17 Temmuz 2012 Salı

Sivrisinek,Haşere, Karınca ve Kurbağa Hepsi evden doğal yollarla nasıl kovulur?

Dün gece ilk kez bir vızıltıyla uyandım.Bu yaz ne sivrisinek ne karasinekle ilgili bir sorun yaşamadığımızdan kendilerini adeta unutmuştum. Kalkıp lavanta yağını pamuğa damlattım Ertuğrul ve Elgizin ayaklarına kollarına hafifçe dokundurdum. Yenimahalle Belediyesi bu yıl çöpleri akşamdan hemen sonra alıyor ve ilaçlamayı sıksık tekrarlıyor.O yüzden karasinekler bile sayıca fazla artmamışlar son sıcaklara kadar. Ama görünen o ki,bu sıcaklar sinek tacizlerini artıracak. Sabah Mail kutumda Esranın mailini görünce "Sivrisinek,Haşere, Karınca ve Kurbağa Hepsini evden doğal yollarla nasıl kovulur?"hemen siteye koştum. Yazının hepsini alıntılamaktan kendimi zor engelleyip birazını aktardım. devamı için burdan buyrun Bu kez Sabun ağacım Esraya sormadan yayımlayıverdim.
sabun cevizi "Kapı ve pencere önlerine ucuzculardan aldığım bir fıs fısla sıktım. Bu fısfısı cam ayna vb. temizlerken de kullanabiliyoruz.Ya da daha küçüklerinden alıp sabun cveizi sıvısını sirke yada lavanta yağı ile birleştirip sivrisinek kovucu olarak bebeğinize kendinize güvenle sıkabilirsiniz...%100 bitkisel ürün diye ben bu kendi yaptığınıza derim:) Ve ne bir karınca ne sivrisinek ne de haşere tarzı birşey eve girebildi. Düşünün çocuklu bir evdeyiz, sürekli yerlere birşeyler dökülüyor süpürsek de çalışıyoruz ve hamarat anne olamayıp sürekli herşeye yetişemiyoruz. Bol bitkili bir yerde yaşadığımızdan böceklerin de habitatı buralar ama onlar bizim evimize girmiyor giremiyor gelmiyor daha ne isteyeyim... Sabun cevizine teşekkürler.. İkinci olarak böyle bariz yaşadığım bir olay Antalya'da tatile giderken uğradığımız babamların yazlığı. Yazlıkta sıcak ve nemden çevreden ıslak alanlardan birşekilde kurbağalar eve bahçeye gelip içeri kaçıyorlarmış. Benim pek anlaşamadığım bir başka hayvan cinsidir ancak Ömer görsün korkmasın diye çok kastım. Akşam uyurken de ya içeri girerlerse diye tırstık birinci katta yatamadık."

13 yorum:

esra dedi ki...

her zaman alıntılayabilirsiniz. ne demek..ne kadar kullanışlı oldugunu tum dunya duysun istiyorum ben.

Banuca dedi ki...

Nalancım, örümceklerle artık iyice sarmaş dolaş olmaktan bıkan biri olarak, onlara da derman olur mu diye koştum Esranın yanına, inşallah derman olur, paylaşımın için çoook teşekkürler :)

Nedret dedi ki...

İlk defa duyuyorum sabun cevizini. Merak ettim. Gidiyorum bakmaya:)

nalan dedi ki...

Esracığım, bildiğim için izin almayı beklemedim zaten :)sağol.

Banucuğum;kurbağaları kaçırdığına göre örümceklere de engel olabilir. Devekuşu yumurtası kokusunu sevmediklerini biliyorum.Sabun cevizini de kırıp tül keselerle asarsan etkileyebilir.
Esra belki bunu da denemiştir. Sana yazar.

Nedretciğim,ben geçen aylarda yazmıştım ama gözünden kaçmış. Ben aldım,sıvısını temizlik,çamaşır ve bulaşıkta kullanmak için hazırladım. Memnunum.

AslıASLI dedi ki...

Daha önce okumuştum Hocam ama inanın haşereleri kovduğunu unutmuşum. O kadar ihtiyacımız varki böyle bişeye, çünkü bahçeli bir evde oturuyoruz ve sineklerle başımız dertte.

nalan dedi ki...

Aslıcığım,ben temizlik ve bulaşıkta kullanıyorum.
Bu ara haşeratla ilişkimiz yok.Siteye yalıtım yapılıyor ,malzemlerin kokusundan kaçıyorlar herhalde. Onu da siz bahçeli evlerde yaşayanlar deneyin de bize yazın.

nalan dedi ki...

Füsuncuğum,yorumun görünmüyor. Yolda kaybolmuş:))

MAVİANNE dedi ki...

nalan ablacığım bilgiler için teşekkürler
daha önce hiç duymamıştım sabun cevizini
öpüyorum seni

nalan dedi ki...

Ben de seni öptüm maviannem:)

Adsız dedi ki...

This post ωill help the internet people for building up new
wеbρаge or even a weblog from stаrt to enԁ.


Ηerе is my sіte :: seopressor

Adsız dedi ki...

Thаt is а good tiρ partіculаrlу to those fresh to the blоgoѕphere.

Short but νeгу preсіse info… Μanу thanks for sharing this one.

A must reaԁ post!

My ρage: SEOPressor V5

Adsız dedi ki...

Sabun cevizini nerden bulabiliriz

Adsız dedi ki...

www.kristaltuz.com adresinden temin edebilirsiniz