16 Mayıs 2016 Pazartesi

Denemeğe değer bir tarif :Dereotu sosu

wivKpJZmBCA (604x462, 52Kb)

Kış aylarında yemek için dereotu sosu hazırlamak iyi bir fikir olabiliri. Tabii ki önce miiiis gibi kokan doğal yetiştirilmiş,eski tohum bir dereotu bulmak lazım. Umarım bulurum ve bulur bulmaz denerim.
Malzemeler:
- 1  büyük  demet dereotu
 - 1 baş sarımsak
- yarım çay kaşığı limon kabuğu 
- 1  limon suyu 
- 100 gram zeytinyağı 
tuz
 Hazırlama:
Dereotunu kıyıp  diğer malzeme ile karıştırın. Blenderde çırpıp kavanoza doldurup buzdolabında saklayın. Bu dereotu sosu sadece çorba için yeri doldurulamaz yanı sıra balık yemekleri ve salatalarda kullanılabilir.

Kaynak http://povareshechka.ru/

Hiç yorum yok: