9 Ekim 2008 Perşembe

BEBEKLERDE TUVALET EĞİTİMİNE NE ZAMAN BAŞLAMALI


Torunun doğumunu beklerken internetten bebeklerle ilgili araştırmalar yapıyordum .Bu sırada rasladığım "pratikannem.blogspot" adeta müracaat blogumoldu.



Blog sahibi ABD de yaşayan genç bir Türk kızıydı. Adeta anneliğin kitabını yazmıştı,öyle bilgili,deneyimli ve hoş anlatımlıydı ki kendi hamileliklerimdeki bilgilerimin ne kadar eksik olduğunu anladım.



Bu gün sizle paylaşmak istediğim resimlerin linklerini bulmak üzere yine onun bloguna gittiğimde bu yazıya rastladım.Ben ve kızım bu konuyu daha önce buradan okuyup tartışmış ve tuvalet eğitimine tavsiye edilenden daha önce başlamaya karar vermiştik.
Resimden anlaşıldığı gibi başladık ta.Ertuğrul henüz çişinin geldiğini söylemiyorsa da artık lazımlığını ne için kullandığını biliyor.Sabahları kakasını yapana dek oturuyor,işi bitince de kalkmaya davranıyor.Lütfen maşaallah deyin.Annesi onu bol bol aferin ve öpücükle ödüllendiriyor.Genç anneler ve adayları,elinizin altındaki internet bilgi hazinesin kullanın ve bu bilgileri sizle paylaşmaya hazır annelerin bloglarını dolaşın derim.



işte o yazının bir bölümü






"Tuvalet ihtiyacı doğuştan gelen bir ihtiyaçtır. Aynen yeme, içme ve uyuma gibi. Bebekler ve çocuklar da konuşamazlarken bile bu ihtiyaçlarını karşılamak için veya karşılarken aynı uyku yemek ve ilgi ihtiyacı vakti oldupu gibi bazı işaretler verirler. Büyüme süresince kazanılan alışkanlık ve olursa olsun anne baba veya çocuğa bakan bir kişi dikkatle bebeği takip ederse karnının acıktığını, uykusunun geldiğini anladığı gibi tuvaletinin geldiğini de anlayabilir.Olayın başlangıç noktası bu. Bez tak veya takma, ister atılabilen bez kullan, ister kumaş bez kullan, ister tuvalete götür yaptır, ister oturağa oturt ister, arka bahçeye yaptır. Orası ebeveyne kalmış. Kitabın iddia ettiği ve yol gösterdiği şey çocuğun tuvalet ihtiyacını anlamak. Bu kısmı kapar, uygular ve becerirseniz o zaman yukarıda bahsettiğim seçenekleri ister tüm gün ve gece ister sadece belli saatlerde kullanmak size kalıyor."






devamı için pratik anneme bakın lütfen zira ele aldığı her konu gibi bunu da son derece yetkin bir biçimde inceleyip yayımlamıştı.Teşekkürler pratikannem

4 yorum:

Bitki Cadısı dedi ki...

Nalan abla,dr.lar 2 yaşı uygun buluyorlar.biliyorsun oğlum Arman'da yeni 2 yaşına girdi biz başladık çokda kolay oldu.Ben ona koltuk şeklinde müzik çalan bir tuvalet oturağı almıştım.bir kaç gün öyle odanın baş köşesinde durdu daha sonrabir iki kere beziyle oturdu hiç zorlamadım kendisi anne bezi çıkar çiş geldi dedi.şimdi de gayet iyi yapıyor.çok kolay oldu öğrenmesi.

GeCe dedi ki...

anne olmasam da pratik anne uzun zamandır takip listemde benim. Umarım tamamen geçiş aşaması da kolayca olur.

cicibici bişeyler dedi ki...

Nalan ablacım çok teşekkürler paylaşım için.Henüz bizim için erken ama çok yararlı oldu zamanı gelince bende bu şekilde alıştırmaya çalışıcam TEŞEKKÜRLER.

Cocukla Cocuk dedi ki...

neyseki biz o işlerden çoktaaan kurtulduk:)))oyle zamanlrda boyle kaynaklara cok ihtiyaç duyuyor insan ne iyi etmişsin de yazmışsın