21 Eylül 2016 Çarşamba

"Yaşadığımız mekanları, düzenlemek için harika bir zaman."

Son yıllarda hayat oldukça tatsız geçiyor. Hastalıklar ,sevgili eşimin hastalık süreci ve vefatı hayata bakışımı çok olumsuz etkiledi. Eş kaybının sandığım gibi hayatımın,yaşama zevkimin  yarısını götüreceğini sanırken hayatımın nerdeyse tamamını alıp götürdüğünü her geçen gün daha da şiddetle farkediyorum. 
     Hayatımı daha yaşanılası hale  getirmek için çareler arıyorum .Bu gün Facebooktaki Feng Shui Turkey sayfasında Feng Shuı danışmanı Esra Koyuncu  Hanımın  yazısında okuduğum "Yaşadığımız mekanları, düzenlemek için harika bir zaman."cümlesi benim için çok güzel oldu.özenle okudum. Hem kayıt edeyim hem de paylaşayım diye izin istedim ve blog yazısı olarak aldım. İnşaallah uygular ve faydalanırım. yaşadığım yeri sadeleştirip rahatlatmak ruhumu da rahatlatır.
Teşekkürler Esra Koyuncu Hanım.

"Eylül Horoz ayı devam ediyor. Horoz ayındaki elementler, 2017 senesindekilerle tamamen aynı. Eylül ayında yaşanan gelişmelere benzer bir senenin bizi bekleyeceğini söyleyebiliriz.

Horoz ayı ile birlikte öne çıkan ve sonbaharı temsil eden element Yin Metal. İşlenmiş bir mücevhere benzetebiliriz. Olumlu özelliği, düzen, cesaret ve yaratıcılık. Eylül çoğumuz için bir sene başlangıcı gibi hissedilir. Tatillerin bitip, okulların başladığı, projelerin hareketlendiği aydır. İşte tam da bu güzel başlangıç ayında metal etkileri alıyor olmamızı değerlendirmek lazım.
Yaşadığımız mekanları, düzenlemek için harika bir zaman. Seneden, yaşantımızdan ne istediğimize karar verip, var olan mekanlarımızda bize fazla gelen, işe yaramayanı cesaretle atma, yenileme ve dönüşme zamanı.

Yaşanan mekanı düzenlemekten kastım, klasik bir bahar temizliğinin çok ötesinde. İçinde vakit geçirdiğiniz her mekanı tek tek ele alın. Eviniz, iş yeriniz, arabanız.

Yaşanan mekanlarda, artık zevk almadığınız, işe yaramayan ama atmadığınız bir çok eşyadan vazgeçmek, sigarayı, şekeri bırakmaya benzer; hiç kolay değildir. Kararlı olup gerçekleştirdiğinizde ise büyük bir enerji alanı yaratırsınız. Eskiler gitmesine izin verdiğinizde, yerine yenisi gelir.

Çok da derinlere dalmadan, ilk yapmak gereken dağınıklıktan kurtulmak. Kullanılmayan oyuncaklardan, giyilmeyen giysilere, her şeyin içine sıkıştırıldığı çekmecelerin düzeninden, uzun yıllardır ardiyelerde bekleyen eşyalara, etraflıca bir düzenleme yaptığınızda bile evden ne kadar çok eşya çıktığına inanamayacaksınız. Şu anda ülkemizde yardıma, eşyaya muhtaç çok fazla insan var. Bağışlamak istediğiniz bir kurum bulmak ve eşyaların nasıl gönderileceği konusunda anlaşmak, dağınıklığı toparlarken sizi motive edecektir.

Sadece bu aşamada bile enerji dolduğunuzu, yepyeni alanların açıldığını hissedebilirsiniz. Gelelim metal elementin bu ay bize verdiği cesarete ve 2016 Maymun senesinin dönüşüm hissine. Başlamışken daha derin bir arınmaya gitmeye ne dersiniz?
Yeni bir taşınma yaşamadıysanız, yıllar içinde tüm eşyalara gözümüz alışıyor; sevsek de sevmesek de. Sahip olduğunuz eşyaları lütfen şimdi bir de bu gözle değerlendirin. Eşyalarınız size mutluluğu, bereketi, üretkenliği çağrıştırmalı. Hediye diye sakladığınız ve sevmediğiniz objelerden, yalnızlık ve hüznü simgeleyen tablolara, hayatınızın olumsuz olduğu bir dönemi hatırlatan eşyalara, ister yemek masası, ister bir kazak olsun lütfen tekrar göz atın.

Günümüzde çok pratik çözümler ile eşyaları yenilemek, değiştirmek mümkün. Renk gelmesini istiyorsanız evi renklendirin. Doğada sivri olan her şeyin törpülendiğini unutmayın. Sivri uçlu bitkiler, sivri uçlu mobilyalardan ziyade mümkün olduğunca yuvarlak yapraklı bitkileri, yuvarlak hatlı mobilyaları tercih edin. Eylül bize tüm bu yenilenme enerjisini veriyor. Küçük hareketlerde bulunmak ve plan dahilinde yapmak, gözünüzde büyümesine engel olacaktır. En önemlisi yaptığınız her değişiklik ve toparlamada evin içindeki enerjinin nasıl yenilendiğini görmek sizi heyecanlandıracak ve bir sonraki adımı atmanızı kolaylaştıracak.

Evi mutlaka arındırın. Bahar temizliği, sonrasında dağınıklığın giderilmesi ve en son arınmaya vakit ayırın. Bunu haftalık temizliğinizden sonra da bir rutin haline getirebilirsiniz. Tibet çanakları ile evin içinde gezinin. Tüm pencereler açık olsun. Sesin her yana dağılmasına özen gösterin, özellikle karanlık ve ışık girmeyen köşelere. Ada çayı yakarak, tütsüsünü gezdirin. İyice havalandırın. Enerjinin nasıl tazelendiğini fark edin.


https://www.facebook.com/fengshuiturkey/photos/a.123254654409139.20510.123249937742944/1147996505268277/?type=3&theater

Hiç yorum yok: