29 Mart 2012 Perşembe

Halk Kütüphanelerinden Yararlanıyor musunuz?


Kütüphaneler haftası biterken Pratik Annenin Amerikadaki kütüphanelerden ve nasıl yararlandığından söz ederek yazdığı yazıyı okuyup yorumladım.
Benim çocukluğumda da Halk Kütüphaneleri çok önemli idi.Bütün Dünya dergisini orada tanımıştım. 2000 de deprem sonrası bir süre kaldığım Ispartada ödünç kitap almak için gittiğim kütüphanede büyük bir hayal kırıklığı yaşayıp eli boş döndüm.
artık Kütüphaneye gidemiyorum,gitmek de istemiyordum. Aklıma gelmişken son durumu soruşturayım hatta bunu blogumdan yapayım dedim.

Ankaraya geldiğim ilk zamanlarda da Kızılaydaki Kütüphaneye bakıp çok da memnun kalmadan ayrılmıştım.İlgi alanım son yayınlanan romanlardı ve sorduklarım için ödünç alındı cevabı aldığımdan oradan da tatmin olmadan çıktım bir daha da kütüphane yerine kitabevlerini ziyaret ettim.
Tabii ki Milli Kütüphane her zaman için başvuru merkezimiz olmaya devam etmekte.
Bu konuda öğretmen olarak kendim araştırmadığım için utanarak son durumu sizlerden sormak istiyorum. Kitap almak için Halk Kütüphanelerini kullanıyor musunuz ve memnun musunuz?
Lütfen deneme ve görüşlerinizi anlatacak yorumlarınızı esirgemeyin.

6 yorum:

Nalan Ünal dedi ki...

Bu yazınla birlikte ben de kendimi sorguladım. 25'li yaşlara kadar sıklıkla giderdim kütüphanelere şimdi dönüp bakıyorum da yıllar olmuş gitmeyeli. Günümüzdeki kütüphanelerin durumunu ben de merak ettim hatta zaman ayırıp gitme isteği uyandı bende:)

Ada Deniz dedi ki...

Ben de orta ve lise dönemimide yoğun olarak faydalanırdım kütüphanelerden. Ama şimdiki çocuklar ansiklopedi bile bilmiyorlar. İnternet çıktı mertlik bozuldu. Bize de onlara da buradan tıklayıp bilgiye ulaşmak kolay geliyor artık. Açıkcası kütüphanelerin de yenilendiğini sanmıyorum ama gidip bir bakmak lazım tabiki..

bahar006 dedi ki...

Az önce Balgat'a gittim bir iş için, Milli Kütüphane'nin önünden geçerken eşimle konuştuk, gidelim kitap alalım diye. Üyelik sisteminin çeşitleri var ama biz baroya kayıtlı olduğumuz için sürekli giriş kartı alabiliyoruz. İnternet sitesinden istediğin kitapları ayırtabiliyorsun ayrıca.Yeni çıkan kitapları satın alıyorum ben ama mesleğimle ilgili kaynaklarda bir sıkıntım yok.

nalan dedi ki...

Nalanım adaşım,son iki taşınmamda koli koli kitabı ilgi alanlarına göre dağıtmaya çalıştım.Oysa kitaplarımı hiç veremem sanırdım.
Baktım ki artık yer bulmak bile sorun oluyor gerçekten okuyup yararlanacakları buldukça hediye ediyorum.
halk kütüphanelerinin yeniden canlanıp çoğalması çok gerekli ama ne durum dalar gidip bakmamız da lazım.Çok yakınımda olmazsa büyük şehir yaşamında satın almak,ödünç almaktan pratik oluyor:)

nalan dedi ki...

ada ve deniz,canım çocuklarımızın ne kabahati var ki; okumayı ve okulu sevmekten geçtim unutmazlarsa şaşarım.Bu eğitim sistemi ile yakında o da olacak. Neyse ki sizler gibi anne babaların olduğunu bilmek içimi rahatlatıyor.

nalan dedi ki...

Baharcığım,Milli Kütüphaneye çok ters bir konumda oturuyorum maalesef.Hem de artık evden çıkmak her gün biraz daha zorlaiıyor.Yaşlanmak bir yandan internet bir yandan:))
Sayenizde de ilgi alanlarımıza kolay ulaşıyoruz sağolun desem beğenir misiniz:)
Gerçekten çok yararlanıyorum her anlamda.Gençler iyi ki varsınız.