23 Eylül 2010 Perşembe

Okuma Sevdam 2-ALBÜMDEKİLER Gülsen Varol




Gülsen Varol ...O benim dostum.İnternet aleminden yüzyüze gelemeden tanıyıp sevdiğim,karşılığını da gördüğüm bir dost.
Nasıl başladık hatırlamıyorum birbirimizi okumaya.
Derin duyguları derin düşünceleri içeren ,kelimeleri ile okuyanı okşayan hırçınlıklarını,sivriliklerini şefkatle yumuşatıveren uslubu ,
beni bloguma her girişimde yeni yazısı var mı diye baktıran...
Yazdığı konu kadar yazılan yorumlar,o yorumlara tek tek verdiği yanıtları da yeni bir yazısı kadar sevgi dolu ve eğitici.
Görmüş geçirmiş ve yaşamışlığının izleri onda sık tülbentlerden iki kere geçirilmiş süzme bal kıvamında.
Mayıs Ayında bir kitap çıkardığını biliyorum,sonra Ankaraya gelip birkaç gün kaldığını neden sonra okuyor ve üzülüyorum.Çünkü öyle yoğun ve ayağımı eve bağlayan bir yaz yaşıyorum ki...
Birgün bu durumumu yorumda yazdım,kitabını gidip aramaya bile mecalim olmadığını.Hemen maili geldi,benim için alıp yollayacağını ,adresimi yazmamı söylüyordu.O günlerde yanılmıyorsam ilk baskı bitmiş ikinci baskı henüz yapılmamıştı,kitabı bulmak sorun oluyordu.
Kitap yola çıktığının 5.günü elime geçti.Oysa o da ben de en çok iki gün içinde gelir diye düşünüyorduk.
İş anlaşıldı,meğer evden alıp eve teslim edecek kurye paketlemeden önce bir göz atmak istemiş ve elinden bırakamamış.Bitirince yolladı.Kızmadık yazarı da ben de sevindik okuduğu için okumayı sevdiği için.


Uzun sıcak bir ramazan gününde saat 17.00de elime geçen kitabı araya iftar hazırlıkları,torun Ertuğrul faktörü,hane halkının ihtiyaçlarına cevap vermek haricinde elimden bırakamadım.Bıraktımsa da hemen dönebilmek için ne mümkünse yaptım.
Bir kitapsever olarak elime geçen kitabı hiç evirip çevirmem ,kitap bulduğumda nerdeyse ön kapağına doğru dürüst bakmadan hemen içinde kaybolurum.
Bu kez Sevgili Gülsen Öğretmenden gelen hem de imzası ile gelen bu kitap beni durdurdu,uzun uzun inceleyip sevdim,okşadım.Sonra acaba dedim acaba hayal kırıklığına uğrar mıyım?
Ne de olsa ilk kez yazarını tanıdığım bir kitabı okuyacağım.Ne hoş değil mi,yazarını tanıdığım demek...Oysa biz hiç yüzyüze gelmedik henüz .Ben onu yazılarından,benim yazılarıma yazdığı yorumlardan tanıyorum ,ama aramızda oluşan bir bağ,bir köprü var ve ben adeta satır aralarını,hatta hatta satır arkalarını bile okuyabildiğimi hissediyorum.
Acabalarımı öteleyip sindim bir köşeye başladım...
Kitabın içinde kayboldum,bir değil,üç neslin öyküsü bir kitabın içinde hem böyle yalın ve hem böyle duygulu yerleştirilirmiymiş şaşırdım.
Zaman zaman Ertuğrulun annane ağyama diyerek beni öpmesiyle kitaba ne kadar kapıldığımı anlıyor ve bu kadar az kelime ile bu kadar yoğun duygu nasıl aktarılır diye şaşıyordum.
Sakın yanlış anlaşılmasın,roman 186sayfa .Benim sözettiğim ise üç neslin öykülerini bir kitapta dramlarıyla hüzünlendirerek ,mutluluklarıyla sevindirerek duygularını aynen hissettirebilmesi.
Benden sonra hemen kitabı okuyan kızımın dediği gibi bir neslin öyküsü bile iki yıllık bir dizi senaryosu olurken...
Keşke bitmese dedirten kitabı bitirirken saat 03.00tü ,yüklendiğim duygu ağırlığıyla uyuyakaldım.
Benim Sevgili Gülsen Varol hocamın,dostumun göndermesiyle kavuşabildiğim okumanızı hararetle tavsiye edeceğim ALBÜMDEKİLER 'in ikinci baskısı yapıldı.Artık kolayca ulaşabilirsiniz.Getirisinin de bir eğitim kurumuna bağış olduğunu ekleyeyim.
Eline ,diline,gönlüne sağlık sevgili Gülsen Öğretmenim

10 yorum:

nihansu dedi ki...

Gülsen Varol... Bu isim üzerine ne desem ne yazsam az olacak benim için. Sadece şunu ekleyebilirim; özel bir insan olduğunu kitabına ulaşamadığınızı öğrendiğinde yaptığı jestten bile anlamak mümkün. Kargo görevlisinin okuyup da göndermesi ayrıca ilginç ve hoş bir anı olmuş. Dilerim siz de bu özel insanla yüzyüze tanışma fırsatı bulursunuz, anlatılmaz sadece yaşanır diyebiliyorum.
Sevgiler...

fiamma dedi ki...

şu aralar alıpta okumaktan yorulduğum ve hayal kırıklığı yaşadığım bir dolu kitaptan sonra senin gibi duygularımı çoşturacak böylesi bir kitaba öyle ihtiyaç duymaktayım ki hemen alıp okuyacağım can umarım bulurum...

gülsen VAROL dedi ki...

KOŞUP ... Bİ KOŞU GELİP BOYNUNA SARILASIM GELDİ..
..Biz seninle mesafeleri kısalttık sevgili Nalan.. Sen nicedir benim yüreğimdeki sandalda seyahat etmektesin..

Sana teşekkür ederim demek çok kolay.. Ama zorlandığım anlardan birini yaşıyorum şu an yine.. Kalemimle yüreğimin kavgasına şahit olmaktayım çünki..
Sen bende tarifi imkansız güzel bir çiçek düşüncesi oluşturuyorsun..
Ben de bu gece ve zaman zaman geceler boyu... yazdıklarını okuyup avuntularıma güç katacağım sevgili dostum..
Görüşmek üzere.. MUTLAKA!

nalan dedi ki...

Kucaklanmış kadar oldum Sevgili Gülsen öğretmenim ,ablam.Beğendiğine çok sevindim.Çünkü cümlelerim duygularımı anlatmama yetmedi farkındayım
nihansunun dediği gibi inşaallah yüzyüze görüşeceğiz bilşyorum.

nalan dedi ki...

Fiammacığım ,Gülsen Öğretmeni tanımak isteyeceğini biliyordum.Kitap internet sahaflarında varmış,Ama linke gidip okuduğunda benim yeteri kadar anlatamadığımı farkedeceksin.

nalan dedi ki...

sevgili nihansu,bu vesile ile tanışmış olduk.Ziyaretine sevindim.Ben de dileğinin -benim de dileğim-en kısa zamanda gerçekleşeceğini umuyorum.
Sevgiler

oyumben dedi ki...

Albümdekiler sadece bir kitap değil aynı zamanda bir yaşam manifestosu.

nalan dedi ki...

oyumben,sizi yorumlardan tanıyorum,ziyaretinize ve yorumunuza sevindim teşekkür ederim.
dostumun dostu dostumdur:)

Canan dedi ki...

" Süzme Bal Kıvamında "...
Bu sözü o kadar çok sevdim ki bayıldım.Sizi de blok takip listeme almak isterim.
Sevgiyle kalınız.
Canan

tufan dedi ki...

Aynı duyguları yaşayan biri olarak ne kadar etkilendiğinizi hissedebiliyorum,Bu kitabın ötesinde bir başka sevgi yaşatıyor insana,Gülsen hocamın rüzgarında hayatın bir başka yönü olduğunu farkediyorsunuz.
Teşekkür ediyorum bu güzel duyguları paylaştığınız için.

Saygılar.