5 Ekim 2008 Pazar

Nezle,soğuk algınlığı ve bilinçli bitkisel tedavi önerileri

Ramazan sonunda grip,nezle,soğukalgınlığı ile kışı karşılamaya çıktık.
Ailecek yakalandığımız nezleden Ertuğrul da payını aldı,sümüklü böcük oldu.Ama maşaallah,iştahlı oluşu ve dengeli beslenmesinin sonucuyla epey dirençli bir bebek.
Annesinin onu bilinçli beslemesi sonuç veriyor ,o hepimizden çabuk atlatacak inşallah.
Ben eve döner dönmez bitki cadısı"na koştum,baktım o da bu konuda yazılar yazmış.

aşağıya giriş bölümünü aldım.Burada bitkileri niye tercih etmemiz gerektiği açıklanmış.Doğrusu bunu ben de merak ediyordum.
Bitki cadımız bu işin eğitimini almış bir arkadaşımız .Önerileri güvenle uygulanabilir ve kendisine rahatça ulaşabilir,yardım alabiliriz. lütfen okuyun.


"Yazı başlığında doğal antibiyotikler dedim,peki neden doğal antibiyotikler ?

Bitkiler antibiyotiklerden çok daha karışık bir yapıya sahiptirler,mesela kuvvetli bir antibiyotik bitki olan sarımsakta 33 sülfür bileşiği,17 aminoasit ve daha birçok fitokimyasal vardır. Bir antibiyotik ilaç ise tek bir etken maddeden meydana gelmişlerdir yani tetrasiklin sadece tetrasiklin,penisilin ise sadece penisilindir,karışık bir yapısı yoktur.Bu sebeble bakterilerin ilaçlara direnç kazanmaları kolaylıkla meydana gelmektedir.Bahsettiğim sarımsak ise pekçok etken maddeyi bünyesinde barındır ve hepsi birbiriyle uyum içindedir.Yine civanperçeminde bu güne kadar 120den fazla değişik bileşik olduğu saptanmıştır. Kişi bu bitkiyi kullandığında vucuduna 120den fazla bileşiği almış olur,Eğer bu sayıda ilaç almış olsa kesinlikle ya zehirlenir veya ölür,ama bitkide bu durum meydana gelmez çünki içindeki fitokimyasallar birbirleriyle uyum içindedir,vucudumuzda bir sinerji yaratarak birbirlerinin etkilerini güçlendirirler.Bu karmaşık madde ile karşılaşan bakteri için direnç geliştirme oldukça zordur."
gördüğünüz gibi bu konu çok önemli
devamı içn tıklayın"

8 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

merhabalar nalan ablacım...hepinize geçmiş olsun biz de aynı şekilde döküldük soğuk algınlığından bu bayram..antibiyotikle ilgili yazı cok ilgimi çekti...çocuklarımız kullandığımız antibiyotiklerin nerdeyse yarısını gereksiz yere içirdik diye düşünüp üzüldüm...sevgiler bizden

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Merhabalar,
Bloğunuza Gülen'in bloğundan ulaştım. Onun yazılarından, sizinle görüşme imkanının daha kolay olduğunu anladım.
Gülen'i ve annesini çok merak ediyorum, bilginiz yada mail adresi varmı bilmiyorum. Bu dengesizliğimi bağışlayın.

Geldiğim çok da iyi olmuş, çok hoş bir siteyle karşılaştım, inceledim ve marifetlere ve tabi ki o miniğe bayıldım.
Sevgiler...

zerrin dedi ki...

nalan abla yine burada diye baslasam:)
burada antibiyotik sayi ile veriliyor 5 tane lazimsa 5 tane ustelik adina ozel,turkiyedeki gibi eczaneye gidip alamiyorsunda...annem her paket hazirladiginda bana antibiyotik yollar,neyseki cop olurlar..
ve vucudumuzda oyle bir mekanizma varki ne lazimsa onu istiyor..mesela ben omrunce sut ve sut urunlerinden nefret ederken,hamileyken sutler yogurtlar ayranlar elimden kacamiyordu..
bu gunlerde ise grip olacagim galiba,canim avokado salatasi istiyorduki icinde bol limon ve sarmisak vardir...bi taraftan yiyor bi taraftan bu satirlari yaziyorum..oh nefis nefis..guzelim meyveleri sebzeleri yemek varken aci ilaclari ne yapayim

nalan dedi ki...

Ç.ç.geçmiş olsun diyelim canım.serapın bilgi dağarcığı bize de faydalı oluyor.kendisi de çok candan ve dost bir insan.sağolsun
sorulanlara içtenlikle yanıt veriyor.sizin de takip ettiğinizi biliyorum.
bizim 10marifetteki gülenbayan Gülenimizin annesi vefat etti.arkadaşlara da haber vermek lazım.

yaşamın kıyısında,durumu bloguna yoruma yazdım canım başımız sağolsun.

nalan dedi ki...

Zerrinciğim,afiyetolsun,bolbol ye de hastalanma.Nermişe de bulaşmasın allah saklasın.
Sen biliyorsundur ama hatırlatayım,zencefil,bal,limonsuyu ve ılık suyla bir içecek de engelliyor.
gelmeden geçmiş olsun

rumeysa dedi ki...

Allah şifalar versin Nalan Abla. Ben ve eşim de ilaç antipatizanı olduğumuzdan bir çok rahatsızlığımızdan otlarla ayağa kalkıyoruz. Hatta benim migrene dönüşmek üzere olan sinüzitim bile geçti çok şükür.

Oğlum ya da biz soğuk aldığımız zaman hemen eşit ölçüdeki bal ve limona yarım ölçü de karabiber katıp karıştırıyoruz, kaşık kaşık içiyoruz. Özellikle solunum yolu üşütmelerine bire bir. Çok şükür bu sayede minik kızıma bulaştırmadan atlatabildik hastalıklarımızı. Darısı sizin başınıza.

Bir de harnup pekmezi çok şifa oluyor. Babamda denedik ilk olarak. Anında etki etti. Acaba tesadüf mü dedik, ben denedim, anında etki. Sonra Enes öksürüyordu, ona içirdik. Anında kesildi çok şükür. Bilmeden doğru bir şey denemişiz. :)

BONCUK HANIM dedi ki...

Nalan abla herkesin bu dönemde bu tavsiyelere ihtiyacı var. Biz de bayramda sizin gibi ailecek hastalananlardanız.Şimdi de bitki cadısına gidiyorum. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

yaa bana bitkisel çözümler lazım boş laf değil