9 Aralık 2007 Pazar

ELDİVEN ATKI VE SAÇ BANDI

Ben ellerimde eldiven varken hiç birşey yapamam.Cebimden para bilet vb. bile çıkarıp veremem .Mutfakta ve temizlikte kullanılanları da aynı şekilde kullanma özürlüyümdür.
Ama bu güne kadar yüzden fazla eldiven ördüğümü ve diktiğimi söyleyebilirim.
En ilginci ve en çok ısıtanı da bu gördükleriniz.



Bu ve atkı çok ince tiftik yün iplikten örüldü. Atkıyı konu mankeni sevgili kızım Nimet te görüldüğü gbi aynı zamanda saç bandı olarak ta kullanabiliyoruz.



Dikkat ettiyseniz,zincirden başka bir teknik uygulanmadığını farketmişsinizdir.Sadece zincir ve oluşturulan kafesler.
Bu eldivenleri Ankaraya taşındığım kış bir arkadaşta görmüş ve ufak bir değişiklikle uygulamıştım.
ilgi ve beğeni görünce bir kısmını hediye ettim,onlardan görüp isteyenlerede ördüm.
sıcak tutmasını ise yarı bilimsel olarak anlatayım.Bildiğiniz gibi yünün dokusunun lifleri arasında tutuğu hava yalıtım etkisi yapar. Bu eldiven de aynı sebeple deliklerine ,zerafetine ,naif görünümüne rağmen hafif ve çok kullanışlı.Ben gibi eldiven takma özürlü değilseniz hemen elinize tığınızı yününüzü alın.Yarım parmaklı da örebilirsiniz.Koncuna (alt ucuna) peluş,yapay kürk vb geçirip siyahdaki gibi bir çiçek ve boncukla süsleyebileceğiniz gibi sadede olabilir.
Üşeniyorsanız ,sayfamın üstünde gördüğünüz anneannemden oyuncaklar bannerını tıklayıp dükkanıma gidip bakarsaınız .Seçim sizin haydi kolay gelsin.

Aldığım yorumlardan sonra ekleme gereği duydum.Tiftiğin ve inceliğin verdiği bir özellikle çok çabuk kirlenmiyor.Ama yıkanışı da problem değil.Eldiven elimizdeyken,elimizi sabunla veya yün şampuanıyla yıkayıp duruluyor havluyla kuruluyor ve 5-10 dakika elimizdeyken kurutuyoruz.Böylece formunu bozma korkumuz olmadan temizleyebiliyoruz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ay ne şekerler ablam hele ki bilegindeki tüyler süper. Bende sendenim asla birşey alamam eldivenle hatta bir eldiven almıştım parmak kısmı üstten çıkıyordu eldiveni çıkarmadan yani. ama kaybettim taşınırken hala da ondan bulamadım bulursam demek ki bir sana bir bana alıcam :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

sevgili nalan ablamız kremini görmüştük ya malum siyahı da ayrı bir şık olmuş, ellerin dert görmesin

nur ayday dedi ki...

Sİyah olana bayıldım Nalan'cığım ... muhteşemeler .. ellerine sağlık .. Dükkanda var mı bunlardan ???

nalan dedi ki...

Sağolun kızlar ,valla bende çok zevkle örüyorum çünkü beğeniliyor.Nurcuğum dükkanımda var bunlar,şimdi de parmaksız bir siyah örüyorum bitsin onuda ekleyeceğim dükkana.

anneminkizıyim dedi ki...

Canim ellerine saglik gercekten de cok güzellermis eldiven ve diger aksessuarlarin. Inan ben basimi egipde is tutamiyorum, geceleride ates basiyor cayir cayir yaniyorum, bas agrisindan mahvoluyorum, insallah iyilesiriz sanada gecmis olsun, sifalr dilerim, sevgiler...

ÖZLEMCE dedi ki...

nalan abla tam benlik süslü olan herşeyi çok beğeniyorum.eline sağlıkk