8 Ağustos 2008 Cuma

kuş yuvası

Urban debris ve blogu dilini bilmesem de resimlerinden izlediğim ilginç bloglardan biridir.


Bu şirin kuş yuvasını da orada gördüm.
herkesin kolayca yapabildiği ponponlarla yapılan yavru kuşlar...
Bir şey dikkatimi çekti;biz ponpon diyorken yabancı dilde yayımlanan bloglarda pom-pom deniyor.

evet görüldüğü gibi bir kasenin tersine bolca ve çok muntazam olmadan sarılan yeşil yün ile yuva hazırlanır.Bence kırçıllı yün olsa hatta içine saman çöpleri ince dallar da konulabilse daha gerçekçi olabilir.:D Bendeki bu realizm de kabak tadı veriyor ama neyse herkes gönlüne göre takılsın:))))

sonracığım istenildiği adette ponpon da yapılıp kaşı gözü ve de annenin getireceği yemi bekleyen ardınadek açık gagaları da eklediniz mi alın size kuş bebelerin yatak odası.Bahçedeki kayısıdan bir çatallı dal kesip getirin, bolca silikonla yapıştırıp beğendiğiniz çiviye asıverin artık

5 yorum:

zerrin dedi ki...

yavru kusum azcik buyusun bizde yapmaliyiz..cok sirinler

BONCUK HANIM dedi ki...

anasınıfları içinde güzel bi faaliyet olur bence.

Sercan Senay dedi ki...

nalan hanım sayenizde urban debrisi keşfettim çok teşeşkkürler...benim bloguma da bekleirm sizi.. www.stitchland.blogspot.com

Halenze dedi ki...

hocammmm. sitemde tarif var şımarık muffinler vişneli çikolatalı falan:)) hangi yorumu kaldırdım anlamadım:( blog manşet denen yer sştenize yeni yazı eklediğinizde blog manşet sayfasına isminizi konuyu ve adresinizi yazıyorsunuz herkes sizi orda görüyor. http://www.misssgibi.com/manset/listele.php adres bu. manşete kayıt yaptırmak istiyoeum yazan bir yer var anda ona basarsanız kayıdınızı yaparsınız. başkalarınıda siz takip edersiniz. bir nevi radar yani:)

Adsız dedi ki...

nalancığım, güzel yorumun için hem ben hemde annem teşekkür ediyoruz. inşallah tanışırız birgün annemde çok sevinir böyle şeylere.