Geçen gün yazımda sözettiğim ABD den getirdiğim fasulyeleri merak eden ÇocuklaÇocuk için resimlerini yayımlıyorum.
bizim barbunyalardan çok küçük adeta dermason fasulye boyutunda ve nekadar pişerse pilsin suyu duru kendisi de özleşmeden kalıyor.
Belki ben pişirmesini bilemedim.Bilen varsa söyler diye yazdım .
7 yorum:
Akşamdan ıslatıp, düdüklüde pişirmişsindir herhalde. Ona rağmen mi pişmedi? Bayatlamışır o zaman:)))
Hi gordum ben bunlardan nalan ablacim da biri verdi daha hic kullanmadim.Kullaninca yazarim;)
Nalan ablacım, bunları her fasulyeye yaptığın muameleyi yapacaksın, yani geceden ıslatacaksın. Ancak pişirirken pişirme süresi en az 2 saat olacak, daha da fazla pişsin mümkünse (2-3 saat tıkırdayacak) sonraki farklılık ise, fasulyeler iyice yumuşadıktan sonra tencere içinde azıcık ezeceksin bu fasulyeleri. Yani ezdiklerin yemeği koyultacak ve bulandıracak...özelliği ve yemesi böyle bunları...
Afiyet olsun
Meksika fasulyesi diye marketten konservesini alıyorum ben, salatalarda kullanmak için. Sanırım aynı cinsler. Hacdayken de hemen her salatada kullanmışlardı bunlardan. Amerika-Arabistan kardeşliği :)))
Nalan öğretmenim ben bunlardan Almanyadayken yemiştim. Birde tatlı olanları var . Paylaşım için teşekkürler.
Teşekkürler ,neduk,nihalaslı,açalya,sesiber ve ashley,
canlarım bir gün önce ıslattım tabi,düdüklüde pişiremedim zira bu taşınmada düdüklü ve kapağı ayrı düşmüşler ,henüz kavuşamadılar:)))
Pişmesine pişti de dediğim gibi suyu helmelenmedi ben de ikinci kez yaparken patates attım içine .daha iyi oldu.
piştikten sonra da tabakta ezip acıka da kattım .
Demek ki farklı bir tarifi yokmuş.
Hepinize tek tek teşekkür ediyorum.
valla hiç pişirmedim yardımcı olamıyacağım ama bende öğrenmiş oldum bir gün karşılaşırsam almamam gerektiğini :))
sevgilerimle....
Yorum Gönder