21 Mayıs 2015 Perşembe

Her hobiciye lazım zembillerimiz vaaaaar

El işi meraklıları sevgili arkadaşlarım işte bize en lazım bir  ZEMBİL O da ne derseniz aşağıya yazdım .Kullanışlı,yapımı kolay.İçine ne isterseniz koyabilirsiniz.Meraklarınıza göre malzemelerin boyutuna göre kumaşları,renkleri kullanabilirsiniz. Eski masa muşambasından tutun da  oğlunuzun parkasının içindeki müflondan  çıkın aklınıza ne gelir,elimizde ne malzeme varsa işe girişelim bakalım ne sepetler çıkaracağız.

Zembil Nedir?

     Hasirdan ya da sazdan örülerek yapilmis kulplu torbaya zembil denir. Eskiden çoook eskiden çarşı, pazar alışverişini erkekler yaparken ;erkekler malûm ;alışverişi sevmez,çabucak bitirip bir çırpıda hatunun istediklerini almak için acele ettiklerinden kocaman bir taşıyıcıya yani zembile aldıklarını doldurup eve dönerlermiş. 
Önemli not:Çooook eskiden dedim ya benim de taşıyanı görmesem de öz-hakiki ,hasırdan örülmüş koskoca bir zembil görmüşlüğüm var .Eh yaşımı sormanıza gerek yok artık :)

Bizim zembilin modeli ve malzemesi birebir tutmasa da ben buna zembil demekte ısrarlıyım .
İşte kalıbı bu





İşte bu kadaaaar diyeceğim ama değil.Emeğe saygı diyerek Dikulya bacımızın bloguna yolluyorum sizi :http://dikulya67.ru/post359318914/
Kot paçasından işlemsiz halledebileceğimiz başka örnekler de var.




resimler google görsellerden alıntıdır

2 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Ellerinize sağlık şu tadilatlarım bitsin özledim makineme oturmayı:)))

Ada Deniz dedi ki...

Ne güzel olmuşlar, ellerinize sağlık...