20 Mayıs 2009 Çarşamba

ANLADIM Kİ SANAL ALEMDE VEFA YOK

Reel yaşamda vefalı dost bulmanın zorluğunu iyi bilirim.Gerçek dost olduğunuz kişilerle bile bir zaman sonra yollar ayrılıyor.Çünkü yüzyüze bir ilişkide alış ta veriş te daha çok ve maddesel.Araya maddeler girinci mana da zedeleniyor.Böyelce kopmaların sebebi de net olarak saptanıyor.
Geleyim sanala;ben ki sanaldaki dostlukların da gerçek olduğunu zaman zaman yazılarımda yazardım ve inanırdım.
Çünkü ben sizlerin bazılarıyla gerçek ilişkiler içindeymiş gibi takibeder,zaman zaman kısa kopuşlarınızı ve bana uğramayışlarınızı merak eder ve yazardım.Benden "kuzum nerelerdesin,umarım iyisindir.Nasılsın?seni merak ediyorum "yorum ve mesajları aldığınızı hatırlayacaksınız.
Tabii ki bu sözlerim beni BENİ ARAYIP SORANLARA değil.
Bir aydır yeni yazı girmedim.Beklerdim ki nerelerdesin diye sorasınız.
Son yazıma yorum girerken bazılarınızın geçmiş olsun ,şimdi nasıllar ? yazılarına bile bakılmamış.
Yani velhasıl bazılarınıza kırgınım.Ben her yorumunuza geri dönen sizi arayan soran bir insan olarak bunu söylemeye kendimi mecbur hissettim.
Beni haksız da bulabilirsiniz.Ne diyeyim canınız sağolsun.
Ama unutulmamalı ki;sevinçler paylaştıkça çoğalırken elemler de paylaşılırsa azalır...
Sevinçli günler geçirmeniz dileğiyle

17 yorum:

berkbuket dedi ki...

bak şimdi nasıl üzüldüm nasıl utandım anlatamam, yeminle hep aklımdasın ama gelince ses verir diye düşündüm hep. en son kızının durumunun daha iyi olduğunu küçük kızını yanına göndereceğini öğrenmiştim. bir bakıma içim rahattı yani birazda ondan gevşek davrandım. sanal alemi bilmem belki haklısındır ama kendi adıma özür dilerim. en azından bizim yaşımıza olgunluğumuza yakışmaz arayıp sormamak. tekrar kusura bakma diyip tekrarlıyorum hep aklımdaydın diye.

Sibella dedi ki...

Nalan abla, ben de 1 ay önce Bodrum'a geldim, ev ile ilgili bir sürü iş vardı ve koşturmacadan doğru dürüst ilgilenemedim internetle. Sadece zaman zaman bloguma ve izleme listemdeki arkadaşların bloglarına bakmaya çalışıyorum ama 10 marifete hızlıca göz atabiliyorum sadece. Bu yüzden gözümden kaçmış olmalı, aslında hala da tam olarak ne olduğunu anlayamadım ama sanırım ters bir durum var, hastalık ya da kaza gibi. Özür diliyor ve geçmiş olsun diyorum, ne olduğunu da çok merak ediyorum, sevgiler :))

Gülen Tezer dedi ki...

Nalan ablam; benim de böyle bir serzenişim olmuştu; keşke senin olmasaydı :( sen kaçmadan yakalarım ben seni.Öpüyorum büyük..

Delfina ; dedi ki...

nalan teyzecim,kaç gündür hatırımdasınız..sanırım bu çığlığınızı günlerdir duyuyorum iç dünyamda.buna rağmen arayıp soramadım...kızmakta,kızgın olmakta haklısınız.ama gönüller bir , bunu asla unutmayın..

çok öpüyorum sizi...

saniye dedi ki...

sitem etmekte çok haklısınız çoçuklarınızın durumu iyidir inşallah kendinize iyi bakın sevgilerimle

MAVİANNE dedi ki...

ne desem bilemedim,
haklısın gelip bakıp dönüyordum,
belki bir ses vermeliydim,
ama bu aralar belki de kendini dinliyorsundur diye de düşündüm
kızın ve torunun gittikten sonra
belkide PC ye oturmak istemedin
canım o vefasızlardan olmayı hiç istemem

güzellikler seninle olsun

Ayca Karaoglan dedi ki...

Nalan ablacım, nasıl utandım şimdi anlatamam :( En son Elim sende etkinlik blogundan geçmiş olsun dileklerimi yazmıştım. Ancak sizin başınız kalabalıktır ve internete giremiyorsunuzdur diye bloga yazı eklemenizi bekledim. Lütfen unutuldum sanmayın:( Aksine haberi duyduğum ilk günden beri aklımdasınız... Umarım haberler iyidir çocuklarınız tarafında, umarım sizin de moral ve sağlığınız iyidir... Ellerinizden öpüyorum.

