1 Ocak 2010 Cuma

Noel Babadan ŞOK Haberler Var


Dün gece eski yılı yolladıktan birkaç dakika sonra zil çaldı.Kapıyı açınca karşımdaki aksakal yorgun bir gülümsemeyle bakıyordu.
-aaa Noel Baba buyur,buyur dedim sen bize hiç uğramamıştın da çok şaşırdım dedim.
boş torbasını ayakkabılığa bırakıp içeri geçip rahat olduğuna karar verdiği bir koltuğa kuruldu
-Bizde işler sipariş usulü biliyorsun dedi
sen bu güne dek benden hiç birşey istemedin.Ayrıca bu yıl Murat Adji nin kitabında çam bayramını,banucanın blogunda da Muazzez hocanın(Muazzez İlmiye ÇIĞ)yazısını okuyana kadar hakkımda pek iyi şeyler konuşmazdın da...
Gerçi allah var kötü de konuşmadın.
Yeniyıl konulu resimlerde beni çizen çocuklara sadece o bizim kültürümüze ait bir öge değil derdin.
Hatta hiç unutmam iki numaralı kızın Nimet 8 yaşındayken ben de Noel Babanın yaşadığı ülkede yaşamak istiyorum diye ağlamıştı da onu zor susturmuştun.
-yaa evet ben de hediye istiycem diye tutturmuştu da bacamız dar,Noel baba sıkışabilir çıkaramayız deyince sana kıyamayıp vaz geçmişti
biz sohbete böyle devam ederken kızlarım çay ve çerez getirdi,Ertuğrul dizine tırmanıp sakalıyla oynarken Mahmut (eşim)ile ne olacak bu dünyanın hali diyerek sohbet ettiler.
Meğer dünyanın her ülkesinde benzer sorunlar varmış,
gençler sabırsız ve hoşgörüsüz,yaşlılar umutsuz,cüzdanlar boşmuş.İşsizlik heryerde birinci konuymuş.Ardından çevre kirliliği,suların tükenmesi,açlık,savaş,terör derken
sohbet böylece uzadı.
Noel Baba bu yıl oyuncaklarını kendisi yapmamış nasılsa Çinliler hem benden ucuza hem de daha çabuk yapıyor 11 ay uğraşıp ardından dağıtıma çıkıyor çok yoruluyordum ,bu yıl hepsini Çinden getirttim.zaten yıllar boyu harıl harıl çalışmaktan harcıyamadığım birikmiş paralarım da bir işe yarasın bari dedi.
Artık hediye bekleyenlerin dilek mektupları dünyanın bütün ülkelerinden yağmur gibi yağmaktaymış.Onları tasnif edip siparişleri liste yapıyormuş.Çine ısmarlayıp gelenleri adreslere göre ayırmak bile çok zaman alıyormuş.Eskiden Türkiyede üç büyük şehre uğrar az sayıda teslimat yapardım,şimdi ise Türkiye için kocaman bir adres defterim var hergün de çoğalıyor dedi.
Başka müslüman ülkelerde bu kervana eklenmiş.
Hergün de hediye isteyenler çoğalıyormuş.
Fakat Çocuklar hediyeleri oyuncak değil yiyecek paketleri olarak istiyorlarmış.
Noel baba gelecek yıl dağıtımı global bir kargo şirketiyle yaptırmak üzere anlaşmış.
-Noel Ananıza evlenirken söz verip çıkamadığımız balayı tatiline çıkacağız dedi.Kadıncağız bunca yıl ben dünyayı dolaşırken oturup evde beni bekledi, ses çıkarmadı dedi artık ona da bir seyahat gerekli.
Israr ettim nereye gideceklerini açıklamadı
Sohbet böyle uzayıp giderken birara içi geçip uyuyakalan Noel babanın uyanmasını epeyce bekledikten sonra umudu kesip üstüne bir battaniye örtüp odalarımıza çekildik.
Uyandığımda gece gelen Noel Baba rüyamıydı diyerek aşağıya salona koştum.Battaniye düzgünce katlanmış üstünde bir not vardı
"Sevgili Nalan,veda edemeden gittiğim için beni bağışla,ortalık aydınlanmadan eve varmam gerekiyordu.
Gördüğünüzün rüya olmadığına inanman için torbamı yanıma almadım,lütfen onu bana gelecek yıl hediyeleri getirecek...kargo ile yolla hediye listeni içine koymayı unutma." yazıyordu...

6 yorum:

MAYRI dedi ki...

Çok güzel bir fikir...


<:))

Unknown dedi ki...

İlgi çekici olmuş :)))))

nalan dedi ki...

Yazımı yazdım ve göndere bastım ama sadece resim gelmiş yazı kaçmış,tekrar yazdım okuyun lütfen

Banuca dedi ki...

Ne kadar güzel anlatmışsın nalancığım. 2010 hakkında karamsarım, Allahtan ümit kesilmez diyeceğim ancak :((
İzmire gidiyormuşsun, ne kadar sürecek kurs, İzmite gelmiyormusun :))

nalan dedi ki...

Banucuğum,bugün İzmir yarın İzmit olur inşaallah .Bir hafta kadar kalabilirim ama değişebilir de.
Ayda bir gidip birkaç gün üst üste ders yapmayı planlıyoruz sanırım 4 ay sürecek.

Gülen Tezer dedi ki...

:) Nalan ablam bu nasıl bir kurgu :) Benim höykünerek öykünmelerim çok ince ayar çektiğin Noel Baba öykünün üzerine hiç şık durmadı. Utandırdın beni.
Kurgun çok hoşuma gitti. Sevimli bir kurgu içinde yeryüzü ve ekonomik gerçeklerin de yer alması masal mı değil mi ikilemi yaşattı bana. Seni çok özledim ve seviyorum.
Bu güzel öykü için de teşekkürler..