7 Mart 2016 Pazartesi

Kuzine sobalı mutfakları hatırlayıp özleyenlere gelsin...


1 (461x700, 291Kb)

Bundan sonra çaydanlık yaktım diye üzülmek yok,çöplüklere bakıp eski çaydanlık arayacağına kendi çaydanlığını kendin yak...Sonrasında al eline boyaları,dekopaj tutkalını,eski mutfak perdeni abajurunu yap,onu da yakıp  keyfine bak.
2 (485x700, 257Kb)
Bende gazocağından yapılması olmasaydı hemen gidip Madam  Kokodan aldığım çaydanlığı ocakta hallederdim ama  benimki daha nostaljik. Eh  ben yapamıyorsam da sizin  haberiniz olmasın mı? Bak bunu da size bir anneniz bir de Nalan Ablanız yapar. :)

3 (360x700, 219Kb)

Başlamışken,evdeki taekleme tabak, çanak ,fincan mincan kalmasın  onları da kızın çeyizine filan sıkıştırıverin ayol. Vintıç der yutturursunuz. 
46 (423x580, 121Kb)
Eve gidince  ben de benim dede yadiğarı sefertası takımına bakıp ona göre bir tasarım yapıvereyim bari. 

47 (451x700, 243Kb)
Zaten annemden kalma Gerede Örtmelerinden de var .
B,ilmeyenler için  açıklayayım. Ben Bolu Geredeliyim. Annelerimiz eskiden kasabada sokağaa çıkarken   pardesü yerine ,düz renk kalın kumaştan  beli lastikli
etek boyu dizin biraz altında Etekler giyer başlarına da kareli ,yukardakilere benzer ağır ve asaletli renkte  büyük ,pamuklu masa örtüsünden az ufak  örtüler kullaanırdıç. Adınaa da ÖRTME derdik.

60 (564x698, 233Kb)

Neyse efendime söyleyeyim,evdeki bıkılan ne varsa ,atmaya da kıyamıyorsanız dönüştürün gitsin. Hatta dikulya bacıya uğrarsanız aklınıza gelmeyen bir çok şeyden yapılmış abajurları görebilirsiniz.


Bu kadar abajura nerden şapka alayım  mı dediniz,efendim a   onun da kolayı   eşinizin,babanızın dolabında. onların fötrleri ,bereleri,kasketleri ne güne duruyor.   http://dikulya67.ru/




2 yorum:

Unknown dedi ki...

Ayy bayıldım ne tatlılar

nalan dedi ki...

Bence de :)