18 Aralık 2007 Salı



Arkadaşım alivesitesindeki bir yazı üzerine bu yorumu yazdım .Sizle de paylaşmaya değer bulduğum için yayımlıyorum.Resmi de Afyon il ormanında çekmiştim.Konuyla ilgisi olmasa da dikkatinizi çekmesi için koydum.



Blog yapmak,paylaşmak,izlenmek;üzerinde uzun uzun düşünülüp konuşulması gereken bir konu.Hayatımıza yeni girdi ,her yenişey gibi rağbet gördü ve durağan bir çizgide şimdi.Birsüre devam edecek böyle sonra belki düşmeye belki de yükselmeye başlayacak.
Sonuç ne olursa olsun devam edenler amaçları neyse ulaşıp tatmin olanlar olacak.
Ben blog yapmaya neden başladım bilmiyorum,incelemedim irdelemedim.Ama paylaşmayı ,öğretmeyi severim.Alkış ve aferin almayı da... sanırım sebep bu.
Son günlerde sadece uğradığımı belli ettiğim blogcular uğrayıp varsa msj.kutusuna yoksa yoruma yazıyorlar.
Bu toplum yazmayı okumadan da az sever.Okuttuğum sınıflarda anlamını yeni öğrendikleri bir kelimeyi cümle içinde kullandırdığım zaman sınıftakilerin yüzde yetmişi" bu gün ......gördüm" "bizim evde .....var "şeklinde kullanırdı bütün ısrar ve açıklamama rağmen.
Ben gibi klavye özürlüler ya da yanlış yazmaktan ,düzgün ifade edememekten çekinenler de az değil.
Velhasıl böyle işte bence de blog aleminde benim izlediğim grup içinde de geçen yıl ki hareket ve paylaşım yok.
Blog veya site için araştırıp tartışacak profesyonellere ihtiyaç var diye düşünüyorum.Ama kimse okumasa da yazmak beni tatmin ediyorsa; kendim içinse bile yararı,ben devamdan yanayım.
Yazdıklarımı beğendim, bu yorumu da izninle alıp bir yazı yapıvereyim canı isteyen okusun

5 yorum:

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

sevgili nalan ,merhaba,
ben hem okumayı severim,hem yazmayı ,seni okumakta keyifli,
sürekliliğimizin olması dileği ile...

Adsız dedi ki...

selam iyi bayramlar
aşağıdaki önlükler süper

neseileberaber dedi ki...

selamlar,
sizin yazdıklarınızı okumaktan büyük bir keyif alıyorum.
Kurban Bayramınızı ve Yeni yılınızı kutlar sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçmesini temenni ederim.

Adsız dedi ki...

Yazıma yazdığınız yoruma burada yorum yazayım :)
Siz bir öğretmen olarak "bu toplum yazmayı okumadan da az sever" tespitinde bulunmuşsunuz.
Doğru. Şimdi bloglar sayesinde nüfus geneline göre çok küçük de olsa bir şeyler oluyor. Blogcular arasında birbirlerinden karşılıklı bir şeyler öğrenenler çok. Geçen sene Türkçe yazı dilimizin kullanımı hakkında bir şeyler yazmıştım. Daha sonra beni takip eden blogcularda etkilerini gördüm. Tam olmasa da, yanlışlı olsa da yazı dilini kullanmada daha özenli olmaya başlamışlardı. Bu sadece küçük bir örnek. Her blogcu diğer blogculardan bir şeyler öğreniyor. Rol model alınan blogcular bile var. Eğer sizin gibi bilgili kültürlü blogcular kendilerini takip eden blogcularla irtibatı canlı tutarlarsa onlara biraz gayretle çok şey öğretebilirler. Ama verebilmek için almaya devam etmelidir. İnsan unutkandır. Kendimden örnek vereyim: Ben biraz araştırmayı okumayı kesince blog yazılarım çekilmez hal alabiliyor mesela.

Adsız dedi ki...

Merhaba
Yazmayı sevmeyen okumayı hiç sevmez bence.
Arkadaşlarımın bloglarında gezerken bir şey keşfettim.
Resim,yazı veya şiirlere yazılan yorumlarda o yazıyı okumadan yorum yapılmış olduğunu.Ben bloguma uğrayan insanların yorumlarını isterim,beklerim ama alakasız sadece selam öptüm canımlar istemem.Paylaştığım konuyu okuduğunu düşünebileceğim bir kelime yazmalı.
İnsanlarımız okumayı sevmiyor.Resimlere bakmayı seviyorlar.Yorum yazmayı hele hiç sevmiyorlar.
Sevgi ve saygılar öğretmenim:)

suluboyakutulari