9 Temmuz 2012 Pazartesi

Kaza,Şükür,İsyan

Başlıktaki birbiriyle çelişen kelimelere şaşırdınız değil mi? Şükür allaha,çok şükür bu araçtan üç kişi sağ çıktık. İsyan ;sağlığımızı emanet ettiğimiz hastanelere ve işleyişte sorumlu olan görevlilere. İmkanları olmadığını söyleyerek sedyelerin yanından umursamaz bir tavırla bakmadan geçen ,çığlıkları duymazdan gelerek sohbet eden gülüşen sağlıkçılara, GAZİ adını taşımanın hiç yakışmadığı bu kuruma... Tam bir hafta önce pazar günü kırk yıldır görüşmediğimiz okul arkadaşım Selmayı evimde konuk ettim. Akşam üstü onu tedavi için geldiği misafirhaneye bırakmak üzere yola çıktık. Cepa iş merkezinin yanındaki DSİ 5.Bölge misafirhanesine girmek için tepe üstünden sola girerken Cepanın arkasındaki yoldan süratle çıkan araç ile çarpıştık. Filmlerdeki gibi,uçan bir araba görüntüsü ve gürültülü bir çarpışma anı. İlk anda hepimiz sağlam olduğumuzu düşünsek de bir kaç dakika sonra arkadaşımın bacağında ve el bileğinde başlayan ağrı ile hastane yolunu tuttuk.
Arabanın durumunu görünce bu kadarla kaldığına şükrettik. Sonrası Gazi Hastanesinde hiç el sürülmeden bir saat beklemek,devamında rica ,yalvarma,bağırma ,tehdit hiç kimseyi hastaya bakmaya ikna edememe,hatta görevli doktor ile kısa bir atışma da sonuç vermeyince Başkent hastanesine nakledildik. Orda yatırılmama ama bakılma sözü ile çekilen röntgen sonucunda kalça ve bacağın sağlam bileğin kırık olduğu söylendi. Gece saat 24 ü geçerken polis vs işlemler bitip eve dönebilmiştik. Arkadaşım basamıyordu,hâlâ da basamıyor. Zirâ ertesi günü gittiğimiz özel doktor,MR ve tomografiler sonucunda sakrum(kuyruk sokumu)kemiğinde kırılma olduğu en az 1 ay yatarak iyileşeceği tesbit edildi. Başladığı onkolojik ışın tedavisi ayağa kalkmasına kadar ertelendi. Kazanın arkasındaki üç gün onun bakımı,ne çıkacağı endişesi,hastaneler arasında geliş gidiş etkisiyle yoğun geçerken ben sağlamdım. Şimdi ise hiç kalkmadan uyuyasım var. Uzun süre bunu paylaşmakla paylaşmamak arasında tereddüt ettim. Sonra baktım ki paylaşırsam rahatlayacak ve sizlerden ,başına gelmişlerden,bilenlerden tavsiye alabileceğim.Bu da beni sizleri üzme pahasına yazmaya itti. Şimdi Boluya evine dönen arkadaşımın bakıma ihtiyacı olduğundan sigorta SGK ile ilgili bu konuda tavsiye bekleyeceğim. Arkadaşım ben gibi emekli öğretmen. Hiç evlenmedi,kendine bakacak yakını yok. Bu durumda herhangi bir hizmet,yardım almasının yolu nedir bilen varsa lütfen yazsın. Benden haberler maalesef böyle. Umarım sizler iyisinizdir.

55 yorum:

Fatma dedi ki...

Çok geçmiş olsun yaşadıklarınıza üzüldüm, hepinize de acil şifalar dilerim. Diğer konuyla ilgili malesef bir bilgiye sahip değilim.

okuyan dedi ki...

Sevgili Nalan Hanım çok geçmiş olsun. Arabanın fotoğrafını görünce tüylerim diken diken oldu:( Rabbim sizleri korumuş. Arkadaşınız için de çok üzüldüm. Dilerim bir an önce sağlığına kavuşur.
Sevgilerimle.

Nilgün Komar dedi ki...

çok geçmiş olsun allah korumuş sizleri.. arkadaşın için ne yapılabilir hiç bilmiyorum ama sormaya çalışacağım biryerlere

Ada Deniz dedi ki...

çok geçmiş olsun......

Elifin Terazisi dedi ki...

Çok geçmiş olsun, Allah arkadaşınıza kolaylık versin.

nalan dedi ki...

Fadiş,Ayşım,Nilgün,Elif;
Çok teşekkür ederim. Allah hepimizi kazadan beladan korusun.Sağolun.

Banuca dedi ki...

Nalanım, tekrar geçmiş olsun, paylaştığın iyi oldu, sen de içini dökmüş oldun bak...
Birara televizyonda görmüştüm, eve sağlık hizmeti verenler tahsis ediliyor, doktor ve hemşire de hergün geliyor, google da bu linki buldum...

http://www.ailehekimligi.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=603:salk-bakanlnca-sunulan-evde-salk-hizmetlerinin-uygulama-usul-ve-esaslar-hakknda-yoenerge-&catid=41:yoenergeler&Itemid=218

bir bak istersen, en altta başvuru işlemleri açıklanmış...

bahar006 dedi ki...

Nalan Ablacım çok geçmiş olsun, çok üzüldüm. Allahtan sizler iyisiniz. Hastaneler kanayan yara maalesef. Allah ellerine düşürmesin.

pınariko dedi ki...

çok geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış. hastanelerimiz kabus özel olsun devlet olsun bence sağlık çalışanlarının çoğu insanlarla çalıştıklarını unutmuş bizlere eşya muamelesi yapıyorlar bozulmuş radyoyum ya ben orada onların keyfi gelene kadar beklesem birşey olmaz....çok büyük bir özel hastanede başımıza böyle bir olay geldi.. konu çocuğumdu bende dr yakasına yapıştım.sonra aklıma tv'de dr'lara saldıran insanlar geldi.tamam ben dr'lara saldıralım demiyorum ama onlardanda insacıl yaklaşım bekliyorum hasta ruhundan anlamalarını istiyorum..insana insanca yaklaşmalarını istiyorum... tekrar çoook geçmişler olsun diyorum.

Çiy Tanesi dedi ki...

çok geçmiş olsun Allah kaza bela vermesin bir daha. bloguma beklerim http://pespembemutkuluk.blogspot.com/

Nedret dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Allah bir daha göstermesin. Arkadaşına üzüldüm. Banu'nun yazdığı işler kağıt üzerinde var da fiiliyatta savsaklıyorlar:(

nalan dedi ki...

Banucuğum,linke gidip bilgiyi direkt alabilmek için telefon numarasını aradım kullanılmıyor yanıtı geldi.
Mail yazdım bakalım yanıt gelecek mi?
bilgiyi arkadaşıma ileteceğim. Boludaki aile hekimliğine başvursun. Ben de yarın burada bizimkine giderek bilgi almaya çalışayım.

nalan dedi ki...

Sağol baharcığım,insan bir nasılsın hadi ondan geçtim azıcık saygı istiyor yahu

nalan dedi ki...

pınarikom,görevli doktor adı Ziver gibi birşeydi,yanına gittim,hanfendi gidin bakın hastanız sdeyede dedi,gidip baktım yine ambulansın sedyesinde,geri gidip o doktoru buldum,gittim baktım dedim hâlâ aynı yerde,hiç olmazsa yanına gelip bir, gözünüzle bakıverseniz.Geldi baktı ve gitti iyi mi.Ben de allah senin de bir sevdiğini böyle aciz ve muhtaç bir duruma düşürsün dedim beddua ettim. Bizimkinde çok şükür hayati bir tehlike yokmuş,bu da o an belli değildi ve kadıncağız beni tuvalete götürün diye bağırıyordu sıkışmıştı aldırış bile etmediler.
Yani bu duayı haketmedi sizce:(

nalan dedi ki...

Şebnem,teşekkür ederim.

nalan dedi ki...

Nedret haklısın kızkardeş,verdikleri telefon kullanılmıyor bakalım maile yanıt gelecek mi?
Çıkıp tv kanallarında yaptıklarını anlatıyorlar ama gördüklerimiz yaşadıklarımızın değişmediğinin şahidi.

nrhnmrl dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun Nalan Ablacım.
Çok üzüldüm umarım tez zamanda bir olur yol bulunur.:(

pınariko dedi ki...

sevgili nalan bazen bedduaların en kötüsünü bile hak ediyorlar insanız yaaa bizz insan bozulmuş arıza yapmış eşya değiliz..dr akrabama sordum birgün neden böyle davranıyorlar bize diyee bana cevabı şu aldu'' aaaa bizler hastaları insan olarak görsek hissetsek işimizzi yapamayız'' bahaneye bakarmısınız..Allah muhtaç etmesin... yaa sırası değil ama isim benzerliğimiz var benim bloga bu ismi oğlum koydu evini seven evde huzurlu ve mutlu olan bir insansın dedi ve isim babam oldu tamamen tesadüf yani sizden alıntı yapmadık...sırası değil biliyorum ama söylemek istedim.. tekrar geçmişler olsun Allah beterinden korusun sevgiler...

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Bir Sağlık Bakanlığı hastanesi çalışanı olarak, bu bakanlığın tribünlere oynadığını söyleyebilirim. Alt yapı olmadan bina dikmeye çalışmak gibi bir şey bakanlığın uğraşları. Valla neticeyle değil, Haticeyle uğraşmaktan anamız ağlıyor. Çalışanlar ayrı muzdarip, hastalar ayrı. Allah kaz bela vermesin. Soğukalgınlığı, grip, bel tutulması falan için bize gelin:) SGK ve Sağlık Bakanlığı işi yokuşa beraber sürüyorlar, tribünlere de bakın nasıl iyi ediyoruz diyorlar. Yakın gelecekte, kar etmiyor diye hastaneler de satılacak, o zaman özel sektör, hem çalışanın boğazına, hem vatandaşın cebinin içine çökecek. Belki de daha iyi olacak kim bilir? Biz eczanede personel sıkıntısından insanüstü bir gayretle çalışmak zorunda kaldığımızdan, hastanenin kalanıyla pek bir bağımız olmuyor ama, bildiğim kadarıyla evde sağlık diye bir hizmet ekibi oluyor. Arkadaşın bulunduğu ildeki bir devlet hastanesine telefon etsin, durumunu anlatsın, sanırım bir imkan yakalayacaktır. Yine de söz vermeyeyim ama yarın bi araştıracağım bu durumu. Söz vermeyeyim diyorum, çünkü bizim işyeri bir tımarhaneye döndü, personelsiz çalışmak çok fena. Günlük yüzlerce kilo serum çıkarıyoruz resmen kadın başımıza. Erkek işi bu: Her biri 15-20 kiloluk serum kolilerini 1,5-2 metreden indirip hazırlamak. Bugün sorumluluktan istifa ettiğim dilekçemi başhekimliğe bırakıp çıktım. Bakalım ne olacak? Yani Sağlık Bakanlığından bir tek bakan ve saz arkadaşları memnun.

nalan dedi ki...

Pınarcığım,seninle blog adaşı olmak beni ancak memnun eder,zaten her kadının bir evi olmalı.Hatta yanlış her insanın evi olmalı:)
Ayrıca her insan insan olmalı,tatlı dile en muhtaç olduğumuz anlar hasta ve sıkıntılı anlarımızdır. Ben sağlık personeli olsam yüzüme gülümsemeyi yapıştırır en tatlı sözleri dilime takardım. Zaten onlara korka korka yaklaşırız her zaman .Ne var yani size şuan yeterince bakmaya imkanımız yok biraz daha sabredin deseler gülümseseler:)
sermayeden mi eksilir.

pınariko dedi ki...

blog adaşı olmak beni de çok mutlu etti... inceliğiniz için teşekkürler..

