3 Haziran 2009 Çarşamba

SERGİYE AÇIK DAVET

Eveeeet,zor günleri biraz atlattık sayılır.
Kızım Los Angelese gittiğinin 21.günü ağır bir trafik kazası geçirdi.Kalça ve bacak kırıkları ile kurtuldu.Tedavisi sürüyor. Kardeşi ona ve Ertğrulumuza(torun)bakmak için gitti ve dönecek Ben nöbeti devralacağım.
Bu arada da meşhur ;"Kaat'ı Sanatını Duydunuz mu" adlı projemizi tamamladık.Yarın sergimizi Ankara Atatürk Kültür Merkezi' ndeki EGE FUARI Etkinlikleri içersinde açıyoruz.
Perşembe günü de Ankara Vakıf Eserleri Müzesi Sergi Salonunda bir sergimiz daha başlıyor.
4 ay gibi kısa bir sürede böyle bir sanatı tanımak,teorisini ve pratiğini incelemek ve icra etmek gerçekten dile kolay.
Ama bu büyüleyici sanat kursiyer arkadaşlarımızı da etkisi altına almakta gecikmedi.



İzmirliler Derneği ve sevgili Başkan Zehra Zihnioğlu nun İz-derli gençleri çok iyi bir şekilde organize ederek yönlendirmesi ile umduğumuzun üstünde başarılı bir proje çıkardık.
Bu konuda davet ettiğimiz ustaların bizi ziyaretleri bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları,yaptığımız gezilerde gördüğümüz geçmişten bu güne gelebilen müstesna eserler, ziyaretlerine gittiğimiz ve bize sevgi ve ilgilerini cömertce sunan Cerrahpaşa Nakışhanesi mensupları,sevgili Jale Yavuz ve Feyza Oyat hocalarımız ile Sayın Dürdane Ünver Hoca ufkumuzu genişletti.
Süleymaniye Kütüphanesinde bizimle ilgilenip görmek istediklerimizin de üzerinde örneklerle bizi buluşturan Gökhan Beyi de minnetle analım.
Sevgili katılımcı arkadaşlarımın şevk ve heyecanı bize dernek binasında ağırlayan her ihtiyacımızı karşılayan dernek üyeleri çok sevgili Emel ve Sevinç Hanımların ilgi ve desteği bizi bu güzel sonuca ulaştırdı.



Aynı anda iki sergiyi hazırlamak bizi hem sevindirdi hem de yordu.
Yorgunluğumuz Eserlerimizin iki sergiye bölüştürülmesinde dengeyi tutturmak yüzündendi.Çünkü o kadar güzel çalışmalar vardı ki hangisini nerede sergileyeceğimize karar verirken sıkıntı çektik.
Bir de katılımcı arkadaşlarımızın çoğunun aktif meslek yaşamları nedeniyle hafta içi zaman ayıramamaları yükün biz emeklilere ve şu an itibarıyla çalışmayan iki arkadaşımıza yüklenmesi idi.



Bu yüzden bütün katılımcı arkadaşlarıma ve Melike Çolakoğlu,Perihan Çalı ve minik kızı Elif,Yasemin Şare,Ümran Altaylı, ile mesai bitimi yardıma koşan Nilay Deniz,Ayperi Çakmak,dernek üyesi Keriman hanım ve Burçak Bolışık ,Adalet Ongun' un hem sergi hazırlıklarında hem de fuar içindeki standımıza Ege Mutfağından örnekler sunmak için yaptıkları çalışmalar nedeniyle özel olarak teşekkür ediyorum.





Bizden bu kadar....
Artık top sizde gelin,gezin,görün ve izlenimlerinizi beğeni veya eleştirilerinizi paylaşın.
BEKLİYORUZ

8 yorum:

Sibella dedi ki...

Tekrar çok çok geçmiş olsun Nalan abla, keşke sergiye de gelebilseydim :(

MAVİANNE dedi ki...

harika
tebrikler
muhakkak geleceğim,
kusura bakma lütfen
5 haziran dünya çevre günü dolayısıyla istanbula gidiyorum
haftasonuna kadar ordayım haftaya umarım açık olur sergi
çok görmek isitoyurm

güzel kızına çokk üzüldüm
inşallah bir an önmce iyileşir
görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık Nalan öğretmenim. Sizin eliniz değdiyse harika olmuştur. Tekrar geçmiş olsun. Gül e sevgi ve selamlar. Umarım biranönce iyileşir.
Mehtap kızınız.

melike dedi ki...

Sevgili Nalan hocam ben size ve sevgili Zehar hanıma bir teşekkür borçluyum. Bilmediğim bir sanat dalını bize tanıttığınız ve öğrettiğiniz için.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok emek verdiğiniz serginin müthiş olduğuna eminiz Nalan ablam.
Kızınız daha iyidir inşallah. sevgiler

ramelif dedi ki...

böyle keyifli zamanlarda sesiniz bir başka güzel hocam.sesinizi duymak güzel haberlerinizi almak beni heyecanlandırdı.kucak dolusu sevgiler.kolay gelsin

Özgür dedi ki...

Bloğunuzu biraz dolaştım. Dolu dolu olmuş. Çok teşekkürler. Çalışmalarınızın devamını dilerim. Kızınıza da acil şifalar dilerim.

Delfina ; dedi ki...

Ertuğrul'un annesine acil şifalar Nalan Teyzecim.Sizlere de kolaylıklar...