4 Ekim 2008 Cumartesi

Dedesi torununa yürüteç yaptı

Dedesi torununa yürüteç yaptı.Bu başlığı görünce şaşırdınız değil mi?
hatta iddia ediyorum resmi görünce de güldünüz....
Bu Güler ailesi de işin b..unu çıkardı kendimiz yapacağız diye çocuğa nuh nebiden kalma bir yürüteç yapmışlar deyip güldünüz değil mi?

Eh herşeyin üçotuz paraya satıldığı tüketimin de modellerin de alabildiğine çok olduğu bu devirde yürüteç yapmak hem de böylesini yapmak bence de komik
Bir de gerekçesini okuyun bakalım ;
efeeeendim,biliyorsunuz son zamanlarda normal yollarla çocuk sahibi olamayan ,tüp bebek kuyruğunda yıllarını veren bir çok çift var.
Eskiden çevrede, ailede ,mahallede tek tük rastlanan bu durum şimdi pek sık görülür oldu.Bunun bir çok sebebi var tabii ama epeyce önemli bir sebebi de baba adaylarının bir kısmındaki sperm yetersizliği.
Bunu da son zamanlarda sıksık dile getiren doktorlar sebep olarak ısınan testislerin sperm kalitesi ve sayısını olumsuz etkileyip kısırlığa neden olduğunu belirtiyor.
Açıkça dile getirmiyorlar ama ,içi jelle dolu olup bebeyi rahatsız etmeyen ama sıvıyı emerken ısınan bezlerin normal kumaş bezlerden en az 5-6 derece fazla ısındığını da belirtiyorlar.
Bu durum yürüteçte,hoppalada otururken de tekrarlanıyormuş.
Kızım bebeğin altını çok sık değiştirerek büyük özen gösterdi.Aynı nedenle yürüteç te kullanmayacağını anltınca hemen gimsa da gördüğümüz çim biçme makinesine benzeyen yürüyeci alıp geldik.Ama sevgili Çin malları ve kalitesi malum...dengede sorun olup arkaya doğru devriliverince dede torun 2 saat mesai vererek bu iptidai yürüteci imal ettiler.
"dede yaaa bu biraz yamuk değil mi?"

Burada Ertuğrulcuğum tekerleri kontrol ediyor ve "bu iyi dönmüyor dede "derken


Burada da "tamam tamam dede olmuş"diyor ve yürümeye çabalıyor.
Yakında ilk adımlarını da paylaşırız kısmetse

22 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Nalan teyzecim çok ilginç ya,demek kısırlık yapıyo bu tip şeyler.eskiden herşeyin ve herkesin neden sağlıklı yaşadığı anlaşıldı tabi..

ertuğrul güle güle oynasın,şanslı çocuk gerçekten.

kucak dolusu sevgiler,

zerrin dedi ki...

nalan abla harika olmus...dede hatirasi,el yapimi,tahta..
burada yurutec satisi yasak:)darisi turkiyenin basina..

nalan dedi ki...

delfinacığım ,ne yazık ki "medeniyet dediğin ,tek dişi kalmış canavar"mış gerçekten.

Zerrinciğim orada yasak olmasının gerekçesi ne ?
insan çocuğun biran önce yürümesini,koşmasını, konuşmasını istiyor.ne sabırsız yaratıklarız.sonra da bir otursa bir sussa diueceğiz oysa...

MAVİANNE dedi ki...

canım yaaa
çok da güzel olmuş vallahi

geçmiş bayramın kutlu olsun

şanslı torun
anneanne ve dede ona çalışıyor

Ayşe dedi ki...

waaaww harika olmus bu yurutec..babanin ellerine saglik..ne guzel birsey, ertugrul buyudugunde dede hatirasi olarak saklar belki de...

Adsız dedi ki...

Nalan hanım duyarlı davranışınızdan ve eşinizin bu konudaki yeteneğinden dolayı sizi kutlarım. Amann bişi olmaz diyerek yaşayan bir toplum olduk maalesef .