Yelda dedi ki...

Merhaba
Ayça'ya sonuna kadar katılıyorum
Bende sizleri rahatsız etmek istemedim gmailde açık görüyorum ama belki kızlarınızla konuşuyorsunuzdur diye rahatsızlık vermek istemedim yazı yazıp bizleri haberdar edersiniz diye bekliyordum.
Ama insan sevdiklerine sitemi nazı geçermiş. İnşallah birdaha üzücü günler yaşamazsınız. Bizleride affedersiniz. Sizleri çok seviyoruz. Sevgiler

ORGUKNIT dedi ki...

nALAN HANIM ÇOK HAKLISINIZ BENDE YAZINIZI OKUYUNCA UTANDIM DOĞRUSU
BEN MAZERET GÖSTERMEK İSTEMİYORUM.
GERÇEKTEN SANAL ALEM YALAN ALEM BU ÇOK DOĞRU BİR SÖZ.
KENDİ ADIMA BENİ AFFEDİNİZ.ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.
SEVGİLERİMİ YOLLUYORUM

fiamma dedi ki...

Canımmmm benimmm,dondugunden ve konsoloslukla ugrastıgından dun haberim oldu, ben seni side de biliyordum. Yine kosturmacaların icine dusmussun haberlerini aldım:(keske kızın buraya gelebilseydi burada daha rahat bakılırdı diye semaya da yazdım..Allah yardımcın olsun arkadaşım bizleri habersiz bırakma,yanaklarından opuyorum,cok hassas bir donemdesin canım uzulmekte de haksız değilsin vefasızlık değildir mutlaka arkadaşların yaptıkları ben de sesiber i merak ettim hic sesi cıkmayınca orada senin yazıp sildiğin yazını görünce uzuldum ve buraya koştum yukarıdaki arkadaşların yazıları da beni dogruluyor. yanaklarından opuyorum kendine iyi bak ne olur:) sevgiler fiamma

nalan dedi ki...

Yaaa arkadaşlar ÖZÜR DİLİYORUM,
çok hassas bir anıma denk geldi yazdım.Kusura bakmyın.
İnsan bazen ne dediğini bilmiyor
AMA iyi de olmuş :))))bak hemen koşup yazdınız bana.
Valla bazen insan ne yapacağını bilemiyor işte
neyse hepinizi seviyor ve çoooook öpüyorum

Yelda dedi ki...

Bizde sizi seviyoruz
Herşey gönlünüzce olsun

E. Ali dedi ki...

Gerçekten haklısınız. Yani kendi açımdan diyorum. Çünkü son aylarda yorum yazmada herkese karşı ayda yılda bir yazar oldum. Yazdığım yerleri özellikle tercih etmiyorum rastgeliyor yazıyorum. ama bir de şurası var ki siz bana göre daha şanslısınız çünkü benim halimi soranlar çok daha az. Siz dahil hepsini toplasam 10 kişiyi bulmaz. :) Bunlar ise sık yazmazlar tabii bende de kabahat var ben kendimi unutturursam olacağı budur. :)

fiamma dedi ki...

canım nalancıgım, bugun bir haber daha aldık Semyıl vasıtasıyla senden gittikce yolculuk yaklaşıyor...insallah randevun rast gtisin ben cok umutluyum sorun cıkmayacak. İnsallah donus yolun istanbul uzerinden olur da gorusuruz.. gitmeden haberimiz olsun arkandan su dokecegim tez gelesin diye:))

Unknown dedi ki...

kazayı onmarifetteki arkadaşlardan öğrendim.geç oldu ama bende çok geçmiş olsun demek istedim.
acil şifalar diliyorum.
sevgiler kolaylıklar..

Koni dedi ki...

Nalan abla, gelmishsizniz bana, beyenmishsiniz azerice blogumu. coklu teshekkurler ve sevgiler.

Aslı ERATAÇ dedi ki...

Merhaba Nalan Ablacim,
Ben de uzun zamandir bloglara bakmiyordum, ancak yeni yeni oturup ta tek tek izlemekte oldugum bloglara bakabildim ve ozur dilemek istiyorum, zira uzun zamandir ne bir yorum yazabilim ne de bir hal hatir sorabildim:( Bir de ustune tatile gidip gelmelerimiz olunca iyice bosladim sanirim, serzeniste bulunmakta cok haklisin. Umarim daha da guzel haberlerini okuruz hep. Cok cok gecmis olsun.
Sevgiler,
Asli