22 Aralık 2014 Pazartesi

BİR JESTİN HİKAYESİ

İnsan  bazen hiç tanımadığı birinden öyle bir jest görüyor,sevinçten deliye dönüyor.Bazen de emek verdiği birinden hiç ummadığı bir tepkiyle karşılaşıp adeta felç oluyor.Hayat  ne garip.Uzun zamandır (15yıl)bu eldivenleri örerim.
                                                                                Alçı elimiz

Sayısını unuttum.Hediye,satış hepsi bir arada.
Sunum için şöyle güzel resimler çekebilmek için eşe dosta yalvar,güzel eller,güzel poz verenler bul.
Ama ışık vb güzel resimleyememe gibi sorunları manken  el ile çözerim diye  derdine düştüm. Bir kaç yıldır arar dururum. Mahocum bana lastik eldivene alçı dökerek  bir el yaptı ama en küçük eldiven bile su ve alçıyla dolarken genişleyip  büyüyor,parmaklara şekil vermek de imkansız o yüzden benim narin eldivenlerim bazan giydirilemiyor vs sorunlar var.
Ben habire manken eli arayışındayım.
Sonra aklıma geldi bizim gruba bir sorayım dedim.
Yanıt yanıbaşımdan sevgili Nurayca tasarımdan geldi. Verdiği linkle manken elleri yapımcısına ulaştım


Ama bir sorun vardı,perakendeleri yoktu .Ulaştım ve derdimi anlattım.Beni dinleyen Hüseyin Bey bir formül buluruz dedi.2 saat sonra beni arayıp Ramazan Beye yönlendirdi.
Uzun lafın kısası Ramazan Bey bana bütün bu elleri yolladı.Hem de ısrarlarıma rağmen  hesap numarasını vermedi.düşünsenize nasıl bir insanlık örneği değil mi.Sevinçten hem ağladım hem oynadım.




Teşekkürler Hüseyin ve Ramazan Beyler. Dualarımdasınız...Beni sevindirdiniz Allah da sizi sevindirsin :)


15 yorum:

Nuraycatasarimlar dedi ki...

Nalan ablacığım nasıl duygulandım anlatamam. Demek ki hala bu devirde, böyle iyi kalpli insanlar kalmış .Bol ve bereketli satışların olsun ,sevgilerimle...

Gülen Tezer dedi ki...

Nalan ablam, sen kim bilir ne kadar güzel ifade ettin kendini. Sorunu tam olarak ortaya koyup çözüm arayışında olduğunu kim bilir ne kadar iyi anlattın ve sağ olsun Hüseyin ve Ramazan beyler de yardımcı olmuşlar. Ben de teşekkür ediyorum kendilerine; sağ olsunlar var olsunlar. Böyle iyi insanlar olsun hayatımızda hep.

Gülen Tezer

nalan dedi ki...

Nuraycığım,sayende oldu. Ben uzun zamandır arıyordum. Bulduğum yüzük için olanlardı.Onlar da hem ufak hem de siyahtı. Sana da çok teşekkür ediyorum canım.

nalan dedi ki...

Gülenim,valla beni üzmediler.O kadar ısrar ettiğim halde de hesap numarası vermedikleri gibi 3 ayrı model yolladılar. Telefonla teşekkür ettiğimde yine hesap numarası istedim. Hocam senin işin görüldüyse bu memnuniyet bize yeter dediler.Sorunumu çözdüm. Şimdi daha güzel fotograflamak için bi Gülen bekliyoruz :)

capris dedi ki...

Ablamm eldivenlerin zaten harikaydı ellerde duruşu harika olmuş ve sayelerinde insanlığın ölmediğini de tekrar öğrenmiş olduk teşekkürler bu güzel insanlara

Banuca dedi ki...

Tek tük kalmış insanlar hala var ya... bu kadarcığı bile beni mutlu ediyor... Ve bu insanların güzelliği bir yerlerde bir sebeple mutlaka birbirini buluyor Nalanım... Sen o güzel insanlardan birisin ya, seni çooook seviyorum :)

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Benim hala ümidim var :) Çok güzel bir jest hakikaten de. Hatta bu ellerden de güzel. İnsanın hayata bakışı değişiyor değil mi? Sevgiler, selamlar.

Nuraycatasarimlar dedi ki...

Rica ederim,yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Senin adına da çok sevindim ayrıca:) Bende vücut mankeni ararken öğrendim .Fakat bir türlü gidip almak kısmet olmadı. Prova mankeni ile vitrin mankeni arasında kaldım. Karar veremedim yani:)
Geçen yıl eşim çöpe atılmış zenci ve beyaz mankenler görmüş ,utandım alamadım dedi:)) Almış olsaydı getirirken halini düşünemiyorum bile ,kapıda ilk karşılaşmada kahkahalarla gülerdim herhalde:))

nalan dedi ki...

Nuray Kazım Karabekirde vitrin mankeni bulunuyormuş.Bakkal Osmandan öğrendik.
Ben de itfaiyemeydanında çöpe attıklarını görenlerden duydum ama t rastlamadım .Raslasaydım taksi tutar alır gelirdim. Maho da beni döverdi. 5-6 yıl önce terzi mankenimi atacağımı söyledim,yazdım, isteyen olmadı ve attım. Tabii şimdi pişmanım o başka .
On kilo verince o manken tam benlik olmuştu :)

nalan dedi ki...

Nurtenciğim haklısın. ben bir türlü ele geçirememiştim .Senelerdir aradım durdum,nerdeyse vitrinden manken eli gasbedecektim :) Çok minnettarım Ellerimi gördükçe dua ediyorum. Maho abimiz de bir elimiz vardı şimdi 7 oldu diye söyleniyor.Tabi dinlemiyorum :)

nalan dedi ki...

Nurtenciğim haklısın. ben bir türlü ele geçirememiştim .Senelerdir aradım durdum,nerdeyse vitrinden manken eli gasbedecektim :) Çok minnettarım Ellerimi gördükçe dua ediyorum. Maho abimiz de bir elimiz vardı şimdi 7 oldu diye söyleniyor.Tabi dinlemiyorum :)

nalan dedi ki...

Banucuğum bu blog alemi sırasında tanıştığımız insanlardan ne güzel dostlarımız oldu. Gerçekten güzel insanlar tanıdık ki 40 yıldır tanıdıklarımızdan daha hakiki insanlar ...Hepinizi çok seviyorum.

nalan dedi ki...

capris,Cananım sağol canım. Gece de grupta bu hikaye yüzünden sinirlendik değil mi? bu da bir şekilde faydamız dokunan insanlardan stres armağanı oldu. Blg dünyası face grupları gibi değil. sinir bozmak yerine desek ve sevgi dolular. Blogculuğun manevi tatmini çok .
Bir de burda yorum yazarken doğrulama kodu girmiş. Ben yapmadım. Zaten sinir olurum. Nasıl kaldırılacağını da unutum Banuya sorayım bari.

Banuca dedi ki...

Tasarımdan ayarlara geç, yayın ve yorum ayarlarında canımcım...kelime doğrulamaya "hayır"diyorsun... öptümmmm

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

böyle güzel insanların olduğunu görmek hepimize iyi geliyor.bravo onlara.
ve gönlü güzel hatunum güle güle kullan mankenlerini.eldivenlerinle var olmuşlar!