6 Kasım 2010 Cumartesi

BURSA ULU CAMI MINBERINDE KI SIR


Bu sabah mail kutusuna gelenlere bakma fırsatı buldum.
Arkadaşım N.Sezgin emekli bir mikrobiyolog ;alanı olmamasına rağmen sanat,sanat tarihi üzerinde ciddi bilgiler sahibi.Zaman zaman dergilerde ilginç konulardaki yazıları ile dikkat çeker.Mezarlıklar ve yıkılarak yok edilen tarihimizin tapuları olduğunu söylediği mezar taşları üzerinde araştırmaları,yıkımı önlemek için bireysel mücadelesini anlatan yazıları var.
Bana yolladığı mailde atalarımızın astroloji konusundaki seviyelerini ve bunu nasıl ortaya çıktığını anlatarak yol göstermiş.
" Cami minberi deyip geçmemek lazım. müzik öğretmeni/ araştırmacı/ yazar Mahiye Morgül İslam sanatının sırlı dünyasının kapısını aralamış. Selçuklu ve İslam Kozmolojisi. Kündekari işçiliği ise Tebrizli ustalardan çok önce Türkiyede var. Ahlatlı, Antebli ustalar, Ankara kalesindeki Alaeddin camisi, Divriği Darüşşifasında, Aydınoğullarının Birgi Ulu camisinde v.s, v.s hünerlerini konuşturup bize miras bıraktılar.imzalarını da neredeyse görünmeyecek şekilde attılar. Böbürlenmiş olmamak için. Da Vinci şifresi de neymiş? n.s
"

---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: Mahiye Morgul
Tarih: 02 Kasım 2010 15:23
Konu: Bursa Ulucamii'nin minberinde Güneş ve gezegenler doğru yerinde...
Kime:



İslamiyet Gökbilimi yapan Şaman atalarımızdan aldığı sembolleri neden camide yaşatıyor diye düşünüyorum da, töreyi hatırlıyorum:
Ata Oğuz kültürümüzde bilim yapmak ibadettir! Milattan önce de böyle idik. Bu felsefe, Alevilikte devam etmektedir.

Bugün eski medreselerin olduğu bütün mekanların yakınında mutlaka yerle bir edilmiş bir "tapınak" buluyoruz. Acaba, o mekana "tapınak" diyen batı tarihçileri, bilimevi demeyi akıl etmediğinden mi, yoksa "din dışı" ilan ederek yerle bir etmenin gerekçesini yaratmak için mi tapınak demiştir?

Hz.Muhammet SEKİZ TANE GÖKTAŞI'nı neden KABE'nin içinde sakladı, bir daha düşünüyorum.
Mahiye Morgül"
Konuyla ilgili dosyaı açtım ve görüp okuduklarımla atalarımızı rahmetle andım.Burada tümünü yayımlayamadım. Merak edenlere bu dosyayı maille yollayabilirim.

7 yorum:

YETENEK-SİZİN dedi ki...

be merak ettim mail geçebilirmisiniz bana. yetenek.sizin@gmail.com
teşekkürler, sevgiler

esensdollsandpuppets dedi ki...

Nalancım bende çok ilgiliyimdir tarihle bana da gönderirmisin? Sevgiler

nalan dedi ki...

Hemmen yolladım canlar,ilgilendiğiniz için ve beğendiğiniz için de ayrıca mutlu oldum.

nihalasli dedi ki...

Nalan ablacim ben de merak ettim yollayabilirsen sevinirim.

LiliMini dedi ki...

Nalan abla ben de isterim o maili.Şu an ben de İslam ve Bilim adlı kitabı okuyorum.Daha çok başındayım. Tarihi zaten severim, bu aralar da islam tarihine merak saldım.

nalan dedi ki...

hemen arayıp yollayacağım canım

gül dedi ki...

bende isterim bende isterim:)bu öğretmenler bir harıka.kendinize iyi bakın allaha emanet olun.