18 Ekim 2009 Pazar

Domuz Gribine Bir Ahkâm da Benden Olsun




(AHKAM KESMEK NE DEMEK ?
Ahkam, hükmün çoğuludur. Arapça'dır. ( buyruklar, kanunlar) "Ahkam kesmeye başladı" demek kişinin yeterince bilgi sahibi olmadığı bir konu hakkında doğru yanlış, olur olmaz fikir yürüttüğü anlatılmak istenir.)Alıntı

Günlerdir Tv lerde gazetelerde ve internette geniş yer bulan konuya bir ahkâm da ben keseyim dedim.
Korkmayın kısa kesecek ve gözlemlerimi yazacağım.
20 Nisanda USA da yaşayan kızım trafik kazası sonunda bir süre yatmaya zorunlu olunca küçük kızım ona bakmaya Los Angelese gitti.
Ablasına ve yeğenine nasıl bakması gerektiğini bırakıp kendine ve onlara domuz gribi bulaştırmamak için neler yapmalı konusunu yükledik.
Zîra bizde o zamanki gündem bunun üstüne dönüyor,maskeler yüzde dolaşılıyordu.
Gider gitmez orada hiç önlem alan olmadığı ve konuyla ilgili birşey konuşulmadığı bilgisini bize müjdeledi.
Bir ay sonra döndüğünde Esenboğada USA dan geldiği için kendisine neredeyse vebalı muamelesi yapıldığını söyleyerek durum tesbiti yaptı.
Kısa keseyim,akabinde ben gidip 3 ay kaldım.Konuyla ilgili bir haber, panik,önlem görüp duymadım.
Döndüğümde tartışmaların içine düşünce gözlemimi sizle paylaşmadan edemedim.
Maalesef kuşkuluyum,aşıyı yaptırmamak için direneceğim.
Kendimi ve ailemi bu beladan korumak için vucut direncimizi artırmaya karar verdim.
Balla karıştırdığım zencefile çörekotu,polen , çamsakızı ile zerdeçal kattım.Silah zoruyla da olsa hergün bir çay kaşığı yutturuyorum.
Tabii bu reçetemin hiçbir bilimsel ciddiyeti olamaz.Tamamen benim bitkisel tedavi üstüne okuduklarım ve piyasadaki ürünlerin içindekilerden yararlanılmış bir karışım.İki yıldır kışa girerken ve kritik olduğunu düşündüğüm zamanlarda kullandık.
Bal ve turp suyunu da zaman zaman uygularım.
Bu yıl da bunlarla idare etmeye,aşıya konuyla ilgili ciddi ve samimi bilgilere ulaşıp kalbim kanaat edene kadar da yaklaşmamayı düşünüyorum.
Lütfen konuyla ilgili düşüncelerinizi yazın.Bilgi içerenleri ön sayfaya alayım.kendimizce bir yolbulmaya çalışalım.

9 yorum:

yass dedi ki...

cok dogru.. kesınlıkle ası yaptırmayacagım. kımı kandırıyor bunlar. normal bır grıpten cok farkı olmadıgını bagıra bagıra soyluyor dıger devletler. bız debırılerını zengın edıyoruz.

Nedret dedi ki...

Gâlibâ oyuna geliyoruz yine.Gözde'de ayni şeyi söylüyor.Bulunduğu yer çok soğuk olduğundan üşütüp gribe çevirmesin diye normal grip aşısını olmuş.Ama orada da kimsenin ağzında bu konu yokmuş.Ben bir de babama yaptırdım.Çok yaşlı ve kalp hastası olduğu için.Bunlar böyle ''aşı, aşı''diye yüklendikçe iyice şüpheye düşmeye başladım.

Gülen Tezer dedi ki...

Nalan ablam; kronik iki hastalık sahibi biri olaral domuz gribi aşı alma sırasında öncelikli durumdayım ama ben bu aşıyı kesinlikle yaptırmayacağım. Seneler önce bir kemik iliği meselesi sırasında o zamanın sağlık bakanı Osman Durmuş'a alınan kan örneklerinin yurt dışına çıkarıldıktan sonra olabilecekleri hakkındaki söylemlerini aşırı milleyetçi bulmuş ve onaylamamıştım. Ne oldu? O kanlardan ses soluk çıkmadı bir daha. O kanların şu anda nerede olduğu ve o kanlarla neler yapıldığı hakkında kimsenin bir bilgisi yok. Arkasından da genetiğiyle oynanmış tohumlardan söz edilmişti. Aradan çok zaman geçti ve ben daha önceki benzer bir deneyim sonucu Osman Durmuş'la şu an aynı düşünüyorum.
Yılmaz Özdil'i oku Nalan ablam..

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=12713191&yazarid=249&tarih=2009-10-17

MAYRI dedi ki...

Bende aşı yaptırmayacaklardanım.
Normal grip aşısını iki kez yaptırdım. İkisinde de daha çok hastalandım. Hele birinde zatürre başlangıcı geçirdim. Bu beni kesin öldürür herhalde.

Yass ve Gülen Tezer Üstün'le hemfikirim.

<:))

Cocukla Cocuk dedi ki...

biz de yurtdışına gidip gelenlerden hep benzer şeyler duyduk...bizde çok fazla abartılıyor...aşı konusunda da hemfikiriz...bizi kobay olarak kullanıyorlar, aşıyı kendime ve çocuklarıma yaptırma taraftarı değilim

E. Ali dedi ki...

Sabah akşam her gün birer çay kaşığı yüzdeyüz saf balıkyağı içerseniz kesinlikle tek ve en etkili giribe bağışıklık kazanma yoludur.

sesiber dedi ki...

Nalan ablacım senden görüp, askıdaki yazımı ele alıp ben de yazdım. Çok kafamı kurcalıyor bu konu. Yazdıklarına da yorumlara da katılıyorum. Kendimi paranoyak sanıyordum, yalnız olmadığıma sevindim:)

MAVİANNE dedi ki...

bugün gazetelerde mehmet özün aşı vurulduğunu ama eşinin karşı olduğunu yazıyordu
2 ayrı görüş heryerde karşımıza çıkıyor
biz ailece normal grip aşısı hiç yaptırmadık
dr. muz önermedi
bu aşıiçin de çekimserim

sena dedi ki...

her sene ortaya yeni bir hastalik cikiyor ve insanlarin kafasi karisiyor.kus gribi,domuz gribi vs..yurtdisinda,daha dogrusu avrupa ve amerikada gercekten bu kadar gundemde degil bu konu.virusun ortaya ciktigi yerlerde bu kadar onemsenmeyen bir hastalik,neden baska ulkelerde firtinalar kopariyor acaba?arabistanda da bir suru vaka oldugu soyleniyor,hatta okullarin gec acilmasina kadar vardirdilar isi.sanirim her zamanki gibi bazi!! devletler,diger bazi!! devletlerle oynuyor!!