5 Eylül 2010 Pazar

terlemeyi önleyen deodorantlar gögüs kanseri yapıyormuş

Mail kutuma gelen önemli bulduğum iletileri paylaşıyorum;
Doğruluğu ,yanlışlığı tartışılır olması malum ama en azından böyle bir konuda 5 dakika bile düşündürürse bizi yeter...
sağlık esenlik dileklerimle



ÖNEMLİ


GÖĞÜS KANSERI
İlgi gösterileceğini bildiğimden ötürü bu iletiyi herkese yolluyorum. Lütfen siz de çevrenizde ilgi duyduğunuz hatta duymadığınız herkese yollayınız. BAYANLAR olayla daha çok ilgileniniz. BAYLAR yaşamınızdaki bayanlar için lütfen bunu okuyunuz... ÇOK ÖNEMLIDIR...
Epey bir zaman önce, Dan SULLIVAN'ın desteklediği, Terry BIRK'in düzenlediği MEME KANSERI konulu bir seminere katıldım. Meme kanserinin neden daha çok koltuk altına yakın bölgede yerleştiğini sordum. Anında soruma yanıt verilemedi. Bu e-mail'i daha yeni aldım ve sorumun yanıtlanmış olmasından ötürü çok mutluyum. HEPINIZI HERGÜN KULLANDIĞINIZ VE BIZI ÖLÜMCÜL BIR HASTALIGA SÜRÜKLEYEBILECEK BIR ÜRÜN ÜZERİNDE YENİDEN DÜŞÜNMEYE DAVET EDIYORUM. Bugünden sonra ben bunu kullanmayacağım. Bu bilgiyi bana bir arkadaşım yolladı, ben de başka birine yolladım. Ancak o bunu daha önceden bildiğini söyledi. Ben de keşke l4 yıl önceden bunu bilmiş olsaydım. Bu bilgiyi daha yeni bir seminerden öğrendim ki bunları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Meme kanserlerinin en önde gelen sebeplerinden birisi ANTİ PERSPIRANT'tır.Toksinlerin konsantrasyonuna ve hücre bölünmesine dolayısıyla kansere yol açar. EVET ANTİ-PERSPIRANT... Deodorant kombinasyonu olan ürünlerin pek çoğu da ANTİ-PERSPIRANT'tır. Deodorantlar zararlı değildir. Ancak terlemeyi engelleyici deodorantlar zararlıdır. Çünkü insan vücudunun, toksinleri için sahip olduğu birkaç önemli bölge vardır. Bunlar, KULAK ARKALARI, DIZ ARKALARI, APIŞ ARALARI ve KOLTUK ALTLARI'dır. Toksinler buralardan terleme yoluyla atılır. Adından da anlaşılacağı gibi ANTI-PERSPIRANT (terlemeyi engelleyici) kullanımı koltuk altının terlemesini önlediği için toksinlerin dışarıya atılımını önler. Bu toksinler sihirli bir şekilde yok olmazlar. Bunun yerine vücut onları koltuk altı lenf nodüllerinde biriktirir ve hemen hemen meme kanserlerinin büyük bir bölümü memenin üst dış kadranında oluşur. Burası tam olarak lenflerin olduğu bölgedir. Buna ek olarak erkekler: ANTI-PERSPIRANT'la oluşan meme kanserlerinde kadınlara oranla daha şanslıdırlar. Nedeni koltuk altı kıllarının oluşudur. Kullanılan anti perspirant'in çoğu kıllar tarafından tutulur. Cildin direkt teması önlenir. Oysa antiperspirant'ı kılları tıraş ettikten hemen sonra kullanan kadınlar bu riski arttırırlar. Çünkü traş derinin koruyucu tabakasını zedelediği için kimyasal maddeler girişini kolaylaştırırlar. Lütfen bunu ulaşabileceğiniz herkese iletin. Uyanıklık, yaşamınızı kurtarabilir. Eğer siz de bu dertten yakınıyorsanız lütfen araştırınız. Bence aynı sonucu alacağınızdan eminim.

9 yorum:

Unknown dedi ki...

bılgı ıcın saol cnm..ıyı pazarlar ve kadır gecen kutlu olsun

Nedret dedi ki...

Anacığım koyarsın banyoya bir kavanoz karbonat. Azıcık sürersin kol altlarına. En sıcak yaz gününde bile ter kokmazsın. Bir zarar da görmezsin. Sen sağ, ben selâmet. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

koltuk altı deodorantların zararlı olduğunu biliyordum ama kanser konusundan haberim yoktu teşekkürler paylaşım için

orgu delisi dedi ki...

