25 Haziran 2008 Çarşamba

stresliyseniz


Bu hafta ekranlarımızı şenlendiren ,sağlık perimiz ,övüncümüz sevgili doktorumuz Mehmet Öz ün stres için önerisi bana çok uygulanabilir geldi.Zira stres benim çok yakın arkadaşım,kovalayınca gitse de yüzsüz...gene geliyor.

real age den alınmıştır
"Güne stresli başladığınız bir gün, şişe mantarını ağzınızda hafifçe sıkarak biraz bekletin. Bu egzersizi 2-3 defa tekrarlayın. Çenenizin çalışmasıyla kaslarınız gevşeyecek ve kendinizi daha rahat hissedeceksiniz. Bu hareketle aynı zamanda bunama riskine karşı da önlem alıyorsunuz. Bulmaca çözmek beyninizi ne kadar çalıştırıyorsa, bu tarz fizik hareketleri yaptığınız zaman, beyniniz eklemleri koordine etmek için daha fazla çalışıyor. Hem stres algılamanız azalıyor, hem de bunu çok kısa bir sürede başarmış oluyorsunuz.

Her zaman söylediğimiz gibi, stres başa çıkılmayacak bir sorun değildir. Anksiyete, gerilim, sinir veya depresyon gibi hisler zihin ve vücudunuz arasında bir bağlantı kopukluğuna sebep olabilir. Zihniniz sık sık bu gibi duygulara yanıt vermeye zorlandığında, negatif stimuli barajına ayak uydurabilmek için kendini zorunlu olarak yeniler. Neticede, zihniniz vücudunuza yanlış mesalar gönderebilmektedir. Eğer mantar bulamadıysanız, derin bir nefes alın, sonrasında dudaklarınızı yalayın ve nefesinizi yavaşça dışarıya verip tekrar alın. Bu sayede serin hava konsantre olma gücünüzü artıracak ve sizi daha zinde hissettirecektir."
sağol,varol sevgili doktor,başarıların daim olsun

4 yorum:

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

bu bnm için çok gerekli gün içinde yaşadığım stresli olaylardan dolayı geceleri dişlerimi felaket şekilde sıkıyorum ve sabah kalktığımda kulaklarıma kadar ağrıyor. bu egzesizi yaparsam biraz rahatlarım belki?

Adsız dedi ki...

Stresle başa çıkabilmek için özel yöntemlerim var... Herkes de kendine özel yöntemler geliştirebilir...

Bu da iyi duruyor... Denemeli... Şişe mantarı yerine herhalde sağ ya da sol elimin işaret parmaklarını kullanabilirim (birinci ve ikinci boğumdan bükerek ) :=)) Yani en zor zamanda demek istedim :=))

Güzel bir gün geçirmeniz dileği ile!

MOONUSCAKE dedi ki...

güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim hocam...birşeyler yapmaya çalışıyorum her seferinde yeni birşeyler öğrenerek ilerleme aşamalarındayım daha... beğenmenize çok sevindim...teşekkür ederim

... dedi ki...

Bu adamı seviyorum yahu