26 Haziran 2009 Cuma

Maykil Jackson UCLA da ölmüş

Sabah erkenden uyanan Ertugrulu arabasina koyup Westwood Bulvarini adimlamaya basladik.Yolkenarlari ve bahceler guzel ciceklerle doluydu.


Bazilari tanidik olsa da ozellikle agaclarin ve bazi ciceklerin adini merak etsem de soracak kimse olmadigindan bari resimlerini cekeyim diyerek bastim deklansore



Cam agaci bir hayli yasli ve iri govdeli.Once sozedlen agacin o oldugunu sanip benim kizim cam agacini taniyamamis hah haaaa diye guldum fakat yolun sonunda devasa manolyayi gorunce bu kez kendime guldum.



Zira resim net cikmasa da gordugunuz gibi yana uzanan dallari 100 kiloluk Mahocugumun beli kadar kalindi ve 200metrekarelik kilise bahcesini semsiye gibi sariyordu.
Donusu karsi kaldirimdan yapip genis acili bir foto almayi planladiysam da donerken sevgili kameramin pil kapagi ertugrul tarafindan yalama edildiginden yine sarji yedi ben de fotolamayi bir dahaki sefere erteledim.




Geldigimin ertesi gunu dikkatimi ceken bu agaca yakindan bakmak isteyerek anacaddeyi kesen sokaga girdim.Akasyaya benzeyen yapraklari arasinda isaret parmagimin iki bugumu uzunlugunda mor boru cicekleri salkimlar hgalinde acan bu agaci Ankarada da gordugumu hatirladim

Ankarada yalnizca yapraklari vardi ve acmiyordu.Ziraat muhendisi bir arkadasimin 20 yil evvel bana
-hic cicek acmayan bitki olmaz .Her bitki uygun ortamini buldugunda acar demisti.Dogrulandi dedim. Bu agaci da kat'i yaparken kullanmak uzere resimlemeyi ihmal etmedim.
YAZIMA ILK YORUMU YAZAN SEVGILI LEYLAKDALI BU AGACIN ADININ JAKARANDA OLDUGUNU VE ANTALYADA BOL BOL CICEK ACTIGINI YAZMIS.TESEKKURLER LEYLAK DALI

Yol ustunde bir market varsa benim onu es gecmem mumkun mu?Hewmen trader's joe ya ugradim tuccar joe nin oldukca hesapli bir market olduguna karar verdim.
Geleli 5 gun oldu ben 3 market 2pharmacy ve bir nevi outlet oldugunu sandigim meshur ROSS 'uda 3 kez teftis ettim.


Nasional blv nin Westwood blvarina kavusma noktasina kadar gidip yolun karsisindan eve dogru yollandigimizda rehberim arabasinda uyuyakalmis dizlerim de agrimisti. Otobus duragidaki oturaklara parkedipkarsida sirtinda hava ufleyen aygitin hortumuyla sik ve canli cimenlere hava puskurtup icindekiyaprak cop vs yi kenara attiran hayli yasli temizlik iscisini ilgiyle izledim.sonra bu Amerikalilar ne kadar musrif insanlar dedim.Bir suru benzin harcayan ve bence cok da hizli is gormeyen bu alet yerine baska formul dusunebililerdi diye homurdandim.
BU gun Michael Jacksonun haberinde gectigim bulvar bol bol gosterildi.Kizimin yattigi hastaneye kaldirildigi icin ilgi ile izledik.
Metabolizmasiyla bu kadar cok oynayarak genc yasta öldüğüicin M.Jackson'a uzulmek mi kizmak mi gerek acaba?
Bazi insanlar neden hic memnun ve mutlu olamiyorlar yazik...

7 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Selamlar Nalan Hanım, Öncelikle Amerika'ya hoşgeldiniz, umarım herkesi iyi bulmuşsunuzdur.
Yürüyüş sırasında görüp fotoğrafladığınız mor çiçekli ağacın adı JAKARANDA. Yılda 2 kez, ilk ve son baharda rüya gibi çiçekler açar. Antalya'da çok miktarda var, önce ben de ne olduğunu bilememiş merak etmiştim araştırınca jakaranda olduğunu öğrendim.
Güzel günler, selam ve sevgiler...

nalan dedi ki...

sevgili leylak dali verdigin bilgi beni cok mutlu etti.simdi adeta karsidan gorup hoslandigim biri ile tanistirilmis oldum.ona adiyla seslenebilecegim
SAGOOOOL

SEMYIL dedi ki...

canım nalanım, tüm yazılarını okudum ve buraya yazıyorum.
öncelikle seninde kandilin kutlu olsun.:)))
ne güzel yazıyorsun, öyle güzel de resimlemişsinki ben kendimi senin
yanında hissettim. aynı Fiamma ile
fenerbahçe deki ağaçların resimlerini çekiyormuşsun gibi geldi. şimdiden özledim ama orada da sana ihtiyacı olan kızın,torunun,damadın aklıma gelince susmam gerektiğini düşünüyorum. sevgiyle öpüyorum:))

Leylak Dalı dedi ki...

Merhaba Nalan Hanım,
mesajınızı aldım, sağolun. Kitre bebek fotoğrafları ilginizi çektiyse sevinirim. En güzellerini çekmeye çalıştım. Biraz iyileştim sokağa attım kendimi ama ankara sıcak. ben Antalyada yaşıyorum, sıcaklardan kaçmak için ankarada çalışan oğlumun yanına geldim, haklısınız akranızdır, 50 nin başındayım ben (aramızda kalsın:) dilerim tanışmak kısmet olur, sevgiler...

Gülen Tezer dedi ki...

Nalan ablam; nedir bu bloglardan çektiğim :((( açılmıyor hemen hemen hiçbiri :( Kaçmayı düşünüyorum bloggerdan :(
Nalan ablam; her yere yetişmeye başlamışsın.Helal olsun sana :)
Yalnız Mahmut abimin beli hakkında öyle şeyler söyleme, bak nasılsa döneceksin buraya.Fena yapar seni ha :P Ağaçlara bayıldım.Biz kesmeyi onlar korumayı seviyor demek :( Abla seni özlemeye devam ediyorum ve seviyorum.Gül, Ertuğrul ve tabiiki sen'imi çok öpüyorum..

Hayriye dedi ki...

Merhaba Nalan hanım
Ben Ankadan Hayriye. Tam siz Amerikaya giderayak emaıl yoluyla tanısmıstık. Sağsalim oraya ulaşıp kızınıza, torununuza kavusmanıza sevındım. Ayrıca kızınızın sağlığına zaman alsa da kavuşacak olmasına memnun oldum. Herşey gönlünüzce olsun. Artık gelişmeleri blogunuzdan öğrenirim. Hoşçakalın.

Stil Direktoru dedi ki...

Ablam Maho enişteme de giydirmişsin bak kızarım ona göre hemen korurum onu :) Sefanız olsun torun anneanne gezin. Çiçekleri bizim için de koklayın emi.