13 Eylül 2008 Cumartesi

POŞETE MAHKUM DEĞİLİZ


Gerçekten de yalnız değilmişim.
Bu konuda duyarlı insanların sandığımızdan çok olduğunu görüyoruz şimdi size iki link veriyorum ilki memleketim olan Sakaryanın Sakarya Gazetesinden bir haber.
Hani Geredeliydin! derseniz babam Sakaryalı cevabımı okursunuz.
Üç gün sonra da K:Maraşlıyım dediğimde şaşmayın kocam oralı...
aslında ben iflah olmaz bir Türkiye aşığıyım...bu ülkeyi taşı ,toprağı ,bayrağı herşeyiyle sevdiğim için ottu,çöptü, plastikti ,poşetti takıyorum kafaya
neyse dağıtmayayım konuyu
bu konudaki yazıma yorum yazan yeni ve faydalı insanlar tanıyorum ,
size de tanıtmak, paylaşmak istiyorum.
işte bu link te bu işe gönül vermiş ve benim gibi muhabbetiyle yetinmeyip icraata da geçmiş bir genç arkadaşımın linki lütfen ziyaret ediniz memnun olacaksınız.
bu haberi de oradan aldım

"Artık Türkiye'de de %100 Bio-bozunur (bio-degradable) poşetler var. Bio-plast adlı marka, plastik poşet kullanmak istemeyen ve fakat çöp işine bir çözüm bulamayanlar için doğada biyolojik olarak bozunabilen çöp torbaları üretmiş. Tamamen kendi patentleri olan bakteri ve enzimlerden oluşan eşsiz bir formül kullanmışlar. Artık GOJEKO'larımızı kullanıp, çöp işimizi de Bio-plast ile halledebiliriz. Anladığım kadarıyla şu anda Carrefour'larda satılıyor. Müthiş"
İşte böyle...devam
bu dünya bizim

Bu yazım için gojeko dan izin beklerken baktım aradığım file örgüsü tarifinin hamak versiyonunu bizm on marifette yayımlamışlar,arkadaşa teşekkür yorumunu bile yazmadan buraya müjdeliyeyim dedim.
Hamak,balık ağı ve file örgüsü birbirine benzer.
Biz öğretmen okulundayken sevgili Fikri Cantütk Hocam İş bilgisi Dersinde bize birer tane file ördürmüştü .Unutmuştum ,görünce hatırladım.Yakında örer ve resimler paylaşırım inşaallah.Siz benden önce örmek veya görmek isterseniz on marifete koşun
burada da çocukla çocuk'un yaptığı makrome file ve yapım aşamaları var.
Not:gojeko henüz yanıt vermedi ama hoşgörüsüne sığınarak yayımladım

5 yorum:

Adsız dedi ki...

tabiki yalnız değilsin sevgili arkadaşım.ama ne yazıkki şimdilik azınlık gibi görünüyoruz.verdiğin linkler için teşekkürler.file tarifi içinde.uzun zamandır arıyordum file yapımı ile ilgili bişeyler.bi çanta yapımıda ben vereyim belki görmediyseniz diye.resimlerde pek belli olmadıysada siz hemen anlıycaksınızdır modeli. http://hobigiller.blogcu.com/canta--bags/ daha az poşetli günler diliyorum

Halenze dedi ki...

hocammmmm:)) selam ortalarda yoktunuz valla merak ettim:) http://www.google.com/analytics/tr-TR/ bu siteye üye olmanız gerekiyor. bu site blogunuzun istatistiğini tutuyor. kaydolurken blogspota giriş yaparken kullandığınız gmail kullanıcı adını ve şifrenizi kullanmanız gerekiyor.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Nalan abla link verdiğin siteye bayıldık.
Aynı amaçla makrome çanta yapmıştık geçen yıl görmek isterseniz;

http://www.cocuklacocuk.com/index.php/bu-da-plastik-canta-degil/

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Ne güzel bir tasadüf.
Bu cantaları yaptıran İZmirlianneler biziz:)
Grubumuz uzun yıllardır var ve bu cantayı yapan arkadasımızın kardesidir.Cantalar cok şıktı ve kullanıslı da..

Size de bu konuya yer verdiginiz için teşekkür ederim, kendi sitemde de yer verebilir mişim siz yazınca farkettim ki biz yaz basında yaptırdık !

Tekrar teşekkürler, az sonra arkadasıma bu yazıyı soyleyecegim girip baksın:)

Figen Karavaş

Unknown dedi ki...

selam..bende bir süreir market alışverişi için bir iki bez çanta dikmeyi planlıyorum..azami az poşet kullanmaya dikkat ediyorum.hatta mağazalardan giysi felan poşetlerini düzgünce katlayıp tekrar kullanması için kumaşçıma götürüyorum.umarım daha bilinçli oluruz.çocuklarımız için,gelecek için,dünyamız için...sevgiler.