14 Mayıs 2016 Cumartesi
ARJANTINLI ATIŞTIRMALIK : ALFAJORES ARGENTINOS
24 tane çift 5-6 cm çapında bisküi çıkacak malzemeler:
100 gr erimiş tereyağı
3/4 su bardağı şeker
1 yumurta 1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı vanilya,
Bir su bardağı un,
" "mısır unu veya nişasta
Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
1 limon
yoğunlaştırılmış süt ve hindistan cevizi
ya da ince kıyılmış haşlanmış badem .
HAZıRLanıŞI:
Şeker ile yağ oda sıcaklığında, yumurta sarısı ve vanilya şekeri, pürüzsüz olana kadar karıştırılır . Unu, mısır unu ve kabartma tozunu eleyerek ve dikkatle hamura ilave edin. Hamur pürüzsüz olmalı.Ele yapışmamalı. 5-6 cm çapında bir rulo yapılmalı.
En az yarım saat buzdolabında bekletilir. Soğuk hamur1cm kalınliığında kesilerek kpişirme kağıdı konmuş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. 170-180 derecede Önceden ısıtılmış fırında pişirin, 5-6 dakika sonra bakılır.Alt ve üstü pişmiş ama beyaz olmalıdır.Eğer çok kalır ve kızarırsa ufalanır.Fırından alınınca pişirme kağıdı üzerinde bırakmayın.Izgarada soğutun. . Bir yüzüne bolca yoğunlaştırılmış süt sürüp iki bisküiyi yoğunlaştırılmış süt ile bolca sürerek birbirine yapıştırın.Dışına da yoğun sütü sürerek hindistan cevizine batırıp bolca h.cevizleyin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder