11 Ekim 2009 Pazar

yeni blog dostlarım

Yurda döner dönmez internete daha fazla uğrayıp kaçma fırsatı buldum.ABD deyken biz 3 kişi bilgisayar 1 tane ,Türkiye uyanıkken ki saatlerde skype de koca ile yoğun görüşme derken durum malum.
Eve dönünce ayıptır söylemesi,her katta bir bilgisayar kişi sayısı 4 pc sayısı 3 :)
işte bu arada çok güzel birkaç blogla tanıştım.
Birincisi ilginç tasarımlarıyla on marifette görüp hemen peşine düştüğüm methodsyazışmaya başlayınca benim genç bir meslekdaşım olduğunu,bir süre benim baba memleketim olan Sakaryada görev yaptığını öğrendim.Hayranlığım ve sevincim daha da arttı.
Kendisi artık benim izlediklerim arasında yerini aldı.
İnce ve zarif ,detayları atlamayan uslubuyla ottan ,çöpten nasıl sanat eserleri çıkarılabileceğini öyle içten anlatıyor ki paylaşımcı ruhunu hemen sezip takipçisi oluveriyorsunuz.Ayrıca sitesinde ilgi alanlarının fuar ,sergi ve etkinlik haberleri de çok yararlı.
Ben onu tanımaktan ve size de tanıtmaktan çok mutlu oldum.Gerisi size kalmış...
Sonraki yeni dostumsa dünkü yazıma yazdığı yorumla tanıdığım dikişdersidikiş de burnumu soktuğum alanların en eskilerinden olduğu için dikiş seven blogcuları da çok severim.Hele hele hazır giyimin bu kadar ucuz olduğu şu dönemde dikip giymeyi,dikip satmayı sevenler genç olduğunda benim onları tanımaktan duyduğum sevinç te kat kat katlanıyor.
Bu blogun sahibi genç hanım ise hem dikiyor hem sipariş alıyor hem de dikişle ilgili teknik bilgilerini paylaşıyor.
Karşılığındaysa sadece emeğe saygı ve yaptıklarını uyguladığınızda kaynak göstermemizi bekliyor.
Zaten etik olan ve yapılması gereken de,hepimizin istediği de bu değil mi?
On marifet benzeri sitelerde çok fazla örnek gördüğümüzden bazen bu hassasiyeti istesek de gösteremiyoruz ama blogdan yararlandığımızda bunu belirtmemiz aslında bizim değerimizi yükseltiyor.Değer bilir ve değerli olduğumuzu gösteriyor değilmi?
Henüz adını öğrenemediğim sevgili dikiş dersi seni de izlemeye alıyor ve yararlanacağım bilgilerin için şimdiden teşekkür ediyorum.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

Çiğdem ben Nalan hanım bende dün tanıdım sizi ,izniniz olmadan ekledim ,torunuzunla vakit geçirmenizi okudum ,gezdiginiz yerleri sigara içileyen caddeyi ve sahili:)zenci komşularınızı bakanımızın etkinliginize geldigini,
tabiki izleyebilirsiniz ,bende sizi tanıdıgıma memnun oldum hoşçakalın.

Gülen Tezer dedi ki...

Nalan ablam; güzel şeyler verebilen bloglarda gezinmek renk katıyor hayata ama ısrarla Mahmut abime de bir blog açma konulu bir kampanya başlatmazsam görürsünüz siz!
dikisdersi'ni mercek altına alıyorum hemen şu an. Methods'un yaptıklarıysa akıl sağlığıma zarar veriyor..

nalan dedi ki...

Çiğdemciğim,ben.m bloğu izlemeye aldığına sevindim seni tanıdığıma daha çok sevindim.
senin için özellikle resimlemem gereken ordan eskiciden aldığım singer makine parçaları ve çok eski bir makine klavuzu var.İlk fırsatta inş.
Gülenim
maho abine bi tarihte açtığım "benimmaketlerim.blogspot.com "adlı blog eğer spam blog sayılıp kapğatılmadıysa ara bakalım.olmazsa senle bir iyilik düşünelim kendisine.
maille çağrı yaptım gel diye okudunsa beni ara

Gülen Tezer dedi ki...

Ablam ben bu akşam bir yazı döktürüyorum. Dur burdan kesmez. arıyorum.

MAVİANNE dedi ki...

ben de gidip bakayım
önerdiğin bloglara
bu aralar işte çok sıkışığım,
istediğim gibi dolaşamıyorum
Ankara'daki günlerinin güzel geçmesine sevindim
ertuğrula öpücükler

fiamma dedi ki...

Canımsın yaaa:)) ne kadar düşünceli ne kadar naif ve hassassın canım arkadaşım.:) Malum blog konusunu halen neden yapıldığını çözemeyen ben sayenizde bir blogun 5.uyesi olarak faaliyet gostermekteyim ve yine sayenizde yeni blogları da tanıyorum:)

nalan dedi ki...

sevgili mavianne ,ertuğrul gelsin kendisi öpsün diyor,burdan kabul etmiyormuş:))

nalan dedi ki...

fiammacığım sen 5.değil ennn birinci üyesin canım...

Adsız dedi ki...

hoşgeliniz Nalan öğretmenim :)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Yeni blog yazanlar der ya hani "Bana da beklerim." :)

Stil Direktoru dedi ki...

dikisdersi ni bende çok seviyorum hemde mailden bile ne tatlı biri olduğunu biliyorum ablacım, diğer arkadaşları da tanımak güzeldi sevgiler

Unknown dedi ki...

sende çok iyisin Eda STİL DİREKTÖRÜ teşekkur ederim,bekliyorum Nalan abla eski makina parçalarının fotograflarını ve dikiş klavuzunu

Unknown dedi ki...

Nalan öğretmenim, bu eşsiz anlatım ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu yazıyı inanın bugün farkettim. Dikkasizliğime verin... Okurken de çok mutlu oldum. İyi ki varsınız...
:)