12 Ocak 2016 Salı

BEYAZ KREMA VE MEYVE DOLGULU İKİ RENKLİ ŞAHANE KEK



Bu dolgulu kekin içi kuru meyveler ve meyve şekerlemeleriyle dolu olarak yapılmışını Bozüyükte yemiş ve çok beğenmiştim. Görünce paylaşayım dedim. Benim  tattığım puding ve krema karışımlıydı. Kesinlikle denenmeli bir tarif. 
Ayrıntılı fotolar kaynakta.   http://gurmania.uz/deserti/1969
3788799_Tort_Cykotto (604x407, 153KB)m

kek:
  • 2 yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • Şeker 120 g
  • 20g kakao
  • 100 gr un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tsukotto.  Malzemeler
Dolgu:
  • 300 ml krema 33-35%
  • Toz haline getirilmiş şeker 100 gr (veya şeker)
  • 50 gr badem
  • 250 gr kiraz
  • Çikolata 50 gr.kıyılmışhazırlamak için:
Aşama 20
Aşama 20

1. hamur hazırlayın.
Un, kabartma tozu ve kakaoyu birleştirin. Tereyağı ekleyin ve karıştırın. Şeker ekleyin ve karıştırın. Yumurtaları çırpın. Hamura ekleyin, hafifçe karıştırın.

2. pişirme (fırınlama boyutu 30-35 cm) Yağlanmış tepsiye veya pişirme kağıdına hamuru  koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında koyun ve 15-20 dakika pişirip soğutun.

3. kremayı ​​hazırlayın. Kuru yemiş doğrayın. İnce kıyılmış çikolata hazırlayın. Pudra şekeriyle  kremayı çırpın. Fındık ekleyin ve karıştırın.Çikolata ekleyin ve karıştırın. Kiraz ekleyin. Karıştırın.
Aşama 10Kullanılacak büyük cam kaseyi streçfilm ile sarıp hazırlayın.
 4.Ilık keki ikiye bölüp birini büyük bir kasenin içine şekildeki gibi yerleştirip içine kremayı dökmeye hazırlanın.

Aşama 9
 Adım 11
İkinci kesik parçayı kasenin ağzı genişliğinde hazırlayıp kenardan artan parçaları minik üçgenler halinde kesip krema ile beraber soğumuş olan kasedeki keke doldurup Aşama 20

ikinci parçayı üstüne koyup derin dondurucuya yerleştirip 6-8 saat bekletin
Aşama 21

  Servisten önce, bir servis tabağına  ters çevirin.Garnitürlerle süsleyin.
Afiyet olsun!






2 yorum:

tülin dedi ki...

Tamam, sen bana yap gelince ;))

nalan dedi ki...

Olur :)Ne zaman geleceksiiiin,Bu kaçıncı bahaaaaar....