16 Temmuz 2009 Perşembe

99 sentciye gittik.Bir hirsizliga tanik oldum

Bizdeki bir milyoncular gibi burada da 99 sentci dukkanlar var demistim ya ,bu gun size onlari anlatmak istedim.
5
Dukkan dedigime bakmayin burasi kocaman bir super hatta hipermarket.Buradaki market zinciri subelerinden daha buyuk bir alana yayilmis sadece dukkan ici duzeni onlardan daha basit ve icindeki cesitler bol .Resimlerde goreceksiniz.Bulasik bezinden bebe bezine,kalemden yuzme simidi,sosisine kadar hersey var.Meyve sebzeden tutun bakliyata ,soya sosundan firin eldivenine hersey var .Cogu da gercekten 99cent.


Orada iki adim atmistik ki sitedeki bizden baska tek Turk cok sevgili komsumuz Suzan hanim ve konugu kardesi Yavuz beye rastlamaz miyiz.Kizimla beni gorunce buraya kadar tekerlekli iskemleyle nasil geldiniz diye sasirdilar; Ertugrul ve babasi ortaya cikana kadar biz gulmekten durumu anlatamadik.En az on kilometrelik yolu boyle geldigimizi sanmalari ve sasirmalari bizi guldurdu.



Ayakustu bize yine rehberlik ederek neyi nerede bulacagimizi tarif eden Suzan hanimlardan ayrilip olabildigince hizla alis verisimizi tamamladik.


6
Fotograflarini cekebildigim bir kac reyon size bir fikir verebilir.
7
Son derece kalabalikti ...Eeee kriz yalnizca bizi mi vurdu ?
8

9
Kizimi disari cikarip baba ogulun kasada hesabi odemesini beklerken cikis kapisi yakininda durup birkac resim daha cekeyim dedim,aaa o da ne adamin biri cips benzeri birsuru paketi koynuna ve cantasina doldurmuyor mu?
4
Iste su;arabanin yaninda sirti donuk ,siyah pantalon ve gomlek giyen adam o.Hem bana sert sert bakiyor hem de kapidan sivisiyordu.
1Ben de ardinda ...Bir de baktim ki kizimin yanina dogru gidiyor ,eyvah dememe kalmadi meger bisikleti kizimin durdugu yere parketmis.Atladigi gibi tuydu.Ardndan bakakaldim.Niye sasiriyorum ki insan heryerde insan her turlusu var,adamcagiz da macera icin calacak yasta degil kimbilir ne durumda.Zaten buraya geleli pekcok homless gordum .Kir pas icinde .Onlerinde bir market arabasi tum varliklari onun icinde.Bizdeki gibi insani iliskiler de yok ki biri sevabina hamam parasi versin ...gozunu seveyim memleketimizin ve insanlarimizin

2
Eve donduk baktim tabak canak;kolluk simit,fasulye,peynir tozu pecete vs derken 47 dolar harcamisiz.45 parca satin almisiz
Masada duran canli pembe saksili guller de 99 centten birazini dolaba yerlestirmistim ki kalanlari belgelemek aklima geldi.
Yorgunluktan elim titremis

3 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Selam Nalan Hanım,
Tam yazınızı okuyordum ki yorumunuz geldi. Kalp kalbe karşıymış yani. Öğretmen olduğumuz için gençler konusunda birbirimizi daha iyi anlıyoruz doğal olarak. Ben de çok gördüm yurt dışına devlet bursuyla gidip dil öğrenemeden gelenleri. Eh, bu biraz da bursun kimlere ve nasıl verildiğiyle ilgili diye düşünüyorum.
Kızınız daha iyidir umarım. Hepinize sevgiler, sağlıklı günler dileğiyle...

Stil Direktoru dedi ki...

Ablam sürprizim var sana daha net değil ama geliyoruz sanırım usa'e :) Eyaletler yakın olur umarım muck

Jaensue dedi ki...

Ohoow bakiyorumda nalan ablacim baya egleniyorsun oralarda belli:)
Kizinin durumu nasil acaba?