8 Mayıs 2008 Perşembe

beni etkileyen üç kadın

Biluncuğum beni mimlemiş.Beni etkileyen ve akrabalık ilişkim bulunmayan üç kadını tanıtmak.
Bu mim beni oldukça düşündürdü
Hayatımın her bölümünde kadın/erkek beni etkileyen çok kişiler oldu ve olmaya devam ediyor.Ben kimleri yazsam derken...hem bulunduğum yer(blog alemi)hem son günlerde yaşananlar aklıma gelince blogculuk dolayısıyla tanıyıp etkilendiğim üç kadına yer vermek istedim.

Blog olgusunu gazeteden okuyup incelediğim ve blogculuk yapma istediğimde ulaştığım blogları okuyup yorum yazardım.
Genelde de konuyla ilgili yardım rica ederdim.
Blogumu açmayı başarana dek kimse e-mailimi verdiğim halde bana yanıt vermedi.
Sonra blog açtım ve arkadaşlarım, ziyaretçilerim oldu.Onlar beni yönlendirdi yardım etti . Sayelerinde Teknik olarak geliştim.Blogculuğu öğrenmeye başladım .Bu arada da blogculukta örnek aldığım insanları bloglarından tanıdım.





İlki beni okuyanların ve pek çok blogcunun tanıdığı,

bazıları hariç çoğunun da sevdiği Eda Suner


İnsanların birbirini sevip sevmemesi tabi ki kendilerine kalmış ben etkilendiğim yerlerini yazayım.
Eda Suner Kendisine yazdığım ilk yorumumdan itibaren bana mail adresime ve bloguma ayrı ayrı yazarak yanıt verdi.
Çok şaşırdım ve sevindim.Bu incelik benim de yapmaya gayret ettiğim msaj ve yorumlara sayfalarına giderek yanıt verme; alışkanlığa dönüştü.
Daha aramızdaki sonra okuycu-blog yazarı yazışmaları kısa zamanda sıklaşarak dostluğa dönüştü.ilk İstanbul seyahatimde somutlaşıp bizi tanıştırdı.
Görüştüğümüz anda onun uslubu kadar sade,yapmacıksız,ve doğal buldum. Yazılarından yansıdığının çok fazlası olan iyi enerjisi,sıcaklığı ve sağlam kişiliği beni ona bağladı.
Bazıları onu sevenleri -yalakaları-çirkin sözcüğüyle nitelendirse de ben kızım yaşında olan Eda Sunerden blog adabı öğrendim.

İkincisi ve üçüncüsü yapışık kardeşler -di-aralarına kilometreler girdi ama kalpleri yine aynı ritmle çarpıyordur eminim.
işte onlar çocukla çocuk.com;

Özlem ve Fulya;

Bu tatlı kızlar iki başarılı mühendis; ama annelik mesleğini de faal işyaşamlarının önünde ve üstünde yapmayı başarıyorlardı.
Hepinizinkiler gibi güzel ve akıllı çocuklarıyla paylaştıkları güzel anları,faaliyetleri,onlar için öğrenip uyguladıklarını blog sayfalarında paylaşıyorlardı.
Onları keşfedince önce bu yanlarına; çocuklarına özenlerine hayran oldum.Okudukça ve tanıdıkça dostluklarına ,nezaket ve zerafetle asla çizgilerini ,üsluplarını bozmadan herkesi yanıtlamalarına hayran oldum,örnek aldım.
Bir de ileri yaşta bilgisayar dilini anlamamın güçlüğü malum; anlayamadığım şeyleri bana en yalın biçimiyle üşenmeden yazıp ,sorularımı yanıtlayarak bana ileri destekler verdiler sağolsunlar.


Biluncuğum işte sana beni etkileyen üç ; akıllı,duygulu ve ölçülü ve güzel hatun.

Bunlar blog aleminden;başka bir mimde de başkalarını anlatırız kısmetse...
Ben de çok ilginç ve yararlı bulduğum sayfasında bitmeyen enerjisini hissettiren
annekaz'ı mimledim.Bakalım o kimleri anlatacak?






























































6 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

merhabalar,
ne güzel yazmışsın
sahiden de güzel kadınlar onlar,
üreten,
sürekli yenilikler yapan
ve güzel kalbi olan
sen de onlardan birisin bence
sevgiler sana

Cocukla Cocuk dedi ki...

Nalan Abla , yazıyı okumaya başlayıp kendimizi görünce;gözlerim doldu resmen.Canım nalan Ablam, çok teşekkürler sana. Sen bizim kıymetlimizsin, her zaman yardıma hazırız.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Nalan Abla'cım ne kadar duygulandığımı anlatamam, seni tanımak, yazılarını okumak, beğenilerini kazanmak ve senden "kızlarım" kelimesiyle başlayan yorumlar almak bizim için ne kadar önemli ve keyifli anlatamam. Güzel görüşlerin için çok teşekkür ederiz. İyiki varsın Abla'cım...Fulya

nalan dedi ki...

Sevgili mavianne,sevgili özlem,sevgili fulya;hepiniz gerçekten özel ve güzel hatunlarsınız.Ben galiba mesleğimin verdiği duyguyla her güzel insan ve davranışa sahip çıkıp benimsiyorum ve -en beğendiğim huyum-bunu hem sahiplerine hem başkalarına zevkle duyuruyorum.
Bizde ;kusurlar rahatça insanın önünden arkasından söylenir de övgüler nedense içten geçirilir.Sizler için benim gibi düşünenler az değil ,bunlar da gerçekler övgü değil canlarım benim...

Annekaz dedi ki...

eyvah eyvah..ben biraz düşüneyim :)

Adsız dedi ki...

Nalan ablacığım kusura bakma n'olur, farketmişsindir yazı bile yazamıyorum :( Çok özür dilerim, ödevler, sınavlar vs..
Seni ihmal ettiğimi sanma n'olur..
Ne kadar güzel yazmışsın..
Seni çok seviyorum ve öpüyorum canım ablam..