6 Aralık 2010 Pazartesi

Alakır Kardeşliği Platformundan haber var




Alakır Vadisinii yaşam mücadelesine destek olmak isteyen ressam İsmail Acar Lale adlı bir eserini bağışladı.
Daha önce destek vermek için bu yazımla duyurmuştum.
Doğal çevremize duyarlılık göstermek dünyamızın doğal güzelliklerini bizden sonrakilere bırakmak için birey olarak yaptıklarım sınırlı.Hiç olmazsa organize olup birşeyler yapanların mücadelelerini duyup duyurmak beni biraz rahatlatıyor.
Alakır Kardeşliği Platformu ve İsmail Acar'teşekkürler ve Allah yollarını açık etsin dileklerimle.

"İsmail Acar tablosunu

Alakır Vadisi’nin yaşam mücadelesine bağışladı



Ünlü ressam İsmail Acar “Lale” isimli tablosunu, Alakır Nehri’nin özgür akması için Alakır mücadesine bağışladı. Tablonun satılmasıyla elde edilecek gelir Alakır nehrinin özgür akması için açılan davaların masraflarını karşılamak üzere kullanılacak.



Antalya'nın Kumluca ilçesi Alakır Vadisi'ndeki Alakır Nehri, kaynağından denize ulaşana kadar, üzerinde yapılması öngörülen ve bir kısmının da yapımına başlanan 7 adet 'hidroelektrik santrali' ile tehdit ediliyor. Projeler kapsamında borulara hapsedilecek olan Alakır Nehri’nin, on binlerce yıldır doğal olarak kendi yatağından akarak hayat verdiği tüm bitki, hayvan ve insanlardan koparılarak bölgenin kaderine terk edilmesi planlanıyor.

Vadinin ve bölgenin tek yaşam damarı olan Alakır Nehri'nin üzerindeki bu katliam projesinin gerçekleşmesi halinde öncelikle Kırmızı Benekli Alabalık ve nehirde yaşayan onlarca canlı ve etrafındaki birçok bitki türü yok olacak. Vadinin kendine özgü ikliminin değişmesiyle ise, doğanın tüm dengesi bozulacak, yağış rejiminin negatif yönde etkilenmesiyle de kuraklık, sel, erozyon, orman yangını riskinde artış ortaya çıkması öngörülüyor.

Alakır Kardeşliği Platformu’nun hukuki mücadelesine destek vermek üzere satışa çıkarılan İsmail Acar’ın tablosunu satın almak için Doğa Derneği İstanbul Ofisine başvurulabilir.

Bilgi için: Yeşim Erbaşol Can yesim.erbasol@dogadernegi.org Tel: 216 462 2724"

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Nasılsın Nalan örtmenim nasıl geçiyor günleriniz ?

nalan dedi ki...

Ashley,canım iyiyim de seni merak ediyorum.Telefonum değişti annene yazdımi.sizin telefon devamlı meşgul görünüyor değişti galiba bir türlü görüşemedik

gül dedi ki...

nalan hanım merhaba güzel işlerle ugraşmışsınız göruşmuyelı iyi oldugunuzu göruyorum maşallah.inşallah ismail beyın lale isimlı tablosuda bu arada satılmiştır da dediyınız olmuştur ne dersınız.ALLAHA emanet olun.