14 Aralık 2008 Pazar

evdeki işler ve şallar

Damat ABD ye gitmeye hazırlanıyor. Kızım ve Ertuğrulcuğum da daha sonra gidecekler, kızımın eşyalarının bir kısmını koyabilmek için evde yer açmaya hazırlıyorum
Bu arada da kitaplarımdan notlarıma,gazete küpürlerime,yapacağımı düşündüğüm için malzemeleri biriktirdiğim taslajk projelerime veda etmem kolaylaşacak.
atölye yaptığımız bodrum katta epeyce faaliyet var.Biraz hüzünle karıştırıp kenara ayırıyor kullanacak birilerini bulmaya dua ediyorum.
mesela vaktinde(1985-88arası)fasikül fasikül alıp,bitince ciltlettiğimiz
sevgili ana biritanikalar var.
Küçük kızım o günlerde okuma yazma bilmiyor;ilk 3 cildi kitaplığa koyduğumuzda eliyle göstererek anabiritanika ,ana iki tanika,ana üç tanika şeklinde okuduğunda çok gülmüş ve onun çok sinirlenmesi üzerine gülmeyi kesip anlatmaya çalışmıştık.
işte onlar var ne yapacağımı bilmiyorum.
bir dolu dekorasyon dergim var onları saklamaya kararlıyım,tezhip kursu için her haftasonu gittiğim istanbuldan kollarım sarka sarka hendek'e taşıdığım...
Bütün Dünya lar da kalacak.
var işte bir sürü ,hangisini yazayım.talip olan bana yazsın

bu işlerle uğraşırken arada bir sigara içimi, bir blog turu atıyorum işte o arada da bunları gördüm ,sayfaya gittim , yazıyı yazdım derken bir saat gitti .
siz bakın ben kaçıyorum yorumlara bakmaya gene gelicem yazmayı unutmayın e mi...







sevgili anne kazın güzel blogundan tıklayıp bulduğum bu sitede öyle güzel işler var ki hayran olmamak mümkün değil.Sayfaya gidip tıkladığınızda detaylı olarak inceleyebiliyorsunuz
ben bunları seçtim ,kaydettim,size de haber vermeden geçemedim

7 yorum:

beyaz mendil dedi ki...

Şallar çok güzel bizlere de haber verdiğiniz için teşekkürler.Size de kolay gelsin.

zerrin dedi ki...

nalan abla nasilsa sik seyahat ediyorsnuz..mumkunse ansiklopedilerinizi bir koy kutuphanesine birakiverin derim ben..hatta istanbulda toplayip goturen gonullu kuruluslar vardi,evden gelip aliyorlardi,belki ankaradada vardir..

Moonish (moonsun) dedi ki...

Nalan Ablacim sakin atma o sakladiklarini, aradan zaman gecipte tekrar baktiginda hazine bulmus gibi oluyor insan, o zaman daha farkli gozle baktigin icin neler neler yapailir sonra onlarla... Insanin yaraticiligi artiyor :))
Yani bana oyle oluyor :))

Kocaman sevgiler ve damata hayirli yolculuklar :))

leyya dedi ki...

ah ahh vakit olsa da yapsam hepsinden.geçen yıllarda örgü çanta merakımdan kalan rengarenk iplerim var ..benim de bütün malvarlığım tavanarasında))ama çanta dikmek ve süslemek o kadar vakit alıyor ki şimdilik hazinemi kurcalayamıyorum.ama inanın ki herbişeyin kullanma vakti var.mesela ben çanta süslemesinde kullandığım malzemelerin bazılarını yıllardan beri biriktirdigim dantel ,fisto, kumaş ,boncuk vs vs lerden yapıyorum.ve diyorum ki ben bu iş için hazırlanmışım yıllardır da haberim yokmuş))ama ihtiyacı olanların kullanımına sunmakta ayrı bir güzel tabii.kimbilir nelere dönüşecekler...destan oldu ))
selamlar ..

leyya dedi ki...

vala ne diyim resmen deşifre olmuşum))üç kez dağıldı toplandı .baktım olmuyo böyle daha güzelsin atölyem dedim)))bıraktım yakasını.evet son çanta kızımın begendigi.bugün okula onunla gitti ardından baktııım baktııımmm insanın ürettiği bir başka oluyor yaww)) dedim..sevgiler tekrar..

MAVİANNE dedi ki...

kolay gelsin
şimdiden Allah kavuştursun
Masumiyet Müzesini mi? ödünç istedin?
UMut'u mu?
tabii veririm
zor işler yaptığın
epey yorulmuşsundur

Cocukla Cocuk dedi ki...

Nalan abla ABD'ye kısa süreliğine mi gidiyorlar? Kaçırdık mı bir şeyleri?