Gülden YAPAR dedi ki...

Tekrar çok geçmiş olsun Nalanım,söyleyecek söz bulamıyorum Allah muhtaç etmesin.

nalan dedi ki...

Nurhanci[im sa[ol canim\
Klavyeye b'r ;ey oldu tuhaf ;yler yaziyor

nalan dedi ki...

Nurten'm\dem'n uzun b'r yanit yazdim sonra harfler ardarda ka.maya s'l'nmeye ba;ladi ve klavye bu hale geld'/ Senden 'n;aallah yarin haber bekleyce['m/Vakt'n olur belk'/

Nihal Erpeden dedi ki...

Nalan'cığım, tüylerim diken diken oldu. Büyük geçmiş olsun.
Hastahane ve sonrası sıkıntılar hakkında fikir verecek bilgim yok, ama aklıma Ali Tezel geldi. Hani şu sosyal güvenlik uzmanı olan bey. Google'dan web adresini buldum. http://www.alitezel.com
Belki yol gösterebilir diye düşündüm.
Tekrar geçmiş olsun.

gülsen VAROL dedi ki...

Nalân'ım.. bugün yeni bilgisayarımı öğrenme talimleri yaparken bloga girdim baktım ve bu yazıyı gördüm.. Önce okumak istemedim arabanın halini görünce.. bi koşu gelmek ve sana sarılmak isteği yoğunlaşınca devamını okudum ve dediğin gibi "şükür" ederek bitirdim yazını..
Bilgisayarım çok kuvvetli bir virüs nedeniyle çöktüğü için ve ne var ne yok herşeyim (bloglar haricinde)silinip yok olduğu için yorum sayfanı mailbox gibi kullandım kusura bakma..
Tekrar geçmiş olsun bu kadarla kalsın..

Ayşecik dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun.Arkadaşınızın durumuna çok üzüldüm.

Ayca Karaoglan dedi ki...

Offff abla çok büyük geçmiş olsun!!! Arabanın fotosunu görünce aklım çıktı. Arıycam öğleden sonra :(

nalan dedi ki...

Nihalciğim; teşekkür ederim.Şimdi Ali Tezelin Ankara bürosunu aradım. Danışma ücreti 500 tl imiş:))vazgeçtim.

Gülsen öğretmenim; teşekkür ederim. Şimdi sana mail yazacağım.


Ayşecik teşekkür ederim , inşaallah iyileşecek.Umarım bunda da bir hayır vardır.

Ayçacığım sağol,konuşuruz.

Serhat dedi ki...

Ablacım çok geçmiş olsun

altıüstüevkadını dedi ki...

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN

TİPİK BİR TÜRKİYE GERÇEĞİ YAŞAMIŞSINIZ
HANİ ŞU HASTANE BASIP DOKTOR FİLAN DÖVENLERE DE HAK VERMEMEK ELDE DEĞİL BAZEN....
DOKTORLARIN HAL VE GİDİŞLERİNİ HİÇ BEĞENMİYORUM:((

nalan dedi ki...

Serhatcığım,teşekkür ediyorum.Geçecek inşaallah .Allah hepimize sağlıkliı,kazasız,belasız ömür versin:)

nalan dedi ki...

altıüstüevkadını ,canım haklısın.İnsan biliyor ama kendi başına gelince yine de şaşırıyor. Hani kanallarda gerine gerine reformlar anlatılırken gerçek sanıp aldanıyor. Ne yaparsın . Allah hepimizi korusun. Sağlık elemanlarına da bize bakarken sevdiklerini görür gibi serap gördürsün:)

nurka dedi ki...

Nalan teyzecim, cok gecmiş olsun. Ben BİMER e şikayet etmenizin iyi olacağını düşünüyorum. Ben de Muş'tayken yaşadığım bir sorunu BİMER e yazmıştım. ilgilenmeleri beni rahatlatmıştı.Doktora da gözdağı olmuştu. Acil şifalar dilerim...

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun Nalan öğretmenim.Allah çok şükür sizi korumuş.Bir daha yaşatmasın Rabbim kimseye.Arkadaşınıza sağlık diliyorum.Eskisinden çok daha iyi olmasını diliyorum.belki görmüşsünüzdür bilmiyorum ama bunca olayın içinde yüzünüzü güldürür umarım.Sevgili Fadiş arkadaşımızın yaptığı hediye çekilişinde üç şanslı kişiden biri olmuşsunuz.Fadiş arkadaşımız yazısında http://gulenmutfak.blogspot.com/2012/07/deniziin-dolabindan-tasanlar-cekilis.html
mail adresinizi yazmanızı rica etmiş.Tebrik ediyorum ve bundan sonra hep yüzünüzün ailecek gülmesini diliyorum.sevgilerimle.

gül dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun nalan hocam,verilmiş sadakanız varmış,çok şükür kurtulmuşsunuz,Allah arkadaşınıza da açil şifalar versin inşallah,

sağlık çalışanlarınada Allah akıl fikir versin,gerçekten içler acısı.

Allah'a emanet olun

Nalan Ünal dedi ki...

Çok geçmiş olsun Nalan ablacım, verilmiş sadakanız varmış.

nalan dedi ki...

Nurka,Nurcuğum sağol canım.
Ziyaretini bekliyoruz:))son şeklini de görelim hem:))

nalan dedi ki...

Kamikaze,canım sağol şimdi Fadişe yazdım.

nalan dedi ki...

Gülcüğüm,teşekkür ederim .İnsan bir an var,bir an da gidebiliyor. Ömrümüz varmış şükürler olsun.

nalan dedi ki...

Nalancığım,adaşım,teşekkür ediyorum canım Allah hepimizi korusun. Oluveriyor işte:(

nalan dedi ki...

Esinselim,yorumun araya gitmiş yanıtlamamışım şimdi farkettim.Biliyorum kusura bakmazsın. Senle konuştuğumuzdan daha iyiceyim.

Adsız dedi ki...

Güzel arkadaşım geçmiş olsun, en son yazını okuyayım dedim, baktım kazadan bahsediyorsun, neler olduğunu anlamak için eski yazılara bakma ihtiyacı duydum.Amanın, bir de baktım ki ciddi bir kaza!Allah bir daha göstermesin, geçmiş olsun.Çekilen sıkıntılar ayrıca üzüntü sebebi.Allah seni ve sevdiklerini korusun, birbirinize bağışlasın.Sevgi ve dua ile.

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

bizim hastanedeki evde sağlık çalışanı bir hemşireye sordum. Evde sağlık hizmeti tuvalete bile gidemeyecek hastalara bakım yapıyormuş. Ancak ekip başkanı hekime bağlı olarak daha iyi durumdaki hastaların takipleri de yapılabiliyormuş. Hatta bu ekip hastayı gerekiyorsa sosyal hizmetlerle ilişkilendirip başka bakımlar alabilmesini de sağlıyormuş. Mesela bizimkiler, çok düşkün ve yatalak sınıfı haricindekilerle de ilgileniyormuş. Dediğim gibi tamamen oturduğu ille, oradaki hasta potansiyeli, birikimi, ekibin iş yoğunluğu falan filanla ilgili bir şey. Muhakkak ildeki veya ilçedeki hastaneyi arasın, evde sağlık ekibiyle görüşsün. Kolaylıklar diliyorum.

AslıASLI dedi ki...

