22 Nisan 2016 Cuma

Kolay ;süt yoğunlaştırma tarifi

Son zamanlarda yoğunlaştırılmış süt ile yapıan tarifleri sıkça görüyoruz. Ben merak etsem de henüz denemiş değilim. Çünki epeyce zaman ve emek istediğini tariflerinden görüyorum.
Bu tarifi görüp kolay olduğunu da farkedince bloguma alayım dedim. Bir gün denerim inşaallah.

Süt ,şeker,50 gram tereyağı,1 yemek kaşığı su 
Süt ,şeker ve suyu tencerede karıştırın.
 Şeker tamamen eriyene ve karamel haline gelene kadar karıştırarak ateşte tutun
tereyağını karamele ekleyip ve tereyağı eritmek için ateşe tutmaya devam ediyoruz. Bu arada, süt ısıtıp sürekli karıştırarak, karamele ekliyoruz. Bu aşamada  topaklanabilir. Merak etmeyin
karamel birkaç dakika sonra süt içinde erir. Kitle pürüzsüz olduğunda,biraz daha  süt ekleyin ve 3 dakika daha ateşte  tutup karıştırın.
yoğunlaştırılmış sütü soğutun. topaklar hala varsa, bir süzgüden geçirebilirsiniz. Buzdolabında bir kavanozun içinde yoğunlaştırılmış saklanabilir. 


2 yorum:

Unknown dedi ki...

Nalan hanım, dondurma tariflerini gezerken okumuştum, süt reçeli de deniyor..Arkadaşım kolay bir tarif bulamadım şu dondurma için, aklında olsun. bir de salep'siz olmuyormuş..Süt kremasıda farklıymış, hazır almayayım dedim ama süt kaymağı biriktirilip dondurucuda saklanıyor ve çırpılıyor muş... Anlayacağınız bayağı işi varmış...Hazır mı alsak ki?Evde meyvelileri çok denemek istiyorum, bakalım dönüşte denemeye çalışacağım..Ne güzel pratik işler paylaşmışsınız hepsine göz gezdirdim.

nalan dedi ki...

Sibelciğim,süt kreması için bir kaç tarif okumuştum.Tekrar rastlarsam senin için paylaşırım. Benim de buzlukta kaymak vardı ondan deneyeceğim.Geçen bizim bitki cadısı Serap var hatırlarsın hem on marifetten hem blogcu arkadaşımız. O cilt için maske tarif etti. o zaman ekşi krema lazımdı aramıştım. Döndüğünde hatırlat sana da yazayım. Harika formülleri vardır.
Dondurmayı yapmaya üşenirim zaten şekeri fazla kullanamıyorum .