23 Mart 2012 Cuma

Kumaştan dikilen kıvırcık paspas

Kumaşları birirktirdik altında ezilmeye başladık MI?
Benim durum bu:)
Atsan atılmıyor,satsan kim alacak:)
İyisi mi kesip ,büzüp halı yapalım.
Ulla arkadaş öyle yapmış,iyi de etmiş önce şeritler kesmiş,kenarlarını dikmiş
sonra büzgü çekip toparlamış.blogda hepsini bir kaba koymuş ki sanırsın karanfiller açmış...

uygun bir altlığa ortadan başlayarak sabitlemiş.

Ellerine sağlık Ulla bacım,pek de hoş olmuş.Denemeğe değer .

13 yorum:

fiamma dedi ki...

Vallahi Nalanım ben de de durum aynı 100 parça kumaş atsan atılmıyor üstelik kessem de hiçbirinden bu paspas olmaz. Sen seninkilere başka çareler buldukça paylaş ki ben de senin yolundan gideyim.

fiamma dedi ki...

Ayy aklıma geldi paspası büyütmek istersen benimkilerden göndereyim sana:)

nalan dedi ki...

Linkteki diğer resim çok renkli canım,ondan yapalım.
İkinci fikrin iyi de maho ikimizi de pataklamaya kalkışabilir.Gerçi ikimiz e ondan hızlı koşarız. İlk 30 adımda tökezliyor garibim.Mesafeyi iyi ayarlamamız lazım:))
Ne diycem atmayan kumaşları kıvırmadan yapmaya acaba başlasak da sonra buldukça devam etsek.Aşka gelip hal ebadında yaparmışız.Hani bir sicim topu yapmışlardı yıllar önce. Mahallecek herkes katkıda bulunmuş sonunda kocaman bir yumak olmuştu.Çapı 1,5metre vardı hatırladın mı?

fiamma dedi ki...

Ahh Maho abii hızımızı kesme pas pas olup serilmeye çalışıyoruz yere kime ne zararımız var ki:)) Ben baktımda bende öyle kenarları atmayacak kumaşta pek yok, patchwork türü bişi olabilir ama:)

Adsız dedi ki...

Çok güzel ve kullanışlı bir şeye benziyor.Uyumlu kumaş avına çıksam iyi olacak:)Yalnız, bunu yıkaması sorun olabilir büyüklüğü ile orantılı, onu bilemedim?Sen bir kolay yol bulursun diye sana güveniyorum:)Sevgiler.

nalan dedi ki...

fiammam bir de patchworke bulaş o zaman:)çok zevkli.

nalan dedi ki...

ahestebeste,çok büyük yapmak zaten makinede dikerken de zorlar insanı. Pek büyük yapmamak gerek.Makineye sığmazsa küvette köpürtülmüş deterjanlı suda da yıkanabilir

Gulsen dedi ki...

Bayıldım ben çok şeker, makinada dikmeden yapılanı yok mu acaba ? :))

nalan dedi ki...

Gülsenciğim,elle de dikilebilir hiç sakıncası yok. Hatta daha pratik bile olabilir ama kalın ve kuvvetli bir iple dikmek lazım.

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

çok güzel bişey olmuş bu ama asla ben yapamam özellikle şu kenar kıvırma işinde feciyim:)ama fikir süper.penyeden kenarları kıvırmadan yapılmazmı bu?

nalan dedi ki...

Alanayım,olur tabi,çok da iyi olur,benim de aklımda:))

dikisdersi dedi ki...

o dikiş makinesiyle çok kısa süre de diker bizim ev tipi makinede zor yapılır nalan ablacım sorunu cevapsız bırakırmıyım

http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4243258288849228333&postID=6226149586499080178&isPopup=true

yazının altında cevaplamıştım ...

bebek dedi ki...

çok hoş oluyor bende yapmıştım kullanıs acısından benim gibi kedileriniz varsa üstünden kalmıyor yani bana kullanma nasip olmadı onlar hemen sahiplendiler... kıvırma için kıvırma ayakları var istediğiniz ende kıvırma yapabilir ve çokda pratik oluyor... ben iki yanı alta koyup o sekil büzgü yapmıştım bu arada büzgü içinde büzgü ayagı var ya da ince masura lastiği kullanabilirsiniz.. ev tipi makinalardada kalın kumaş kullanmadıktan sonra rahat rahat dikilir...

şimdiden yapacaklara kolay gelsin hoş ve şen kalın