Bu dolgulu kekin içi kuru meyveler ve meyve şekerlemeleriyle dolu olarak yapılmışını Bozüyükte yemiş ve çok beğenmiştim. Görünce paylaşayım dedim. Benim tattığım puding ve krema karışımlıydı. Kesinlikle denenmeli bir tarif.
Ayrıntılı fotolar kaynakta. http://gurmania.uz/deserti/1969
Ayrıntılı fotolar kaynakta. http://gurmania.uz/deserti/1969
m
kek:
- 2 yumurta
- 100 gr tereyağı
- Şeker 120 g
- 20g kakao
- 100 gr un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Dolgu:
- 300 ml krema 33-35%
- Toz haline getirilmiş şeker 100 gr (veya şeker)
- 50 gr badem
- 250 gr kiraz
- Çikolata 50 gr.kıyılmışhazırlamak için:
1. hamur hazırlayın.
Un, kabartma tozu ve kakaoyu birleştirin. Tereyağı ekleyin ve karıştırın. Şeker ekleyin ve karıştırın. Yumurtaları çırpın. Hamura ekleyin, hafifçe karıştırın.
2. pişirme (fırınlama boyutu 30-35 cm) Yağlanmış tepsiye veya pişirme kağıdına hamuru koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında koyun ve 15-20 dakika pişirip soğutun.
3. kremayı hazırlayın. Kuru yemiş doğrayın. İnce kıyılmış çikolata hazırlayın. Pudra şekeriyle kremayı çırpın. Fındık ekleyin ve karıştırın.Çikolata ekleyin ve karıştırın. Kiraz ekleyin. Karıştırın.
Kullanılacak büyük cam kaseyi streçfilm ile sarıp hazırlayın.
4.Ilık keki ikiye bölüp birini büyük bir kasenin içine şekildeki gibi yerleştirip içine kremayı dökmeye hazırlanın.
İkinci kesik parçayı kasenin ağzı genişliğinde hazırlayıp kenardan artan parçaları minik üçgenler halinde kesip krema ile beraber soğumuş olan kasedeki keke doldurup
ikinci parçayı üstüne koyup derin dondurucuya yerleştirip 6-8 saat bekletin
Servisten önce, bir servis tabağına ters çevirin.Garnitürlerle süsleyin.
2 yorum:
Tamam, sen bana yap gelince ;))
Olur :)Ne zaman geleceksiiiin,Bu kaçıncı bahaaaaar....
Yorum Gönder