Nlan abla nerdeyse her satılan üründe bir zarar çıkıyor, herşeyi kendimiz yapıcaz bu gidişle galiba .
Nalan ablacım Kadir gecen kutlu olsun.

Stil Direktoru dedi ki...

Hhaha minibüslere şart o zaman Nalan kandilin mübarek, bayramın kutlu olsun. Umay'a da enişteme de sevgiler hürmetler.

Unknown dedi ki...

yıllardır bende bırakmıştım kullanmayı nalan abla ,en azından direk tenime sıkmıyorum ,lenf bezleri yakın diyordum kendi kendime ,herkezi bilgilendirdigin için saol nalan ablacım

ayşen dedi ki...

kadınlarda meme kanserine sebep olduğu düşünülen şey antiperspirant değil, antiperspirantlarda bulunan paraben isimli maddedir. zararlı diyerek kullanmayı bırakıp toptan ter kokmaya gerek yok yani :)

yapılan araştırmada, meme kanseri olan kadınlardan alınan kitleler incelendiğinde yüksek oranlarda paraben tespit edilmiş. ama bu sonuca dayanarak her parabenli ürün kullanan kadın kanser olur diyemeyiz. yapılan yeni araştırmaları takip etmekte fayda var.

paraben maddesi sadece rollonlarda değil, bebekler için kullanılan ıslak mendillerde/yağlarda/losyonlarda; fondöten, yüz kremleri, vücut losyonları, şampuanlar, duş ve yüz yıkama jelleri gibi aklınıza gelebilecek her türlü kozmetik ürününde, ayrıca konserve ya da dondurulmuş hazır gıda ürünlerinde de var. herhangi bir kozmetik ürününüzün etiketini inceleyebilirsiniz. butylparaben, ethylparaben, methylparaben ve propylparaben olarak 4 farklı türü var.

paraben free ürünler çıkmaya başladı. en kolay çözüm onlardan kullanmak ya da alışveriş yaparken etiketleri dikkatlice okumak.

bu konu çok uzun ve dikkatli ele alınması gereken bir konu, bir yoruma sığdırmak zor. internette araştırma yaparsanız net kaynaklara ulaşabilirsiniz. türkçe içerikler herhangi bir bilimsel kaynak gösterilmeden -miş'li muş'lu anlatımlardan ibaret olduğu için buraya bakabilirsiniz.

konuya değinmeniz çok güzel. hatta giyim kuşam, makyaj blogları da bu konuya yer verip daha çok kadının duymasını, bilgilenmesini sağlasalar ne iyi olur.
sevgiler.

nalan dedi ki...

Ozgecigim,iyi dileklerine tesekkur ederim
Nedukcugum;oldum olasi kimyasal urunlere karsi bir geri durma refleksim vardir,iyi ki varmis diyorum...Karbonat da ne cok derde deva degil mi?
Sevimcigim'dogaya karsi yapilan her hareket sonunda bize eksi olarak geri donuyor galiba kanser de bu tip davranislar benimsememizden buyuk olcude besleniyor.
orgu delisi,canim yasadigin yerde deodorantin adini duymayanlar da var degil mi?
iyi dileklerine tesekkurler ben de bayramini buradan bu gunden kutlayayim
stilim direktorum,maalesef oyle,hele bu yaz daha da gerekmistir...
dikisdersim canim,en iyisi dedemizn yedigini yemek;ninemizin kullandigi urunleri kullanmak galiba:))
sevgili kucukseyler;yorunmunda degindigin gibi islak mendiller basta olmak uzere kozmetiklerde de sorumsuzca kullanilmasi cok fena,biz torunu buyuturken hazir bezlerden bile huylandik ama onlardan kacinamadiksa da digerlerini kullanmamaya ozen gosterdik.
elde olmayan seyler zaten yeterince risk getiriyor.Bilgilenmek de bazi bunyelerde oooof hersey kanserojenmis nasilsa...bos veeer e de yol acabiliyor.Fakat ogrendigimi paylasmak benim icin kacinilmaz bir durum,cogu kez sikici oldugumu bile bile yapmaktan kendimi alamiyorum...
Hepimiz icin en guzel en saglikli yasam dileyerek hepinizin bayramini kutluyorum

MAVİANNE dedi ki...

Nalan ablacığım bayramın kutlu olsun
Allah tekrarına erdirsin

verdiğin aydınlatıcı bilgilere teşekkürler