8 Kasım 2007 Perşembe

Gecikmiş bir fuar yazısı

20-28 Ekim arası Ankara Atatürk Kültür Merkezinde Sanat ve el sanatları fuarı vardı.Son günlerinde haberim oldu.Bu yıl fuarda geçen yıllara oranla daha seçkin konuklara,ilginç eserlere rastladım. Sanatçılarla tanışıp dost olduk .Aralarında hem sanatlarını hem kendilerini çok sevdiğim Ahmet&Ebru SEZEN çiftini tanıtacağım size.
Ahmet bey ve eşi sedefkar ;sedef kakma işi ile uğraşıyorlar.Şimdiye kadar benim görmediğim zerafet ve güzellikte eserler yapmışlar.
İstediğim düzende yerleştiremedim.ben anlatayım siz resimlerle eşleştirin.Gördüğünüz taraklar manda boynuzundan yapılma üstüne Ahmet beyin testeresiyle şekillenmiş sedef bir osmanlı lalesi hakkedilmiş(kakılmış)



bunlarda Ebru hanımın gümüşleri ile sadef kakma güzelliklerden bazıları...

Biraz da taraklardan söz edelim
Boynuzdan yapıldıkları için onlar da keratinden oluşuyor.Hani saç ve tırnaklarımızın ana maddesinden.Böyle olunca tararken saçı besleyip parlatıyor,saç derisine masaj yapıyor çünkü.Ayrıca saçı kırmıyor koparmıyor.Bir yönü daha var bu işin boynuz ve kemikleri de ekonomiye kazandırması,beni biraz da o sevindiriyor.Hele birde sedefle sarmaşdolaş olduğunda kat be kat kıymetleniyor.
Demem o ki önümüzdeki yılbaşı/bayram/sevgililer günü için özel bir hediye arayanlara fikir olsun .Fuara kısıtlı modelle gelmişler,farklı çeşitler için http://www.sedefkar.com u ziyaret edin.Yok eğer ben sevgilimin armağanını ellerimle yaparım diyorsanız o zamanda öğrenip yapmak için yine sedefkara uğrayacaksınız.Benim böyle bir şansım olmadığından hediyemi bizzat sipariş ettim bile.


3 yorum:

Adsız dedi ki...

HARİKAYMIŞ KAÇIRDIM
KEŞKE BEN DE GİTSEYDİM
SOBELENDİN :)

Adsız dedi ki...

Çok orijinal bir sanatları var. Her şey çok güzel, değişik, kendine özgü.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Ellerine sağlık Sezen çiftinin, geleneksel sanatlarımızla uğraşanları takdir ediyoruz. sitelerini ziyarey-t edeceğiz hemen. bir de Nalan Ablacım sizde çok güzel anlatmışsınız detayları.