Nasıl üzüldüm anlatamam Hocam ya :( bu olayı daha yeni yaşadı kardeşim biliyorsunuz yavaş yavaş atlatmaya çalışırken sizin kazayı okuyunca çok üzüldüm :(

Çok çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun...

Fikirlopedim dedi ki...

Gecmisler olsun hepinize. Avrupa da 20 seneyi askindir araba kullaniyorum, lakin Türkiye'ye geldigimde cidden ürküyorum arac kullanmaya. Trafik magandalardan gecilmiyor, üstelik beyli hanimli. Yazik, en degerli varligin saglik olduguna ise ya cok gec variliyor, ya da varacak zaman olmuyor bir feci kaza sonrasi. Peki hic sucu olmadan tüm trafik kurallarina uyarak arac kullanmayi felsefe edinmis olanlarin aldigi zararlar? Nasil öder insan böyle bir vebali ahh ahh. Ben de bir saglikciyim, lakin ayni keza günden güne isi artik kasaplik mantigi ile yapan arkadaslarimin cogalmasi ciddi mana da yüregimi burkuyor. Bir an evvel hepinizin sagligina kavusmasini diliyorum. Hayat cok ama cok degerli her an hem de. Sevgimle.

nalan dedi ki...

Ahestebestem,sağol canım.Telefonla da aradın zaten.


Nurtenciğim,çok sağol canım onca iş güç arasında araştırdın.Selmaya ileteceğim.Sana da tez zamanda yardımcı elemanlar gelsin inşaallah:)


Aslıcığım,evet canım senin kardeşine üzülürken bize de geldine diyelim Allah korudu,hepimizi korusun inşaallah.


Fikirlopedim,canım teşekkür ederim. Allah kardeşine de acil şifalar versin imşaallah bir an önce iyileşsin.

Unknown dedi ki...

Nalan hanım, çok özür ben bir dün bakmamıştım sitenize, şimdi burayı görünce çok şaşırdım ve üzüldüm.Hepinize çok geçmiş olsun,arkadaşınız inşallah sağlığına kavuşur.Araba resmen haşat,ne diyebilirim,Allah daha beterinden sakınsın.İnşallah moraliniz yerine gelir.Size bir şey olmadığına çok sevindim. Arkadaşınızda mutlaka zamanla atlatacaktır. Benim sağlık konusunda pek fikrim yok,arkadaşları okudum en azından buradan bilgilendim.Tekrar geçmiş olsun,sevgiler.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Nalan Abla, çok çok geçmiş olsun. Kazayı ucuz atlatmışsınız yine de SGK hakkında maalesef bir bilgim yok. Uyku haliniz normaldir diye düşündüm sonuçta büyük şok ve ilk anda arkadaşınız için endişelenmenizin etkileri olabilir.

nalan dedi ki...

Sibelcim sağol canım. Çok şükredip duruyoruz işte .İyi dileklerin için teşekkürler:)

nalan dedi ki...

Çocukla çocuk,teşekkür ederim. Sonrasında daha çok etkiledi galiba.Ama ne diyelim allah bunu unutturmasın. Gözümü yumduğumda uçan bir otomobili görüyorum soldan soldan:))

Huzur Moda dedi ki...

ablammmm geçmşlr olsn

nalan dedi ki...

Salihacığım sağol,döndün mü?Hoşgeldin.

icimdeki yolculuk dedi ki...

nalan ablacım çokk geçmiş olsun kim ne yapmış diye şöyle bir bakayım demiştim.arkadaşına da acil şifalar.ahh ahh neler oluyor o hastanelerde bazı dr dayağı hak ediyor..

nalan dedi ki...

Fundacığım,sağol canım.Tarihi hatırladım da kırk mevlüdümüz olacaktı nerdeyse bu gün az kalmıştı. Allaha şükür hayattayız. Ama bir ay sonra kim nerede olacak kim bilir allahtan başka :)