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Ertuğrul çok şanslı bir torun sizin gibi duyarlı anneanne ve dedeye sahip çok iyi düşünmüşsün iki çocuk annesi olarak çok takdir ettim nalan ablacım sevgilerimle elif,

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş,dedenin ellerine sağlık:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Süper olmuş yürüteç, dedenin ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

takdir ettim amcamı en güzelini yapmış doğallık çok önemli gayetde güzel olmuş güle güle kullansın :))

www.annekaz.com

zerrin dedi ki...

nalan abla sizin almayisinizla ayni sebep..cocuklarin ureme organlarini olumsuz yonde etkiledigi icin burada yasak

Adsız dedi ki...

nalan hanım yazınızı okuyunca doğrusu telaşlandım,ben de oğluma yürümesine yardımcı olsun diye yürüteç kullanmıştım.Ayrıca bez konusu da mühim,benim tuvelet alıştırmalarına hız vermem gerekiyor demek ki.Ama bunca insan nasıl yapacak ,nerden bilecek YÜRÜTECİN YA DA BEZİN BUKADAR ZARARLI olabileceğini? Bu konudan herkesin haberdar olması lazım.
Bu bilgiler için size teşekkür ediyorum.

BONCUK HANIM dedi ki...

Nalan abla öncelikle bayram tatilinden hoşgeldin.
Ne kadar şanslı bir torununuz ve kızınız var. Dedemiz de maaşallah çok becerikli. Daha önce de bir oyun minderi yaptığını hatırlıyorum. Öyle boş önemsiz şeyler değil, harbi harbi iş gören ve emek isteyen işler yapıyor.
Bu Almanya da yürüteçlerin yasak lanmanma durumuda çok şaşırttı beni. Bu konuya eğilmem lazım benimde. Bilgi için çok teşekkürler.

KEO dedi ki...

Nalan Abla, ben demiştim torununuz çok şanslı hem anneanne hem de desei çok becerikli diye.Harika bir oyuncağı olmuş ilerde kim bilir daha neleri olacak dedesinin elinde yapılmış?Güle güle kullansınn...

embir dedi ki...

Nalan ablacım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Gerçekten de çok haklısınız, günümüzde varikosel ya da benzeri rahatsızlıklar artmış durumda ve bunun sebebinin bebeklik dönemine kadar inebileceği hiç aklıma gelmemişti. Ertuğrul'u da kocaman öpüyorum.

mellyke dedi ki...

bence çok güzel çok daha sağlıklı olmuş. şu zamanda bile tahta oyuncaklar ikeada satılmakta. çocuğum olursa eğer kesinlikle bundan yapıcam birtane :)

nalan dedi ki...

arkadaşlar yorumlarınızı yanıtlamayı ıhmal etmişim hepinizden tek tek özür diliyorum.Oğlan buyudu yurudu koşuyor ve tutamıyoruz bile:))
mellyke:yakınzaman önce dedesi bu aleti söküp kaldırdı.Lazım olduğunda sana da verir geri alır diğer torunlara saklarız.Zaten kısa sürede ihtiyaçları kalmıyor.

mellyke dedi ki...

çok teşekkür ederim düşünmeniz bile yeter :)

nalan dedi ki...

mellyke ;peşine düştüm sitene geldim seni tanıyayım dedim ama benim gibi bir ninenin(internette kör topal sürtse bile)anlayamayacağı bir siteydi. sadece; 22 yaşında ve manisada oturan bir grafiker plduğunu anlayabildim.
Beni ziyaret ettiğin için çok teşekkür ederim.Lütfen şu siteme bir bakıver
kaaatisanati.blogspot.com
sevgiler

mellyke dedi ki...

estağfurulllah lütfen :) facebookta sayfam var http://www.facebook.com/pages/mellyke-photographydesign/180987692318?created. evet grafikerim ama şuanda çalışmıyorum toka taç broş tasarımına merak saldım. henüz tamamlanan bir ürünüm yok bu yüzden bloguma koymadım. çok memnun oldum sizinle tanıştığıma

Adsız dedi ki...

Ben de istiyoruumm :)

Nergis

Adsız dedi ki...

Ne gülmesi, cok memnun oldum ben böyle bir yürüteçle yürümüşüm :)