29 Haziran 2012 Cuma

Komşu kadın

* Komşu kadın, hiç kapanmayan bir gözdür. Pencere önlerinden, dantel tüllerin ardından, balkon kenarlarından, duvar diplerinden, gözetleme deliklerinden ve bir de, pişirip dağıttığı aşurelerin içinden bakar." Sevgili okuyanın http://moonlightcat13.blogspot.com/ blogundan alıntıladım bu sözü çok hoşuma gitti:)Elif Şafak "Mahrem"de yazmış.
fotoğraf da minik kuzumun,yine abisi göndermiş.

24 yorum:

okuyan dedi ki...

Sevgili Nalan abla hele pişirdiği aşurenin içinden bakması ile dört duvar arasındaki başkalarının hayatını didiklemeye meraklı insanları ne güzel bir dille anlatmış değil mi?:) Çok teşekkür ediyorum zarifliğiniz için.
Cimcime çok şeker, maşallah.
Sevgilerimle.

Banuca dedi ki...

Komşu kadınlar hep böylemidir acaba :))
Fotoğrafa bayıldım, ne güzel bir kare yakalanmış :)

Nedret dedi ki...

Aşureyi göndersin de varsın içinden baksın:)) Kısçe olmuş da çıkmış annanesi:))

nalan dedi ki...

Sevgili Ayşım,uzun uzun gezindim sayfalarında,epeydir seni merak edip uğrayamamıştım. Adada olduğunu da böylece öğrendim. Seçtiklerin çok hoşuma gitti.Hem E.Şafak'ı hem sen hem de komşu kadını getiriverdim .
İyi de etttişm değil mi:)

nalan dedi ki...

Banucam,çok güzel komşularım,komşuluklarım oldu benim. Hepsi hatrımda ve anılarımda.
Çok olmasa da yazıdakilere de rastladım.
Ama onlar da renk kattı yaşantıma.
Yaşasın komşu diyorum:)))

nalan dedi ki...

Nedretciğim,helvaları da unutmayalım di mi ya:))

MAVİANNE dedi ki...

minik kuzuyu öperim ben ne şeker
valla dünyaya gelen büyüyor
maşallah

fiamma dedi ki...

Nedretciğime katılıyorum. Ben bizim karşı komşumun anneme anlattıklarını, sorduklarını anlatsam dibin düşer, mutfakta öyle tedirgin davranıyorum ki bbg evi gibi, bir de anlam veremediği davranışlarımı anneme soruyor ne yapıyordu öyle diye, üstelik ayrı bloglar olunca aşure de göndermez insafsız:))

fiamma dedi ki...

Heyecan yaptım Elgiz kaymadı yine aradan:)) Çokkk tatlııııııııııııııı, mıncırmalık, kokla benim için bol bol

SEMYIL dedi ki...

nalancım ne kadar tatlı olmuş:)) poza da bayıldım. bu arada abide fotoğraf sanatcısı olacak gibi çok güzel kareler yakalıyor

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Komşuculuk kalmadı ne böylesi ne daha farklısı.

insan beton yığınları arasında yalnız artık.

Fatma dedi ki...

Minik kuzu pek şeker maşallah, şu sıra yeni komşularımı tanımaya çalışırken bu yazı pek denk düştü:)
Sevgilerimle.

nalan dedi ki...

Fiammacığım,uzun yıllardan sonra ben apartman yaşantısına yeniden adapte oluyorum.Komşularımdan şikayetim ise ilgisizlik,bu durumda alıntıyı yapmam komik görünse de ilginin ilgisizlikten daha iyi olduğunu düşünüyorum. merak edene; sorana vercek cevap her zaman bulunur evelallah:))
Kuzuyu ben de mayıstan beri görmedim,fena halde kız olmuş tuttuğumda icabına bakıcam, burnumda tütüyorlar.

nalan dedi ki...

maviannem haklısın daha dün doğmuştu kuvözden bakıp gülüyordu:) şimdi kız olmuş.

nalan dedi ki...

Semacığım,evet artistlik pozlar veriyor. Baba ,dede ve abici peşinde beni hiç aramıyor bile. Ert efendi de canı isterse iyi resim çekiypor.İşine gelmezse de şimdi kapatıyorum şarjım bitmesin diyor

nalan dedi ki...

NEŞELİ GÜNLER:çok haklısın ne yazık ki öyle. Ben bir yıl sabrettim baktım olmuyor komşuların kapısını çalıp kahveye davet ettim,şimdi iki haftada bir görüşüyoruz:))

nalan dedi ki...

Fadiş ,yeni yerinde iyi insanlar tanıyıp güzel anlar yaşamanı diliyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba
umay mı yoksa o karedeki yerim ben o küçük Tanrıçayı:)

nalan dedi ki...

Umay;hoşgeldin,
yok o Umay değil Umayın kızı Elgiz.(iyilik perisi)

fiamma dedi ki...

Nalanım bizim buralarda da yok komşuluk, herkes kendi gailesinde diye düşünüyorum, koca sitede görüştüğüm 10 evi geçmez onlardan bir çoğu da çok eskiden tanıdığım aynı sitede buluştuğumuz insanlar, ama iyi yapmışsın kapılarını çalıp davet etmekle bir adım atmışsın sen kaynaştırırsın evvelAllah:)

siyah kuğu dedi ki...

Komşuluk; sanırım ben bu konuda çok şanslıyım , her ne kadar çalıştığım için ben ilgisiz kalsamda , komşularım çok sık gelir hatta bazıları işten gelirken peşime takılır şimdi evde yemeği yoktur yük olmayım düşüncesiyle yemekte yaparlar:))
ben severim komşularımı çok şanslıyım bu konuda:)
Elgiz mi ne güzel bir isim ilk kez duydum çok şeker MAŞALLAH ,Bahtıda güzel olsun inşALLAH, sevgilerimle.

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Dışardan çok güzel bir bakış olmuş komşuluk ilişkileri için. Benim eski apartmanımda komşuluk ilişkilri çok güzeldi. Yeni evde henüz komşuluk çok kısıtlı. 7 aydır buradayız. 1 Defa bizden daha genç bir komşu çift geldi bize. Biz onlara gidemedik. Kandilde pişi yapıp götürdüm, hem onlara hem de diğer komşulara. Ama oturmaya gidemedik. Çünkü şimdiye kadar oğlanın dersi okulu, hafta sonu misafir falan derken, ihmal ettik. Elbette daha samimi olunmalı. Ben kimsenin hayatını didikleyecek bir komşu değilimdir. Kimseye zarar vermek, fesatlanmak yoktur özümde. Komşumda varmış, o da hiiiç umurumda olmaz:)) İster aşurenin içinden baksın, ister perde ardından:))

:) dedi ki...

ÇOK doğru,her insan kişiliğinin gereyini sergiler,ve yediğinden ikram eder.Değerli hocam burada birileri haydii mantı geldi diye bağırıyor ama ben mantı falan görmedim :) bu sıçakta bu güzel ses,oldumu simdi :) canımda mantı istedi,ben elle yapılan mantı dan isterim ama :) sizi seviyorum.Hayırlı berat kandilleriniz olsun inşallah.

Adsız dedi ki...

Çok güzel.Allah bağışlasın yavrunuzu.