6 Ocak 2010 Çarşamba

Kocamin Coğrafya Ogretmeni Benim Ogrencim Oldu

Bazı tesadufler yaşar ve dünya ne kadar kucukmus deriz.Bu kez de öyle oldu.Katilimcilarimizdan biri olan Dinçer Beyin emekli asker olduğunu ogrenince sinifini sordum.Zehra Hanım; kuzeni Dinçer Ozyunlu beyin Jandarma olduğunu ve askeri öğretmen olduğunu söyleyince Esimin Hocasi olabilecegi aklinma geldi. Ertesi sabah ders baslayinca sordum o da Mahmut Güler adını hatirladi, Esimin öğretmeni olduğunu söyledi.




Gercekten dunya kucuktu; 1968de mezun, 1993te Emekli olan Esimin askeri Okuldaki Coğrafya Öğretmeni Dinçer Hoca yıllar sonra benim sinifimda kaati katilimcilarindan biriydi.Bu cok guzel tesadufe hep birlikte gulduk.

Dinçer Bey bir süre sonra ebru kurslarina gidip güzel ebrular yapmis.Bunlardan Bazılarını kursta kullanilmak uzere Arkadaslariyla paylasti.
Calismamizin ikinci günü sabahinda Dinçer beyi ilk Çalışması ile gormekteyiz.
Sınıfımızın nazar boncuklari olan Dinçer, İlhan ve Yunus Beyler esprili halleri ve güler yüzleri ile çok keyifli olan ortamimizi daha da neselendiriyorlar.




 

Bu gün Üçüncü gündü. Bu gunun anilarini ancak bir sonraki yazıda yayimlayabilecegim

17 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

İyi gidiyor bacım, hadi Allah kolaylık versin. Tesadüfün bu kadarı da çok hoş yani. Kocana kızınca "Öğretmenine söylerim haa!" diye tehdit edersin artık.
Sevgiler...

nalan dedi ki...

sagol leylagim,
Mahoya cografya hocan sinifimda deyince 'Hocalar nerenin ilcesi diye sor bilmezse notunu kir' dedi.
:)

Rumeysa dedi ki...

:) ne kadar güzel tesadüf.. çok da gurur verici, benim yaşımdayken en azından..:)

blogunuzu daha önce görmüştüm ancak inceleme fırsatım olmamıştı.. Ben de S.D.Ü'de restorasyon öğrencisiyim..:) El sanatları dersinden en azından isimlere ve teorik bilgilere aşinayım..:)

yaptıklarınızı izlemek keyif verecek,sevgiler..:)

mahmut Güler dedi ki...

Neredeyse yarım asır olacak. İnsanın geçmişteki hocasının ismini hatırlaması normaldir ama o hocanın beni hatırlaması çok güzel bişey.
Yıllar yüzde derin çizgiler oluşturup saçların rengini değiştirsede oturş ve bakışı tıptı o yarım asır önceki Dinçer Özyünlü hocamız. Maşallahı var. Ellerinden öperim.
(Bu arada bir sırrımı itiraf edeyim. Yıllarsa sana ve çocuklara büyük bir bilgiçlik rdasıyla aktardığım derin coğrafya bilgilerim işte bu hocam sayesindedir.)

Gülen Tezer dedi ki...

Nalan ablam; Mahmut abimin öğretmeninin öğretmenisin. Ne kadar hoş ve ilginç :) Öğrencilerine karşı bu kadar güleryüzlü olduğunu tahmin ettiğim öğretmenin sevgiyle anılması ne kadar gurur verici. Öğretmenimin ellerinden öper Mahmut abimin bilgisinden faydalanan biri olarak ayrıca minnetlerimi de sunarım.
Bu arada üç günde dişi-erkek çalışmalarına geldiyseniz o kursun onbeşinci günün sonundaki sergileyecekleri kaatıları hayal bile edemiyorum. Görememiş olmaksa ayrıca sıkıntı.
Öpüyorum büyük..

