Kış aylarında yemek için dereotu sosu hazırlamak iyi bir fikir olabiliri. Tabii ki önce miiiis gibi kokan doğal yetiştirilmiş,eski tohum bir dereotu bulmak lazım. Umarım bulurum ve bulur bulmaz denerim.
Malzemeler:
- 1 büyük demet dereotu- 1 baş sarımsak
- yarım çay kaşığı limon kabuğu
- 1 limon suyu
- 100 gram zeytinyağı
tuz
Hazırlama:
- 1 limon suyu
- 100 gram zeytinyağı
tuz
Hazırlama:
Dereotunu kıyıp diğer malzeme ile karıştırın. Blenderde çırpıp kavanoza doldurup buzdolabında saklayın. Bu dereotu sosu sadece çorba için yeri doldurulamaz yanı sıra balık yemekleri ve salatalarda kullanılabilir.
Kaynak http://povareshechka.ru/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder