21 Ekim 2008 Salı

kırkpare yatak örtüm

 

 


Yıl 1990 patcvork diye bir teknikle artan kumaşlar değerlendiriliyor,
gazetelerde görüyorum .Anneannemin yaptığı kırkpareye benziyor ama onun gibiyapılmamış.Kıvranıyorum,ben yapmalıyım diyorum .Sonra birgün sevgili ve faydalı arkadaşım Füsun öğretmenden mektup geliyor .Burada kırkyama kursu başlıyor diyor ben öğreneceğim.Sana da ben öğretirim.
O yıl eşim emekli oluyor biz Hendek'e taşınıyoruz.Sergi zamanı. Ben haftasonu trene binip Bozüyük'egidiyorum. Hem sergiyi görüyor hem Zişan Kızılcıklı ile tanışıyorum hem de kaba hatlarıyla kırkyamanın nasıl yapıldığını öğreniyorum.Hatta o gece Füsun,ben ve o tarihte 8-9 yaşlarında olan kızı Nergis oturup bir kırlent yapıyoruz.
Bu da o günlerde yapılmış ikinci yatak örtüsü.İlk yaptığımız o kırlenti ve sonra yaptığım yatak örtüsünün resimleri yanımda yok .Sonra eklerim .Bunu 1ayda yapmıştım .
Yıllarca kullandım tabi epeyce eskidi ve formunu yitirdi.Tedavülden kalkmasına az kaldı .Bari ömrünün sonunda meşhur olsun dedim


Posted by Picasa

6 yorum:

Huzur Moda dedi ki...

o nasıl söz nalan abla ne ömrü....
ellerine sağlık çok güzel olmuş....sen madem tadavülden kalkacak az kaldı diyorsun sen bunuda bana ver emi ben inan ölene kadar kullanırım..... nasıl kullanılmaz böyle bir emek böyle bir güzellik

Adsız dedi ki...

tam el emeği göznuru bir iş. elde dikilmiş galiba. kumaş seçimide harika.renk ve desen olarak.bencede daha uzun yıllar kullanılabilir. aman iyi bakın derim.gıpta ederek baktım resimlere. elinize emeğinize sağlık. iyi günlerde kullanın.

cicibici bişeyler dedi ki...

Valla çok güzel görünüyor,asla modası geçmicek bir şey bu kırk yama bence.Sevgiler.

embir dedi ki...

Nalan ablacım çok asil olmuş. Ellerinize sağlık

embir dedi ki...

Nalan ablacım ödülünü alman için seni kujulara bekliyorum.

Cocukla Cocuk dedi ki...

hiç de eski gibi değil harika görünüyor, ne kadar da emekli bir calışma eline sağlık