27 Ağustos 2009 Perşembe

Cigerim yandi askerlere

Bu gece pc elime gectiginde okudugum haberle cigerim yandi.Tegmenin pimi cekildi diyordu ve nobette uyuyan askere pimi cekilmis el bombasini veren tegmen ve askerle beraber olen 3 askerin haberi.
Haberin devamini okumaya bile icim dayanmadi.Kizim anlatti.
Sizler eger subay astsubay esi veya cocugu degilseniz kafadan tegmene kizmissinizdir hakli olarak...Kizim ve bense bir asker ailesi olarak birlikte askerlik yaptigimiz 20 yil boyunca nobetlerde uyuyan askerlerin ustlerinin ne sorunlar yasadigini yakindan bildigimiz icin olaya daha farkli acilardan baktik.
Nobette uyumak ciddi bir seydir nobet yeri hele de hayati onem tasiyan sinirboyu,teror tehlikeli bolgeler falansa nobette uyumak neredeyse cinayete es deger onemlidir.
Bu yuzden eslerimizin,arkadaslarinin ne badireler atlattigini,ne riskli durumlardan hem kendileri hem bulunduklari askeri birimin hayatiyeti adina nasil kotu anlar yasadiklarini biliriz.Buna ragmen bu haber gunahsiz 3 asker,hatali uyuyan asker ve omur boyu 4 olumun acisini cekecegi vicdan yarasi ile yasamak zorunda kalacak olan tegmen; hepsi hepsi icimi yakiyor.
Kocam emekli olunca kurban kesmisti.Gorev suresi boyunca kendine teslim edilen delikalilarin sag salim terhis olduklarini gordugu ve can kaybina neden olmadigi icin.
Onu o zaman anladigimi sanmistim,aradan gecen 16 yil sonra bu aksam o zaman anlayamadigimi ancak simdi anladim.
Allah acili ailelere sabir versin,askercegizlere de gorev sehidi olduklari icin cennet nasip etsin ama tegmene de bu vicdan yarasi ile yasama sabrini versin demekten baska bir sey yazamiyorum.

4 yorum:

Nedret dedi ki...

Her taraf açısından fecî bir durum.İnsan kime kızsın şaşırıyor.Kişisel düşünsen ayrı,sistem açısından ayrı çıkmaza sokuyor insanı.''Neyi değiştirmeli olmasın böyle şeyler'' diyorsun.İşin ucu dünya barışına kadar gidiyor.Zor yâni.

Gülen Tezer dedi ki...

:(( Nalan ablam haberi izlemedim. İyiki de izlemedim diyerek yine kaçıyorum gerçek dünyadan ne zamandan beri kaçtığım gibi :( Kaldırmıyor beynim, üzülünce yıkılıyorum, düşüp kalıyorum olduğum yere. Hayat eziyet gibi gelmesin diye kaçmakta buluyorum çözümü.
Habersiz kaldığımda duyarsızlığımdan utanıyorum bu kez; kendime tahammülsüz kalıyorum.
Çok üzüldüm :(((

SEMYIL dedi ki...

benimde içim yandı. o haberi okuyunca,
Allah hepsine sabır ve metanet versin. deyip yorum yapmıyorum artık.düşündükçe içinden çıkamıyorum her gün bir başka acı duymaktan yüreğim hep sıkışık

canım arkadaşım buraya yazmam biraz gecikti. bir -iki gündür pek
buralara gelemedim .Amerikadan kardeşimin eşi burada onunla ilgileniyorum... Hırsız olayını
yeni öğrendim çok büyük tehlike atlatmışsınız. kötünün iyisi olmuş diyerek teselli bulmalıyız.
çok geçmiş olsun.Allah tekrarından korusun.
tam mektup gibi oldu ama söylemeden
geçemiyeceğim. bugün yarışma sonuçlandı birinci olmuşum.)))
tabiki de en büyük pay sizlerin.
sayenizde yanaklarından öperek çok çok teşekkür ediyorum verdiğin destekler için.
sevgiler canım arkadaşım benim :)

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Teğmenin açısından bakmamıştım duruma.

Hakikaten onun için de bu vicdan azabı yıpratıcıdır muhakkak.

Taraflara sabır dilemekten ötesini bilemiyorum.

Çok üzücü:((