30 Kasım 2009 Pazartesi

SİTEM YOK


Bayramın 3.günü sabahı telefon çaldı.Bir büyüğüm beni utandırdı. Ben onu aramadan o beni arayarak...Utandığımı söyleyince de bana
-sitem yok dedi biliyorum gönüller bir.İmkan ve fırsat bulan diğerini arar .Sitem yok,sitem yok hiç üzülme.
Telefonu kapatınca çoğu zaman geç kaldığım için sitemden korkarak cesaret edemediğim bir çok durum aklıma geldi .
Ben büyüğümden aldığım öğüdü uygulamaya ve sitem kelimesini unutmaya karar verdim. Becerebildiğim kadar tabii...

8 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Harika, sitem kelimesini unutursan seni daha çok severim Nalancım. Hayatta en nefret ettiğim şeylerden biridir sitem edilmesi. Mümkün olduğu kadar etmemeye çalışırım edene de çok kızarım. insanları kendi hallerine bırakırsan ilişkiler daha samimi yürür aslında ama gel de anlat.
Seni seviyom bacım, Gülen dönsün görüşelim, buluşalım, halleşelim...

fiamma dedi ki...

Ayyy öyle sitem olmasın, ben beraber bloğa girip sitem yok başlığını okuyunca daha şimdi girip çıktım bloga ne zaman çöktü bu blog diye yanı yakıla geri geldim:)))Evet yaa sitem olmasın hayatımızda,, yıpratıyor insanı önce ön hazırlık yapıyorsun için doluyor birikiyor sonra ilk fırsatta sitem ediyorsun rahatladım diyorsun ama bu defa da karşındaki insanın da neler yaşadığını öğreniyorsun bu kere de üzülüyor ve yine içsel bir süreç yaşıyorsun.Sitem kelimesi yerine empati kelimesini alalım dağarcığımıza:)

Stil Direktoru dedi ki...

Çok haklısın ablacım bende arayacaktım ama tüm bayram kapattım cebimi, hem öğretmenler gününü hemde bayramını kutlarım affet emi :)

Açalya dedi ki...

Doğumgünü, öğretmenler günü, bayram...hepsini aynı ayda yaşadın Nalan abla! ne şanslı kadınsın!

Açalya dedi ki...

ve o ekmek tomuran yakışıklıyı da ben yerim burdan!

sesiber dedi ki...

Leylak dalına sonuna kadar katılıyorum. Zihin haritamızı değiştirmekle ilgili bir yazı okumuştum, o zamandan beri karşılıksız birşeyler yapmaya,empati kurmaya gayret ediyorum. Zaten oldum olası sitem kelimesini teoride de pratik te de sokmam hayatıma. Sitem edenlerden de hep uzak dururum. Biri beni aradı diye aramak, aramadı diye aramamak vs... karşılık beklyerek görüşmek saçma geliyor bana, içten gelen ilişkileri seviyorum, kaldı ki karşımzıdakinin bizim onun ilgisini beklediğimiz an ne durumda olduğunu hiç bilemeyiz.

Hatta madem itiraf edeyim, sen bana buraya geldiğinde sana gelemediğim için sitem etmiştin, ben çok üzülmüştüm, çünkü gerçekten anlattığımdan daha fazla karmaşık bir durumdaydık.

MAVİANNE dedi ki...

Nalan abla,
bayramın mübarek olsun
erdoş kocaman ekmeği nasıl ısırmış öyle çok şeker
ev ahalisine selamlar
sevgiler

Adsız dedi ki...

ama çocuğu aç bırakmışsınız. dünya çocuk federasyonu başkanına söyleyeceğim sizi.