin de o maksatla aldığını sanmıyorum.Ayakkabıyı kutuda saklamak, alışkanlık işi.Ayrıca da çok yer kaplıyor.

Kelime Yığıcısı dedi ki...

Merhabalar hocam...
Blog sitenizin yeni izleyicisiyim....ama siz hiç emekli olmamışsınız ki öğretmeye devam...Hepsi çok hoş fikirler...Ellerinize, yüreğinize sağlık...
sevgiler, saygılar...

nalan dedi ki...

nedukcuğum,salı pazarından fermuarlı şeffaf kutu şeklinde dikilmiş kalın plastik torba/kutulara yumak yün vb. doldurdum kumaşlar İkeanın ş.plastik kutularında da kumaşlar var zaten.İçi görünmezse unutuyorum benim için içinin görünmesi çok önemli.
palyözi teşekkür ederim,öğretme virüsü insanın kanına girmeyegörsün çıkmıyor.İnsanı komik durumlara hatta zora düşürdüğü bile oluyor.Neyse ki bu paylaşma arzumuzu buralarda rahatça tatmin ediyoruz.
Ben de senden öğreneyim bakalım,palyözi ne demek?

Kelime Yığıcısı dedi ki...

:)) Tabi öğretmenim ne demek:) sitemde hakkımda kısmındada yazıyor tabi esasında küçücük bir vakitiniz var ise oradaki palyözi yazımı okumanızı isterim...(http://palyozi.blogspot.com/2009/06/polyozi.html)
O günden sonra türemiş bir isimdir çünkü palyözi ve kulağıma pek bihoş geldiği için heryerde kullanıveriyorum:)
Adım öznur özi onun kısaltması...paly'de palyaço dan (ç)alıntı hüzne boyanmış bir yüz benimki:) köşe yazılarımdan insanlara duyurmaya çalıştığım:)