14 Mayıs 2016 Cumartesi

ARJANTINLI ATIŞTIRMALIK : ALFAJORES ARGENTINOS

Klasik kurabiye tarifi Alfajores argentinos (600x399, 135KB)

24 tane  çift 5-6 cm çapında bisküi çıkacak malzemeler:
100 gr erimiş  tereyağı 
3/4 su bardağı şeker
 1 yumurta 1 yumurta sarısı
 2 çay kaşığı vanilya,
  Bir su bardağı un,
     "       "mısır unu veya nişasta  
  Bir tatlı kaşığı kabartma tozu 
 1 limon
 yoğunlaştırılmış süt ve hindistan cevizi 
  ya da ince kıyılmış  haşlanmış   badem . 
HAZıRLanıŞI:
Şeker ile yağ oda sıcaklığında, yumurta sarısı ve vanilya şekeri, pürüzsüz olana kadar karıştırılır . Unu, mısır unu ve kabartma tozunu  eleyerek ve dikkatle hamura ilave edin. Hamur pürüzsüz  olmalı.Ele yapışmamalı. 5-6 cm çapında bir rulo yapılmalı.
   En az yarım saat buzdolabında bekletilir. Soğuk hamur1cm kalınliığında  kesilerek kpişirme kağıdı konmuş  fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. 170-180 derecede   Önceden ısıtılmış fırında pişirin,  5-6 dakika sonra bakılır.Alt ve üstü pişmiş ama beyaz olmalıdır.Eğer çok kalır ve kızarırsa ufalanır.Fırından alınınca pişirme kağıdı üzerinde bırakmayın.Izgarada soğutun. .  Bir yüzüne bolca yoğunlaştırılmış süt sürüp iki bisküiyi yoğunlaştırılmış süt ile bolca sürerek birbirine yapıştırın.Dışına da yoğun sütü sürerek hindistan cevizine batırıp bolca h.cevizleyin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: