22 Kasım 2007 Perşembe

Küçük Bir Zafer Yahut Tüketici Bilinçlenmesine Dair




Bankalarla ve kredi kartlarıyla ilişkilerimiz malum.İlk kartımı aldığımda kullanırkenki tedirginliğimi hatırlıyorum.İnce ince hesaplamalar,saklayın denen bölümleri ayrı biriktirmeler,ipin ucu kaçmasın diye sürekli toplamalar vs.
Sonra herşeyde olduğu gibi buna da alıştım gelen extreleri bile incelemeden çöpe atar oldum.Ama inat ve israrla paramı tuttuğum banka dışında diğer kartların kullanma ücretlerini ödemedim.Ücreti ödemek istemediğimi ve kartın iptalini istediğimi belirttiğimde benden ücret istemediklerini belirtirlerdi ve devam ederdim kullanmaya.
Bu geçen yıla kadar böyle gitti.Geçen yıl bu gibi talepler arttığı için galiba blöfümü yemediler ben de iki kartımı iptal ettim.
Paramı yatırdığım tüm işlerimi telefon eft ile ücretsiz hallettiğim bankamın da sanırım biz türklere mahsus bir vefa duygusuyla kart ücretini ödemeye itiraz etmemiştim.



Geçen ay tel.eft. ücretlendirdiler, bu ay da ekstrede kart ücretini görünce kızdım .Maaş aldığım milli bankamın internet ve telefon bankacılığı hizmeti yoktu ;bu hizmetleri vermeğe başladığını öğrendiğimde hemen diğer bankayla ilişik kesmsğe karar verdim. Gelen faturada yansıyan kart ücretine itiraz ettim.Olmaz dediler kartı iptal edin dedim iki kez arayıp gerekçelerini anlattılar,vazgeçmedim.Bugün tekrar arayıp para puan teklif ettiler
-Hayırrrr kararlıyım dedim
Veee tamam dediler ,yani kartımı ve ek kartları bu yıl da ücretsiz kullanacağım.
Lütfen üşenmeyin.Hem paramızı kullanıp hem de fahiş ücretler alarak bizi soyan karlarını da kendi ülkelerine götüren çoğu bizim olmayan bu bankalara hiç olmazsa bu iş için sömürülmeyelim ;derim .
Bilmem siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ,yazın lütfen

not: Resimlerin konuyla ilgisi yok sayfayı renklendirsinler diye koydum.

7 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

Bu tip örnekler güzel, peşine düştüğün zaman gereksiz yere ne çok para kesildiğini görüyorsun. hatta sadece kredi kartı da değil, digiturkte de benzer bir olay yaşadık,çok uzun anlatmak sıkıcı olur burada.
en iyisi tek banka gitmek bu kart olaylarında gibi geliyor.

nagice dedi ki...

merhabalar.tesadüfen sitenize rastladım.ama yeniden görüşmeti diliyorum.benmi sitem nagice oldukça eskiyim.ilk türk elişi bloglarından diyebiliriz.neyse ben sizin ellerinizden öpüyor öğretmenler gününüzü kutluyorum.benim eşimde öğretmen.
görüşmek üzere..
http://nagice.blogspot.com

Nihat Demirkol dedi ki...

herhalde öğrencileriniz de bu tüketici bilincinizden fazlası ile istifade ediyordur...

öğretmenler gününüz kutlu olsun!

sevgi saygıyla.

Delfina ; dedi ki...

sevgili nalan , ben bir bankacıyım :) yazını okurken afferim dedim çok azimlisin..inatçı olmak insana çok şey kazandırıyor hayatta..bence sana doğru gelenleri inadınla aşmaya devam et...( keşke ben de senin gibi olabilsem )

david santos dedi ki...

Thanks for postinhg, is very good,
have a good day.
alive Turquia

nalan dedi ki...

Hepinize teşekkür ederim .
David Santosa da ...Eda tercüme etti.

Adsız dedi ki...

Ablası anladım mailini şimdi:) Santos abi yazını beğenmiş iyi günler dilemiş ve yaşayan Türkiye demiş :)

ama postinhg de h yok yanlış yazmış posting olmalıydı Santos abi alo :)