28 Ocak 2009 Çarşamba

Mim:Unomastica alla Turca

Sesiber beni mimlemiş.Mim elimizdeki bir kitabın 161.sayfasının 5.cümlesi...Kitap bizim evin hacminde önemli bir yer tutan bir gerekliliktir.kendilerine evin heryerinde ulu orta tesadüf edebilirsiniz,serbestçe dolaşırlar.Ertuğrul geleli de uzanabildiği yerdekileri bizzat gezmeye çıkarıyor.Ama yırtmadan ...annesi babası ,ninesi gibi okumayı sevecek inşaallah.
Ben de onun seçtiği,gezdirdiği son kitabı aldım yerden. 4-5yıl önce sabetayistlerin ifşaası modayken yayımlanan:
Unamastica alla Turca
Y.Hakan Erdem yazmış
161.sayfa 5.cümle ise "Nerede kaburgalarından yarattığın kadını?"



Kitab-ı Duvduvani'nin yazarı Y. Hakan Erdem, Unomastica Alla Turca'da sadece Beyaz Türklerin değil, Aktürklerin, Köktürklerin, Kalın Oğuz elinin, Tengerelilerin, Selçukluların... büyük sırrını kaleme aldı...

"İçimizdeki düşmanlar"ı ve "bizi yönetenler"i deşifre etmeye kendilerini adamış olan Unomastik Holding'in iki yöneticisine, Tengere Tardu Tigin'in serüvenlerini anlatır babacan bir albız: Dede Korkut'un kurmaya çalıştığı "bozkır dengesi" bozulmaya yüz tutmuşken, Hangay Dağları'ndan gelen bu yiğit, Hazar İmparatorluğu'nun yazgısını nasıl olup da değiştirebilmiştir?

Hem günümüzde hem de X. yüzyılın uçsuz bucaksız bozkırlarında gezinen roman, tarihsel olaylarla iç içe geçen eğlenceli bir kurmaca: Hicvettiği araştırma ve tezlerden bile daha kurmaca!
Açıklamaları internetteki kitabevlerinden aldım.
Okumaktan hoşlanmıştım,öneririm.
Ben de okumayı ve paylaşmayı seven ;çocukla çocuk,debouquet,mavianne,yelda ve embiri mimliyorum.

5 yorum:

Moonish (moonsun) dedi ki...

Guzel bir kitaba benziyor Nalan ablacim, insallah en kisa zamanda okumak istiyorum bende :) Kocman sevgiler :)

sesiber dedi ki...

Çok ilgimi çekti, ben de okuyacağım Nalan ablacım. teşekkür ederim.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Nalan abla, komik bir şey oldu. Yazını şimdi okuduk ve biraz önce de aynı mimi taslağa yazıp hazırladık. Kimi mimlemiştik bil bakalım, Nalan'ın Evi ni. Karşılıklı mimleşme. yazımızı düzeltiyoruz, en kısa zamanda yanıtlıyoruz mimin cevabını.

nalan dedi ki...

moonish ve sesiber okuyunca tartışırız inşaallah
şu ara modası geçse de ilginçti
çocukla çocuk,ben de güldüm ,kitap mimi olunca sizi atlayamazdım tabiii

embir dedi ki...

Nalan ablacım kitabı merak ettim, en kısa sürede alacağım. Ben bu mimi yapmıştım :(

Birde cumartesi günü bende geliyorum, cep telefonunuzu bana postaneden atarsanız çok sevinirim. Belki Nedret abla kadar erken gelemem, arayıp nerede olduğunuzu öğrenirim. Öptüm.