22 Şubat 2009 Pazar

PTT ye teşekkür


Kargo şirketleri hizmete girdiğinde önce hızlı hizmet vermeleri ile gönlümüzü kazanmışlardı.
Çünkü o zamanlar bu hizmetleri veren Ptt nin hantallığı ve ataleti kargoları yıldızlaştırmıştı.
Sonra onlara alıştık.Bu kez yarattıkları aksaklıklar gözümüze batmaya başladı.Önceleri makûl olan fiyatları arttı ve maalesef hizmet kaliteleri düştü.Bir yerlere birşeyler göndermek hele gönderi büyükse göz korkutur oldu.
On Marifet grubumuzun yardım kampanyaları esnasında Pttnin çok ucuza kargo taşıdığı bilgisini aldım.Pek inanamasam da sevindim.Birgün Ptt genel müdürünün televizyon programında kurum hizmetlerin anlatışına baktım,ne yalan söyleyeyim inanmadım.
Yetkililerin her beyaz deyişinden sonra gri bile bulmadan direkt simsiyahla karşılaştığımızdan kös dinledim ,hee he deyip içimden dalga geçtim.
Dün Bozüyük'e bir kargo ve de biri yurt dışına 3 mektupla Ostim Pttsinden içeri girince nersdeyse kapıda karşılandım,güleryüzlü bir görevli tarafından kargo bölümüne bizzat götürüldüm.İşlemim hızla tamamlandı ve ben bir paket,2yurt içi bir ABD mektubu için 5lira 15kuruş ücret verdim.
Çıkarken teşekkürlerimi sundum ve genel müdürünüz haklıymış,anlattıkları gerçekmiş dedim.
Daha inanılmazı ise dün saat 16.00 da teslim ettiğim kargonun bugün ulaştığını öğrendiğimde yaşadım.
Eh Nalan hoca bunu blogunda yazman şart oldu diyerek yazımı yazdım.Biraz sonra da ptt sitesini tıklayıp teşekkürümü bizzat bildireceğim.
Şikayetler gibi memnuniyetler de hem etrafa hem de sahibine duyurulamlı bence.

9 yorum:

Sibella dedi ki...

Evet Nalan abla çok haklısın, ben de 10 marifette ki arkadaşların tavsiyeleriyle Ağrı'ya gönderdiğim paketi PTT kargoyla gönderdim ve de çok memnun kaldım. 14 kiloluk bir koli sadece 9.5 TL'ye maloldu ve kısa zamanda ellerine geçtiği haberini aldım. Bundan sonra kargoda her zaman PTT'yi kullanmaya karar verdim :)

elisisaati dedi ki...

kesinlikle ptt diyorum başka bir şey demiyorum sipariş üzerine örgü örüyorum ve kargo lafı girince araya ördürmek isteyenler biraz geri çekiliyor bir yelek bir pantolonu izmire 8.750 tl ye gönderdim bir kargoyla ama içine birsürü şey eklediğim bir kargomu malatyaya iki liraya gönderdim ve iki günde teslim edildi ççok hoşuma gitti ve artık hep ptt le çalışıyorum hatırlatmanız iyi oldu bende sitelerine girip teşekkürü bir borç biliyorum sevgiyle kalın

ufuk dedi ki...

ptt'nin bu uygun hizmetinden fazla bi bilgim yoktu, diğer kargo şirketlerini kullanıyordum. öğrendiğim iyi oldu teşekkürler:)
ve sabah sabah pazar süprizi.....sizi mimliyoruuum:)

Adsız dedi ki...

iyi pazarlar,
evet bende İst sık sık çoçuklara kargo göndermek zorunda kalıyorum,ve fiat çok yüklü oluyor bazen ben gidip bıraksam daha uygun olur diyorum : )
hamdiyehome.blogspot.com
sevgiler

nalan dedi ki...

Evet arkadaşlar gerçekten de süper hizmet.Arkadaşım üç büyük koliyi sadece 20 liraya yollamış.Ben cuma günü eldivenleri bitirip postaya verdim.cumartesi ulaşınca çok şaştım.
son soğuklarda giyerler diye de özellikle sevindim.
inşaallah bu son soğuklar ,yaz göründü ...

Delfina ; dedi ki...

demek ki ptt değişmeye başlamış...bu güzel bir haber,gayretleri daim olur umarım...

berkbuket dedi ki...

bende pttnin ne kadar iyi olduğunu 4 yıl önce keşfettim. istanbul ikeadan bir masa almıştım alanyaya getirmek için özel kargolar neredeyse masa kadar fiyat istediler. ptt ise koca masayı 20 liraya getirdi. birde gümüşhanenin şiran ilçesinin selimiye köyünde kardeşini seç kampanyasından bulduğum bir oğlum var önceleri yurt içi kargo ile gönderiyordum bu kampanyayla anlaşmaları vardı ama sadece şirana kadar götürüyorlardı artık ptt ile gönderiyorum hemde köye kadar götürüyorlar ve yurtiçi kargonun anlaşması olduğu halde onların istedikleri paranın dörte biri fiyatına ve kesinlikle daha geç değil.

Cocukla Cocuk dedi ki...

ptt kargo hakkında hep olumlu şeyler duyuyoruz, ne güzel haber.

Adsız dedi ki...

Nalan Ablacım yine çok önemli bir konuya parmak basmışsın.Biz de Ptt kargoyu geç farkedenlerdeniz.Neredeyse kulağımın dibi diye tarif edebileceğim bir ile paket göndermek gidip gelmekten daha pahalıydı.PTT kargoyu keşfettikten sonra ptt şubesinin olduğu ücra yerlere bile kargo ulaşıyor.Ayrıca değinmeden geçemeyeceğim gerçekten samimi, güleryüzlü ve yardımcı bir personelle karşılaştım.Teşekkürler Isparta PTT Kargo.