26 Temmuz 2012 Perşembe

'İÇTİĞİME DOKUNMA'

Ramazan günleri ile ısının Ankarada çölleri aratmayan yükselişi beni susuzlukta zorlamaya başladı.Sanırım ömrümün su içme rekorunu her gece tekrar kırıyorum.Aşağıdaki alıntıyı da görselleri de bu yüzden paylaştım:)
'İÇTİĞİME DOKUNMA' "Vatandaş, su skandalını ardından sosyal medyada "İçme suyuma dokunma" başlığı altında çözüm yolları arıyor. İşte yorumlar:
1-Dışarıdan aldığınız suyu bol suyla yıkayınız! 2- Firmalar açıklanana kadar damacana su almayın. 3- Su içerek zehirleniyormuşuz. 4-Zehir saçan firmaların ismini bilmek herkesin hakkı. " Kaynak

12 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

Ne kötü bir durum ama. Yıllar önce başladı bu damacana furyası. Çeşme suları pis dendi herkes dünya para verip damacanaya döndü. Şimdi damacana pis çeşmeden için deniyor. Hadi eti, tavuğu, sakatatı yemezde insan susuz olmaz ki...

nalan dedi ki...

ada ve deniz;
şimdi bir pınarın başında avucu dayayıp kana kana içmek var yaaa

Biraz önce tv de Elif Güveloğlu kanserli hastalara her sabah aç karna bir tatlı kaşığı arı poleni yemelerini önerdi.Çocuklar için de bir çay kaşığı verin koruyucudur diye tavsiye etti. Araştır da çocuklarına ver derim, biz torunlara vereceğiz.

Nilgün Komar dedi ki...

o zaman firmalar satsın diye çeşmeler pis dendi!! şimdi belediyelerin paraları yok o yüzden damacanalar pis deniyor! başka da bir şey aklıma gelmiyor valla durum çok net ortada!!! zira ist.da belediyenin çok paraya ihtiyacı var ayrıca belediyeninde kendi suyu var onu açıklar temiz diye hem musluktan kazanır hem damacana'dan zaten ülkenin 1/3'ist.da yaşıyor.. gene vururlar voleyi bir 10-15 sene sonra borular eskir gene çeşme suyu kötü derler gene damacanaya yükleniriz ki o zamanda damacan yerine artık apartmanlarda ortak varil kullanımına teşvik ederler ki varilcilerde az kazansın diye.. valla bizim ülkede para kazanmak çok kolaymış aslında beeeee

nalan dedi ki...

Nilgün ,haklısın bizler vicdan sahibi dürüst insanlar var olukça üstümüzden para kazanırlar.Kazansınlar engel olamıyoruz da bari sağlığımızla oynamasalar!

esensdollsandpuppets dedi ki...

İçecek suyumuz üzerinden bile kar amacı güdülmesi çok acı .Yıllarca reklamı yapılan damacana sular ın tehlikeli olduğu söyleniyor şimdide gel de sokak çeşmelerini arama.

nalan dedi ki...

esen ceyhun;söylenecek bir şey yok ne yazık ki :((

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Ben okula bile gitmiyordum. İstanbul'daki halama gittik bir yaz. Dışarda kamyonda satılan ve adına damacana denilen şeyle o zaman tanışmıştım. Şimdikinden farklı olarak damacanalar camdı. Kırılmasınlar diye de hasır örgü sepetlere konularak satılıyordu. Ama şimdiki gibi 19-20 kilo değil, belki 8-10 kiloluk damacanalardı bunlar. Çok şaşırmıştım. Bir su içilemiyorsa temiz değildir, temiz değilse bizi kirletir, ellerim de kirleniyor mu acaba diye çok düşünmüş ve tedirgin olmuştum. Öyle ya biz Afyonda dayadık mı musluğa ağzımızı kana kana su içerdik. Damacana da neydi ki? Sonra bizde de su kesintileri yaşandı bir dönem. Şimdi musluk suyunu içmiyoruz. Ama içimi sert olduğundan yoksa temiz Allaha şükür. Çünkü annemler musluk suyu içiyor. Hatta ben de gece ağaşıya inmeye üşenince banyoda musluktan su içiyorum. Ne bir enterit ne başka bir şey. Şükür. Ama sert elbette, içimi keyifsiz. Bu damacana sularının içinde bakteri üreyebileceğini düşünüyorum hep. Çünkü güneşin altında ya da başka uygunsuz koşullarda hep görüyoruz. Galiba en iyisi arıtma cihazı ama koca bir dolabı kaplıyor, çok küçük de denilse..

Nedret dedi ki...

Erzincan'da da musluktan akan suyu içmelere doyamazdık. Ahh,ah:((

MAVİANNE dedi ki...

BİRAN ÖNce açıklansa değil mi?
ne kadar kötü neye güveneceğimizi bilemiyoruz
sevgiler

nalan dedi ki...

Nurtenciğim,biz ordayken musluk suyu içiyorduk,çayı da çok güzel oluyordu yanılmıyorsam.Zaten bu plastik damacanalarla su servisleri başlamasıyla her yerde suyun ayarı, ,kantarın topuzu kaçtı:))
Şimdi Ankara sularında cıva,arsenik fazla miktardaymış söylentisi var. Yine birileri palazlanacak .Bu sıcakta mutfaktaki cam şişedeki su yıkanılacak ılıklıkta olunca pet şişelere,damacanalara ısınınca karışacak BPA ,benzer tehlikelere el sürmek bile istemem .
Ne diyelim allah versin cezalarını:((

nalan dedi ki...

Nedretim,şimdi canımı istettin,buzzzz gibi:))

nalan dedi ki...

Maviannem ,açıklansa tabii ki açıklanmalı ama ben yine de su almak da arıtmak da istemiyorum. Güvendiğim doktorlar grubu böyle düşünüyor.Bana da mantıklı geliyor.