7 Eylül 2008 Pazar

Plastik kapları ısıtmayalım,dondurmayalım



Bu resmi bu kadar tatsız konu arasında beni güldüren tatlı şey sizide tebessüm ettirsin diye koydum


Beni tanıyanlar bilir,taktım mı takarım.uzatırım da uzatırım.
İfrata kaçmak kusurumdur.
Bu kez takıntım da huzurunu(mu)zu kaçırıyor ama kaçırmasından mutluluk duyacağım,
KAÇIRSIN kaçırmalı
Anladınız tabi yine sağlığımızı tehdit edenler .
Ne yapabilirim vatandaşlarının sağlığını korunmak için önleyici tedbirleri yetkililr almıyorsa ,
araştırıp öğrenmek ,öğrenince de aktarmak bize düşüyor.
Akşam yeğenim Burçak; teyzeciğim,plastik kapların altında yazan numaralar var biliyorsun değilmi dedi,
onların ne anlama geldiğini doğru olarak öğrenirsek belki rahatlarız .. .
ben de bu konuda birşeyler ararken ancak bunları buldum.
Bazı bilgileri kopyalamaya izin yoktu onlarında linklerini aldım.

Bir ara duyduğum fakat emin olmadığım aliminyum folyolar ve streçfilm malzemelerin de ısıtılmaması ,dondurulmaması hakkında da bazı bilgilere ulaştım.
Bu konuda eğitim almış olanlarınızın ,yabancı dilde kaynaklara ulaşanlarınızın bizi aydınlatmasını da özellikle tekrar rica ediyorum.





Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seraceddin Çom, CİHAN'a yaptığı açıklamada daha çok kahve yapımında kullanılan plastik su ısıtıcılarının, Sağlık Bakanlığı'nın da görüşü alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından toplatılmaya başlandığını hatırlattı. Toplatma kararının doğru olduğunu ve desteklediklerini vurgulayan Çom, "Elektirikli plastik su ısıtıcılarında elektrik kaçağı olabiliyor. İnsan sağlığı üzerinde de olmsuz bir çok etkisi var." dedi.

Bazı plastiklerin içerisinde gözle görülmeyen metal tozunun bulunduğunu aktaran Çom, ısıyla birlikte bu maddenin suya karışarak kansere neden olabileceğini aktardı.

Bisphenol A adı verilen bir başka maddenin ise, plastiğin uygun olmaması durumunda yine ısıyla suya karışabildiğini kaydeden Çom, "Hayvanlarda yapılan deneyler sonucunda bu maddenin sürekli kullanılması halinde, beyin sağlığı ve üreme sistemini olumsuz etkilediği ortaya çıktı. İnsanlarda bu yönde yapılmış bir çalışma yok fakat metebolizmalar birbirine benzediği için insanlar açısından da risk taşıyor." diye konuştu.

Uygun olmayan plastikte bulunan daha bir çok maddenin kanserden, alerjiye kadar bir çok sistem bozukluğuna neden olabildiğini belirten Çom, şöyle devam etti: "İspatı olmasa bile, insan sağlığını tehdit eden bir durum var. Her türlü risk taşıyan şeyden kaçınmak gerek. Bu yüzden vatandaşlarımız bu cihazları kullanmamalı. Mümkünse, evlerinde olanları da, kaldırıp çöpe atmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü aradan zaman geçince, cihaz da evde bulunuyorsa, unutup kullanabilirler dedi


burada da

Dikkat edilmesi gereken Kanser Bulgulari)
1. Mikrodalgaya plastik kap konmayacak.
2. Dondurucuya plastik su ŞiŞESİ konmayacak.
3. Mikrodalgaya plastik ambalaj konmayacak.
(Johns Hopkins bunu kanser sitelerine yeni göndermiştir. Bu bilgi, Walter Reed Ordu Tıp Merkezi'nde dolaşmaktadır denmekte)


poşet çay,aliminyum folyo

plastik içiyoruz

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben habire mikrodalgaya plastik koyıyordum buzluğa da mini pet şişe iyi oldu bilgiler ablam. Ayrıca eniştemle nasılda sevgiyle bakmışsınız Ertuş'a. Geldi demek Umay bacım öp benim yerime hepsini. Kocaman olmuş sıpa ya maşallah tühh tühh.

KEO dedi ki...

Nalan Abla sağol bu duyarlı yazılarınla dikkatimizden kaçan ama bir o kadar da önemli konuları hatırlatıyorsun bize.Aslında dikkat ediyorum ama verdiğin linkleri okuyup daha da dikkatli olacağım artık...sağol...

Gülen Tezer dedi ki...

Nalan ablam, hayat kolaylaşsın diye bir çok şeye dikkat etmiyoruz, aslında sağlığımızı nasıl da tehlikeye attığımızın hiç farkında değiliz.Benim de folyo için şöyle bir bir bilgim var; folyoya sıcak yiyecek sarılmamalı,folyolar sadece soğuk yiyecek sarmak için uygun.Ben ne strech ne folyo kullanıyorum.
Çok güzel bir ailesiniz siz :) Ertuğrul'un bacaklarını mıncıklamak istedim bir an; silikon yastık gibidir o şimdi :)
Gülen Tezer Üstün
www.gulentezer.blogspot.com

Cocukla Cocuk dedi ki...

Nalan Abla fotoğrafınız bu konudaki en güzel şey gerçekten. Bilinçlenmek için sürekli bu konuları canlı tutmak lazım, teşekkürler aslında en iyisi cam her kullanıma uygun. yazı doğrultusunda tekrar gözden geçireceğim mutfağı

MAVİANNE dedi ki...

canım benim, maşallah nazar değmesin
yerim ben onu,
nasıl büyümüş
Allah bağışlasın,
genç yaşta anneanne olmak ne güzel
mutluluklar diliyorum

Adsız dedi ki...

MERHABA.
SİZİ ÇOK TAKDİR EDİYORUM.ARTIK BİR ÇOK BLOG BU UYARILARI YAPMAYA BAŞLADI HATTA KUMAŞ ALIŞVERİŞ ÇANTASI SATAN BLOGLAR BİLE VAR .AMA BU BİLGİLER TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL BENCE.KULLANDIĞIMIZ BİRÇOK PLASTİK GEREÇ VAR BUNLARI NEYLE DEĞİŞTİREBİLİRİZ.NERDE NE KULLANABİLİRİZ GİBİ.SİZ ÇOK ARAŞTIRIYOSUNUZ BİDE ÇOK YARATICISINIZ,EMİNİM AKLIMIZA GELMEYEN BİR SÜRÜ FİKRİNİZ OLACAK.

nalan dedi ki...

isimsiz,yorumunuz için eşekkür ederim.ben de yerine neler koyabileceğimizi merak edip incelemeye çalışıyorum bulabildiğim üretici firmalara mail atıp bilgi istedim,sadece türkçe kaynaklara ulaşabiliyorum .Dil bilenler ve bu konunun eğitimini alanlardan katkı bekliyoruz. isimsizle girenler yorumun içine isim ve e-mail adresi yazabilirler

nalan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beyza dedi ki...

Nalan abla
Sizin bu yazinizi okumadan ben de buldugum bir bilgiyi paylasmistim organikanneler'de. Simdi okuyunca da sasirdim.
Cok dikkatli olmaliyiz degil mi? cocuklarimiz bize emanet onlara en guzel, en saglikli dunyayi birakmaliyiz