Delfina ; dedi ki...

ne mutlu Nalan teyzem.ne güzel şeyler öğretip,paylaşıyorsunuz bizlerle.

gururla izliyorum sizi...sevgiler

nalan dedi ki...

Rumeysa,ne guzel SDU GSF alt kattaki tezhip dersanesinde Hasan Turkmen Hocamin tezhip misafir ogrencisi iken kaati yiogrenmistimtanismistim.
senin orada olman da guzel tesaduf.Restorasyon bolumu de orada gfaliba yaniliyor muyum?

fiamma dedi ki...

Can, birşeyler bulup kesesim geldi:) Söyle bana neyle baslayayım bende yapmak istiyorum, kesi aletleri olarak ne kullanılır? Şöyle en basitinden sanal olarak bize de öğret yaa nolur? Benim sevmediğm derstir lise yıllarında coğrafya o da hocası yüzünden, sor bakalım Mahmut abime üzmüş mü onu da hocası?Şanslı İzmirliler valla Istanbula ateş almaya geldin İzmire ders vermeye gittin:(alihsiz fiamma

Açalya dedi ki...

Ne guzel bir tesaduf! katilimcilarin mutlulugu yuzlerinden okunuyor.
Basarilar, kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

ne tesadüfmüş gerçektende
ne kadarda güzel çalışmalar bunlar herkeslerin emeğine sağlık

gülsen VAROL dedi ki...

size hayranım Nâlân öğretmenim.. Hayranlığımın kat kat sayfaları arasına gizledim kıskançlığımı!! Olmak istediğim yerde gördüğüm, yapmak isteyip yapamadıklarımı yapan bir meslekdaşımı gönlümün en ufak zerresine kadar sevgi ve saygı ile selamlıyorum..
Ne mutlu size.. sizi tanıyanlara.. öğrencilerinize..AİLENİZE..

nalan dedi ki...

sevgili arkadaslarim,
herbirinize tek tek yanit vermek isterim ama cok yorgunum;
calismak bu kadar zevkli ve katilimcilarimiz hergun mubalagasiz en az dorder dorder artarken yorulmak cok kotu.
Dersler bitince de geziyoruz cunku,
Izmir ve hava cok guzel.

nalan dedi ki...

Sevgili hasret senfonileri ogretmenim;
zaman zaman yetiskinlerle calistim ama bu kadar samimi ve yetenekli bir gruba ilk kez rastladim.
Neredeyse oglen yemege,aksam eve gidesimiz gelmiyor...
Guzel sozleriniz icin ayrica tesekkur ederim .
Ne gam;bizler de sizin sanal rahle-i tedrisatinizdayiz ya

Rumeysa dedi ki...

Hayır malesef restorasyon bölümü merkez kampüsünde değil, Kılıçarslan kampüsünde Yalvaç'ta. Isparta merkeze bir saat civarı bir uzaklıktayız yani..:(

sevgiler..:)

fiamma dedi ki...

Nalanım Allah yüzüme güldü:))SkyTV nin karşısında mum oldum mum:)))Meşgul etme lutfen beni şimdi:)) anlık yakaladım yazıyı ayy nasıl heyecanlandımmm:)))

arzu dedi ki...

nalan hocamm programı izledim çok başarılıydı:)çok iyi görünüyordunuz ve programa iyi hazırlanmışsınız. sizi, zehra hanımı ve haluk beyi tebrik ederim.
sevgilerrr

MAVİANNE dedi ki...

nalan abla,
seni çok tebrik ediyorum
takdir ediyorum,
yaratıcılığını becerikliliğini, çabanı

bu aralar benim hiç keyfim yok
kayınpederim oldukça hasta hastanede
ameliyat oldu
kayınvalidem bizde kalıyor
o nedenle uğrayamıyorum kusura bakma
ama gelip de bu güzel etkinliklerini görünce çok gurur duydum
tebrikler
öpücükler sana