4 Eylül 2013 Çarşamba

KENDİNİ İFŞA ETME NALAN AYIP! Hobi mi,merak mı,iş mi,BAŞAĞRISI MI?


Şu  önceki yazımda paylaştığım  mini mini kavanoz kapağından dikiş kutusuna gelen yorumları yanıtlarken bunun yeni bir yazı konusu olması gerektiğini düşündüm.Önce yorum bölümünü alıvereyim .
  !! HASKUMAS !! dedi ki...

Bence güzel bir fikirmiş paylaşım için teşekkürler.
nalan dedi ki...
Haskumaş,
sağol,sevgiler.
Sahildeki Ev dedi ki...
Süper, üstelik dikmek bile gerekmiyor..
nalan dedi ki...
Sahildeki ev:haklısın lâkin fiamma hangi yapıştırıcı deyip dalgasın geçiyor.Ve de haklı sanırım yine de birer santimden delip dikerek de sabitlemek gerekecek.Veya bundan sonraki "Ayşegül Seyahatte"bizim için kuvvetli yapıştırıcı bulup bir bavul dolduracaksın:)))bize birer birer versen yine de yetmez ya:)
fiamma dedi ki...
güzellllmişşşş... Lakin o süper yapıştırıcı ne ola v enerede buluna benim elime geçen her yapıştırıcı süperliğini kaybediyor ne hikmetse.
nalan dedi ki...
fiamma,bacım sen ki dilin var,yurtdışına gidip gelen ablan var sen dertliysen bu konuda bana susmak düşecek. Bir umut Sahildeki Ev'in zarif sahibesinden bir dahaki yolculuklarında araması için:))) ricada bulundum.
Sabredemem dersen teeee bebeyken (6-7 yaş)erik ağaçlarının şeffaf gözyaşlarını toplayıp boş şurup şişesinde suyla güneşte çözündürüp yaptığım süper glue tarifim var beğenirsen:))biz kendisine zamk derdik.Haaaa kapağını delip mahallede bolca bulunabilen kaz tüyünden mamul el yapımı bir fırçayı da içine rapdederdim ki tüm sene kullan dur.El yapımı,diy,kendin yap, hobi fobi ne dersen de...


dikisdersi dedi ki...
benim malzemeler için 3 5 yuvarlak koli bulup yapmam lazım :)güzel fikir :)

selamlar nalan ablacım
nalan dedi ki...
Çiğdem senin için şapka kutuları var bebeğim:)))
Bu öneriler hanım hanımcık,dozunda hobileriyle meşgul olan hayatını el becerilerine vakfetmeyenler için .
Senin gibi profesyonel dikmeciler(yeğenimin 5 yaşındayken terziler için kullandığı terim);ben gibi BOŞ VAKTİNDE evin zorunlu işleriyle uğraşan kendinden hizmet beklendiğinde sinirlenen hobimanikler için değil a canım.
Ben tatile giderken bile koca duruma el koymasa bir bavul malzeme ile giderim:))

 Abartmıyorum   evimin dörtte biri eşimin ve benim hobilerimiz için araç gereç,alet,edevat ile dolu.



Tabii bu ikimize ait bölümünün eşime ait kısmı yüzde on bile değil.
Adamcağızın bana 3 kapaklı market gardrobunu bozarak ilavelerle genişletip yükselttiği resimde yarısı görünen 6 kapağın sadece   iki tanesi ona ait .




Onun da üstünde yine benim kutularda kumaşlarım var




 Eh erkek işi kolay çekiç testere vb desem de onun da epey günahı var. Avuç taşlamadan dekopj makinesinden tutup oyma,kıyma ,yayma derken  hele maket gemi malzemeleri ile  bitmemiş gemiler dersekkk neyse gene dağıtmayayım konuyu.



Bir yıldır atölye odamı adam etme girişimlerinden vakit bulup üretimi ancak sipariş geldiğinde  yapar oldum. bu yaz epeyce yoluna sokmaya başladım. 
Çareyi yeni sezon eve yakın Yenmek(Yenimahalle Belediyesi) Kurslarına yazılmakta buldum. Ev dışında üretimin tadına bu kez öğrenci olarak bakacağım.Eve iş getirmemeye,  olayı kursta çözmeye kararlıyım. Bakarsınız gece yatmadan yatmaya eve gelir olmuşum.
Yani ya bu hobi işleri öyle bir bela. Onun yerine oyuna konkene filan sarsaydım sadece para ve zaman harcar evi kurtarırdım. hane halkına mahcup olmamak için de daha planlı olur ev işlerini düzgün yapardım.
Oldukça eli çabuk ve pratik olduğum halde meraklarıma dalıp çalışırken karnı acıkanı dövesim geliyor ayol. Bi çay isteyene düşman gibi bakıyorum.
Kanaatkar olsm neyse .Yoook iflah olmaz mükemmeliyetcilik önce planlarken doğum sancısı gibi günlerce kıvrandırıyor. Sonrasında elimdeki iş aklımdakine tıpatıp uymayınca hadi bakayım  al başına belayı. Sök,boz ,dik ,çak illallah .Sanki aklımdaki ile kontrat yapmışım da harfiyen tutmayınca tazminat ödeyeceğim.

Velhasıl bu günlerde   kendimdeki el işi merakının hangi boşluklarımı doldurduğunu merak edip sorguluyorum. 
Bulursam ben bilirim yapacağımı:))
O boşlukların sebeplerini masaya yatırıp halletmeye olmadı psikiatra gitmeye kararlıyım.

Merak eden olursa da ;bu işliğimi adam edin de göreyim diyebilmek için çektiğim 2 yıl önceki fotolar .
Şu ev dekorasyonu yapan Tv kanallarına meydan okumak için çekmiştim.
Meydan okudum mu?
 Okudum.
Peki biz varız diyen oldu mu? 
Olmadı.
İçinden çıkamayacaklarından korktular herhalde...
Bi el atsalardı ne güzel olurdu değil mi:))

.


3 yorum:

nalan dedi ki...

Bu yazımı yorumsuz bırakmaya gönlüm razı olmadı .Emek emek yazmıştım da:(

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

:) kıyamam sanaaa.valla dörtte ciddi bir rakam.mahmut abiyede sanada helal olsun.ama yazmışsın ya hangi boşluklardan kaynaklanıyor öğreneceğim diye .gideceğinde haber ver bana bende geleyim.toplayıcı olmaktan kurtulurum belkide:)

bebek dedi ki...

benim odadan daha düenli oldugu kesin :) yardıma gelecegim en kısa zamanda