2 Kasım 2013 Cumartesi

Atalarımızı içeceği,bağışıklık sisteminin dostu Buğday Şırası REJUVELAC yapımı

Face'de bir paylaşımdan yola çıkarak yaptığım araştırmada sürekli gördüğüm yazının kopyalanmasına ve iki isime   rastladım.Biri  Doktor ilhami Güneral  idi Face'deki  yazı ve tarif ondan kaynaklanıyordu.
İkinci tarif ve isimse aşağıdaki yazının tarifin sahibi Mehmet Özdericiydi.
Benim de facebookta  paylaştığım  yazı ve kendi hazırlayıp iki gün içtiğim  buğday şırası ile ilgili sorularımı yanıtlıyordu.
Bu yüzden bu yazıyı blogda hazırlayıp  yayımlamaya ve buğday şırasını da ayda bir kaç kez bu tarifle yapmaya karar verdim.
Bu konuda Türk Dünyasından olup Türkiyede yaşayan tanıdıklardan  henüz bilgi almadım. Aldıkça yazıma eklemek isterim.O zaman bir değişik bilgi alabilene dek bu tarifi uygulayacağım.



Gözde Tarifler / REJUVELAC (Buğday Şırası)



REJUVELAC (Buğday Şırası)
Rejuvelac bağırsak florasının zenginleştirilmesi ve temizliği için mükemmel bir içecektir.
Malzemeler 

• 1 ufak su bardağı buğday tohumu (~150 gr)
• İçme suyu (2,5 lt)

Filizlendirme:

1. Çiğ -hiçbir işlem görmemiş- buğday tohumları iyice yıkadıktan sonra derin bir kapta bol içme suyunda ıslatılırak 24 saat bekletilir. Bu süre içinde 2-3 durulama yapılıp su değiştirilerek tohumlardaki besinlerin canlandırma işlemine yardımcı olunur.
2. 24 saat sonra buğday tohumları iyice yıkanır ve süzülerek süzgeçle beraber mutfakta bir kenara konur ve üzerine bir tülbent örtülür.
3. Ara sıra kontrol edilen buğday tohumları kurudukça sudan geçirirlerek süzülür ve yine bir kenara konur.
Bu işlem yaklaşık 2 gün boyunca buğday tohumları ince filizler vermeye ve filizler yaklaşık 1,5 cm boya erişinceye kadar sürdürülür.
4. Filizler 1,5 cm boya eriştiğinde yıkanır ve büyük bir kavonoza konur. 
5. Kavonoza 1,5 lt içme suyu ilave edilir ve ağzı bir tülbentle hava alabilecek şekilde örtülür.
6. İki gün sonra Rejuvelac kullanıma hazırdır. Süzülerek bir şişeye alınır ve buzdolabında saklanır. Her gün 250-500 ml içilebilir ve 3 gün içerisinde tüketilmesi önerilir.
7. Kavonozda kalan buğday filizlerinin üzerine bu defa 1 lt içme suyu ilave edilerek 2 gün süre bekletilerek 2.parti Rejuvelac elde edilir. 
8. 2.parti Rejuvelac içime hazır oldunca süzülerek şişeye konur ve yine buzdolabında saklanır. Kavonozda kalan buğday filizleri de atılır veya bir bahçeniz varsa toprağı zenginleştirmesi için bahçeye gömülür.

NOT:
Rejuvelac sade tüketilebileceği gibi biraz limon ve taze nane yaprağı ilave edilerek limonata şeklinde de tüketilebilir. Ancak sağladığı faydayı maksimize edebilmek için şeker kullanılması önerilmez.
Rejuvelac'ınızı içerken doğanın sunduğu besinleri %100 canlı olarak içerdiğini (Raw & Living Foods) ve bunların vücudunuzun canına can katacak tam şifa olduğunu hatırlayın. 

Tarifi hazırlayan: Mehmet Özderici
Hep Sağlık ve Sevgiyle...



1 yorum:

MAYRI dedi ki...

Bu bizim okuduğumuz face bağlantısından farklı ama daha iyi ve anlaşılır gibi göründü bana bunu uygulamak lazım.
Teşekkürler Nalan hanım.
<:))